Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bahçeli evde kedi sorunu yaşayan var mı?

Jem

Aktif Üye
Konular
91
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar, bu ocak ayında bahçeli bir eve taşındım.
Engelli olarak daha rahat edeceğimi düşünmüştüm, üst katlarda çektiğim sıkıntıyı çekmem dedim ve nihayet zemin katta bahçeli bir evdeyim.
Motoru park etmek, motordan eve - evden motora yardımsız binebilmek, yürüteç kullana bilmek vs. vs. faydasını gördüm.
Toprak olan kısımda birkaç ağaç ektim, bir bölüme taze soğan ektim herşey tam istediğim gibi derken.

Ulan toprak kısma birşeyler yaptıkça farkediyorum ki, her yer kedi boku!
Temizle at, ertesi günü yine. Kamerayı incelemeye başladım, yaklaşık 10 değişik kedi en az bir defa sıçmaya geliyor.
Bahçede paspas veya terlik üzerinde pişmaniye kutusundan dökülmüş gibi parça parça kıl topalakları.
Araştırdım ve sirke ile limondan nefret ederlermiş diye okudum. Bir sürü limonu dilim dilim kesip toprağın üstüne dağıttım, duvar kenarlarına saf sirke döktüm. Hiç bir işe yaramadı...
Duvarın üzerini hasır kargı ile yükselttim, üzerinden atlayıp geliyor.
Su tabancası aldım büyük, sirkeyi direk üstlerine sıktım ayakları kesilir diye, yok yok yok, işe yaramadı.

Canlarını yakmak istemiyorum, ama bu kadar çok bok ve kıl ile her gün uğraşmak asla istemiyorum.
Ben o toprakları ellerimle eledim ayıkladım, her bulduğum boku eşeleye eşeleye arayıp buluyor ve atıyorum.

Havalar iyi olunca masa sandalye alacağım, salıncak alacağım, üzerlerinde kıl imalatı yapacaklar.

Onlara zarar vermeden nasıl kurtulabilirim?
Sandalye kullanan arkadaşlar başta olmak üzere, zemin katta oturan engelli sayısı fazladır diyerek sizden bildiğiniz denenmiş çareler varsa öğrenmek istiyorum.

Aklıma şu geldi.Bir elektromikçiden yardım al. Pır dedektör cihazını bir alarma entegre etsinler. Kedicikler adım atarsa öter alarm. Kaçmaları lazım galiba.

@-sungate Elektronikler köpeklere de etkiliyor, evde minik ırk köpeğimiz var. Kardelen teşekkür ederim, yuvarlanıp gidiyoruz, kediler başıma bela oldu delirttiler beni şu sıra. @kardelenn

Su tabancasıyla sirke sıkma işine çok güldüm. 😂 Sonra "hayvan severler" le başın derde girmesin. (Sanki biz hayvan sevmiyoruz.) Bazılarımız uzaktan seviyoruz. Bize yaklaşmasınlar istiyoruz o kadar. Çevrede tuvalet ihtiyacı için başka toprak alan mı yok acaba niye hep oraya geliyorlar. Ya da sizden önce oturan kişi onları oraya alıştırmış olabilir. Belki duvar dışına mama falan koyarsanız içeri girmezler.

Toprağı havalandırıp eleyince onların hoşuna gidiyormuş, tam popolarına göre enfes bir hela oluyormuş.
Kazıp örtmesi kolay oluyor, havalandırılmış toprakta.
Benden önce 8 ay kadar boşmuş daire, kimse kovalamadığı için burayı mesken edinmişlerdir belki de.
Duvar dışına mama koyunca, o yediğini de bizim bahçeye sıçacaktır yüksek ihtimal.
Su sıkınca sadece kaçıyorlar, susuz saf sirke sıkınca havaya zıplıyorlar onu farkettim, ama geliyor yine de.
Hayvansever bir komşum ses edecek olursa, 3 gün topladığım bokları biriktirip bahane ile yanına gider, sonra eline/üzerine bırakırım bakalım ne yapacak.
Benim 3 tekerlekli motora sokak köpekleri fena saldırıyor, tamponu ısırdılar diye gittim köpeksavar aldım sinyal veren.
Kordon vs gezerken saldırdıklarında tutuyorum sinyali gerisin geriye kaçıyorlar. Birkaç defa tepki geldi;
"Bir keresinde köpeğin burnunu ezdim kaçarken, günlerce ağladım üzüntüden, o yüzden sinyalle kovuyorum zarar gelmesin canlarım onlar benim" diyince beni bir alkışlamadıkları kalıyor o zaman :D
Cihaz arızalandı çok kullanmaktan, yaptırmam lazım erteliyorum hep.

Kedi gibi sevimli olan bir hayvandan, bu kadar sıkıntı çekeceğimi bende tahmin edemezdim.
Bugün farkettim, kakalar sinek te topluyor ciddi sayıda.
Üzeri örtülü boka sinek mi gelir diyecek olursanız, son yaptığını örterken diğerin yaptığını açıyor.
Hale bak, uzmanlaştırdılar beni kıl yumakları...

Kediniz küçük ise gelmeleri doğal. Kediler taştan korkar. Kedilere vurmayın ama saglarına sollarına taş atın tabi bağırarak. Bir süre bunu yapın artık gelmezler. Biz de işe yaradı. Sirke limon bunlar boş.

Biz ilk taşındıqımızda bahçe ve bahçe duvarlarında 6-7 kedi vardı hepsi de baya büyüktü. Bunu yapınca kedi felan kalmadı.

Şimdi ise kedim tek başına bahçenin kralı [emoji4]
b0fa0063763bf63d8b56f13903affa75.jpg

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnşaat kumlarına da çok giderler. Evin dışında boş bir arazi falan varsa kum döktürseniz. Maliyetini bilmiyorum gerçi ama hafızamda kalan bir sahnedir, kum tepesine kedilerin sırayla inip çıkması. Komşumuz ev inşaatından kalma kumu bahçe köşesine yığmıştı da. :)

Youtube videolarında salatalık gören kediler korkudan havaya fırlıyordu. Sağa sola salatalık mı koysanız. 😂

Bahçeye köpek alın koyun. Alan koruma köpeği olsun..:)

Etrafta kedi varsa mutlaka bahçeden gelip geciyorlar. kediye duvar yok..

Hopsin...bence yanlis saqina soluna tas atmak bebeklerin yaa yanlislikla bebeklere qelirse....tatlı bebeklerim benim ne hallere düştüler....

doğaevrim
Yavru kedi varsa dikkat eder zaten, korkmana gerek kimse zarar vermez :)

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hopsin...ben çok hassasim hayvanlar konusun da o yüzden söyledim o şekilde yanlışla taş qelebilir diye ...

@Hopsin Bende kedi yok, şivava köpek var ve bahçede kedi gördümü saldırıyor. Bazen camdan görüyor kediyi, bahçeye çıkmak kıyameti kopartıyor. Taş seçeneğini de deneyim bakalım.
@Mavidenizim Şehrin göbeği, boş arsa maalesef ki yok.

Yavru kedi hiç görmedim, zaten atlayıp giremezler, hep kart kediler :)

1-2 çözüm var...

1. si bahçeye sık sık köpeği salmak... Bir süre sonra kediler gelmez olur.
2. si bahçeye hırçın bir erkek kedi almak. Diğerlerini bahçeye sokmaz.
3. sü, bahçede kedilere mama vermek. Bu daha çok kedi çekebilir. Ama hayvanlar genellikle yemek yedikleri yere pislemezler.

Kediler alkol, kolonya gibi keskin kokulardan hoşlanmazlar. Ama bu nasıl kullanılabilir bilmiyorum.

Neden beslemeyi düşünmüyorsunuz kediler evlerine sadıktır beslerseniz sizin bahçenize de yapmamış olurlar benim sokakta baktığım 9 kedim var hiç biri bahçeme yapmaz komşuların bahçelerine yapardı :) tabi kediden kediye değişir bu ama onlara da hak verin lütfen yaşam alanlarını ellerinden aldık her yerde bizler varız, büyük şehirlerde artık toprak bulamayacaklar tuvalet yapmak için :( bahçe yaptıysanız eğer orayı telle çevirin kafes gibi yapabilirsiniz ektiğiniz bitkilere çiçeklerinize ve dibine zarar veremezler diğer alanlarda bırakın onların olsun paylaşın işte he birde uğraştıkça onlarda sizinle uğraşır benim komşum çok uğraştı onlarla kediler normalde kolay kolay toprak dışında bir yere yapmazlar adamın gidip balkonuna yapıyorlardı sonra uğraşmaktan vazgeçti kedilerde vazgeçti :) ben böyle şeylere şahit olduğum için söylüyorum.. Bahçede çardağımız vardı naylon gererdik koltukların üstüne, yeri gelir beraber otururduk hayvanlar iyidir güzeldir özellikle kediler kötü enerjileri alırlar umarım ortak nokta bulup barış sağlar güzelce birlikte yaşarsınız :)

Jem...bey bence taş atmayin yanlislikla bebeklere qelebilir...kedi kumu falan koyabilirsiniz mesela oraya alisirlar zamanla ...

Bu arada lavanta, sedefotu ve yarpuz bitkininin kokulanından da hoşlanmazlarmış.

MeTePe...sen de kedi dusmani qibisin varya kediler nelerden kaçar hepsini biliyorsun yanı....😹😹😹

@MeTePe...sen de kedi dusmani qibisin varya kediler nelerden kaçar hepsini biliyorsun yanı....😹😹😹

Ben hayvanseverim.... :)

Daha önce kedi besledim. Şimdi köpeğim var. Bir kedi daha almayı düşünüyorum. Hayvan seviyorsan hayvanların neleri sevip nelerden hoşlanmadığını da bilmen gerekir. Çünkü yaşamını ona göre şekillendiriyorsun. :)

[FONT=sans-serif]Kediler alkol, kolonya gibi keskin kokulardan hoşlanmazlar. Ama bu nasıl kullanılabilir bilmiyorum.[/FONT]
Toprağa dökersem ekeceğim sebzelere de zarar verebilir sanki, emin de değilim.
Ama bahçeye giriş yerlerine duvara ve kargılara dökeyim deneyim.

Mama vermek çok riskli, mama dökülen yerlerde yağlı bir kirlilik oluyor ve böcek/fare mamaya geliyor, bunun kavgasına şahit oldum önceden. Birileri sürekli köşeye mama döküyor, orada oturan kadın mamayı getirenlerle kavga ediyordu, bu mevzu aklımda kaldı. Şimdi ben yaşıyorum benzer sıkıntıyı. Zaten civarda o kadar çok mama otomatı vs var ki, kedilerin yemek bulma derdi yok bu semt te.

Ben hayvan düşmanı değilim, yanlış ta anlaşılmak istemem.
Ama her gün yarım kilo kedi boku ve pişmaniye kutusu dökülmüş gibi uçuşan kıllarla iç içe yaşamak istemiyorum.

Yıllardır bahçeli bir evde oturayım, taze soğan vs ekeyim, bahçeyi güzelleştireyim vs hayalini kurdum.
Konuyu açtıkça zeminde oturan ve bahçesi olan çok kişinin bu derdi çektiğini öğrendim.
Çözüm bulan rastlamadım, genelde ya pes etmişler, yada sert davranışlarla kedilerden kurtulmuşlar.

[FONT=sans-serif]Neden beslemeyi düşünmüyorsunuz kediler evlerine sadıktır beslerseniz sizin bahçenize de yapmamış olurlar benim sokakta baktığım 9 kedim var hiç biri bahçeme yapmaz komşuların bahçelerine yapardı[/FONT]
Bir veya 9 kediyi bakmak gibi bir düşüncem hiç olmadı, ya sev ya terk et gibi oldu bu.
Ben bahçede beslemeye kalksam sayısı artacak, yarın öbür gün salıncak, masa vs her tarafa çöreklenip kıl dünyası yaşatacaklar.
Zaten köpek besliyoruz 5 senedir, kuş ta var, kedinin derdi ile uğraşmam mümkün değil.
Bizim Moly, köpeğimiz yani, bazen heyecandan tuvaleti dışında bir yere yapar, sonra hemen gelir önüme yatar "döv beni" diye eli ile yüzünü kapatır.
Tuvalete döve döve alıştırdım, eğer yanlış bir yere yaparsa fena dayak yerdi.
Ha, dayak dediğim de, buruşturulmuş gazeteyi yastık gibi yapıp vurur gibi yapar, bağırıp kızardım "ne yaptın sen pisss tüü sana rezil"
Bizim dayağımız bu yani, yoksa canını yakmak değil, zaten kediden ufak, el kadar hayvancağız.

[FONT=sans-serif]Bu arada lavanta, sedefotu ve yarpuz bitkininin kokulanından da hoşlanmazlarmış.[/FONT]
Eyvah eyvah, ciddi bir aktar masrafı bu yahu

MeTePe ...ben zaten hassasım hayvanlar konusunda o nedenle taş atılmasın yanlislikla hayvanlara qelebilir diyorum...hayvanlari kovmak bana qöre deil ama ...onlari nelerle kacirtirim qibi bisiyle ilqili deilim ki ...yaşam alanlarini kisitlayamam doqa sadece bize ait deil çünkü ...fakat jem bey 'in durumu farklı bahçeye bisiler ekiyor sanırım o nedenle haklı kendisi bu konuda ...fakat benim bahçem ekili de olsa qelseler bahçeme hayvanlar sıkıntı yapmam...

Eyvah eyvah, ciddi bir aktar masrafı bu yahu

Bunlar çalı bitkisi... Tohumdan dikersen 20 günde filizlenir, 1-2 ayda boylanır. Paketi 5TL falandır.

Diğerlerini bilmiyorum ama lavantanın tohumunu 100 lü paketi 5TL'ye, hazır fidelerini tanesi 10TL'ye yeni aldım ben.

fakat benim bahçem ekili de olsa qelseler bahçeme hayvanlar sıkıntı yapmam...

Bahçeden gelip geçse bu kadar sıkıntı yaşanmayacak belki.
Ancak özellikle kaka yapmaya geliyor, işi bitince gidiyor.
Kedi ve köpeğin dışkısı gübre de olmuyor, toprakta tenya vs bitkiye zararı da var.
İlk günler paspas ve terlik üzerinde yatıyorlardı, kılları görünce şok olduk şimdi bahçede bırakmıyoruz.
Bu durumda havalar ısındığında nasıl olacak, oturma yerleri sünger minder vs. her akşam içeri sabah dışarı insan fıttırır.
Yani doğal ortamlarına dokanmayalım tamam da, burası kırsal değil ki şehrin de göbeğinin göbeği, biz mi köye taşınacağız 10 tane kedi yüzünden ne yapacağız?

Bunlar çalı bitkisi... Tohumdan dikersen 20 günde filizlenir, 1-2 ayda boylanır. Paketi 5TL falandır.
Diğerlerini bilmiyorum ama lavantanın tohumunu 100 lü paketi 5TL'ye, hazır fidelerini tanesi 10TL'ye yeni aldım ben.
Ha, o zaman iyi. Ben aktarda satılan şişelenmiş yağlar vs gibi zannettim.
Fide olarak aralara ekerim bende sorayım fidancılara.

Jem...evet doqru kedi kumu falan alsaniz zamanla alisirlar bence ...

Üst Alt