Konuyu yine ben güncelleyeyim, üç haftadır ytıyorum.
Gözlemlerimi ve eleştirilerimi sizlerle mpaylaşacağım, umarım yazıyı okuyan hastane personeli bana sitem etmez
Öncelikle hastanenin şu an yeni binada kiracı olduğunu ve eski hastane yapıldığında yerine taşınacağını söyleyebilirim. Bu yüzden fiziki şartların pek de fizik tedaviye yönelik olduğunu söyleyemem...
Yatış yapan diğer OF'lu arkadaşlarla birlikte ben de 6. katta kaldım, hastanenin ısınma problemi yok, bina temiz yeni hasta odaları iki kişilik ve tekerlekli sandalye kullanımına uygu, her oda da banyo mevcut bir de plazma tv var bir de buzdolabı , dolap vs. yani odalar güzel.
Doktor ve Hemşire sıkıntısı da yok neye ihtiyacınız varsa halletmeye çalışıyorlar ^^tetkikler, ilaçlar vs.^^
Gelelim Hastanenin en büyük iki sıkıntısına, Fizyoterapist sayısı ve çalışma salonlarının yetersizliği
Fizyoterapist sayısı şu an o kadar düşükki ben iki günde bir sabah yarım saat çalışabiliyorum ;Fizyoterapistım ile... Hastanenin en iyi halinde günde bir görebiliyormuşsun diyorlar diğer hastalar ve ne yaparsan kendi refakatçin ile yaparsın mantığı oluşmuş herkeste. yalnız şu var öğleden sonra etrafta hasta tedavi eden bir Fizyoterapiste henüz rastgelmedim neredeler hala bulamadım...! Zaten hastanenin 15 - 45'ten mesai bitti havasına girdiğini söylemeden geçemiycem.
Not: Kendi görüşümüğ de belirtmek isterim, Aşşağıda birer Trilyondan iki nLokomat var buna bütçe varsa hewr hastaya günde en az üç saat birebir Fizik Tedavi yaptıracak onu daha aktif çalışarak iyi seviyeye taşıyacak Fizyoterapistlerin de bütçesi bulunabilir
Bir de Syatjer mavzusu var, Stajyerlerin kendileri bile bu konudan şikayetçi... Hastanenin Fizyoterapist açığını Stajyerler ile kapatmaya çalıştığını düşünüyorlar nitekim durum da aynen öyle. İki günde bir yeni gelen Stajyer ile tanışıp hikayenizi yeniden yeniden ve yine yeniden anlatıyorsunuz ve hastayı tanımadığı için o da açma germenin ötesine pek geçmiyor.
Salonlardan bahsetmek isterim, Salom yok...!
Dördüncü katta iki kişilik üç odayı egzersiz salonu yapmışlar zar zor içine sığanları sayıyorum
Üç tane çalışma minderi (yatağı) bir Tilt, birkaç ad. kum torbası,
Bir rivayete göre tüm fizik tedavi aletleri aşşağıda depoda duruyormuş fakat bu hastane de kiracı olduklarından ve uygun alan bulunmadıgından dolayı kullanamıyoruz...
-2. katta ışık tedavisi ve elektrik (komplex) tedavisi için bir salon var
-2. katta ortez protez atölyesi var burdan nimet ablaya sevgiler
kendisi bir kaç atel problemimi pratik çözümleriyle sona erdirdi...
6. katta 50 üzeri yatan hastaya koridorda bir ad. Paralel bar eşlik etmekte Paraplejik seviye arkadaşlar sabahtan akşama kadar burada sırayla yürüme cihazlarıyla takılıyorlar (benim gibi Quad'lar da bizi ayakta tutacak Tilt dışı alet olmadığından paralel barın yanında Tribün yapıyoruz)
Son olarak meşhur Lokomatımız i2 ad. mevcut benim kalça çıkığım nedeniyle uygun olmadığım söylendi eğer uygunsanız haftada 2 kez Lokomata girebiliyorsunuz fakat bunun için biraz dokrtorunuza ısrarcı olmanız gerekiyor galiba...
Yemeklerde genelde saatinde ve sıcak gelıyor ama sonuçta hastane yemeği, tandını ve porsiyonların siz tahmin edin!
Son gözlemim hatta üzüldüğüm nokta ufak tefek problemleri olan hatta çok çok rahat ayakta tedavi olabilecek en kötüsü karedyen ile yürüyebilen teyzeler yatak işgal ediyor zaten Fizyoterapist uğradıktan sonra günün geri kalanında Müge Avcı, Bu Tarz Benim yada Hepberaber toplanıp kazak örme aktiviteleri yapıyorlar.
Temmuzda başvurup Aralıkta anca sıra gelince bir C-5 C-6 olarak bana insan sinirleniyor tabi yukarıdaki pansiyon yorumlarına aynen katılıyorum
yakın zamanda çıkış yapmayı da düşünüyorum gün hastanede 06:00'da başlıyor 24:00'de son takla bitiyor benim için 18 saatte toplasan 4 saat verimliş çalışabiliyorum . Evde bir asistanla nerden baksam net 6 saat Fizik tedavi ypıyordum
izlenimlerim bunlar yeni hastane yapılınca umarım bu sorunlar hızlıca giderilir ve hastaların iyileştirilip taburcu edildiği bir yer haline gelir.