Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bahçelievler'deki fizik tedavi hastanesi omurilik felçliler için iyi midir?

gorbi20

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bu gün bir akrabam aradı bu istanbul bahçelievler araştırma numune hastanesi bu hastaneye illaki yatmamı istiyorlar omurilik yaralanmasında çok iyilermiş ben internetten girdim kendini yenilemiş gerçekten iyi bir hastaneye benziyor ayrıca el altından kök hücre veriyorlar dedi bilgisi olan varsa lütfen yazsın buraya yatmayı düşünüyorum ümit işte ne yapalım çıkmadık candan ümit kesilmez

bahceli evler fizik tedavi ve reabilitasyon hastanesi ise dediginiz sesiz güzel bir hastane tekkat üzeri prefabrik bloklardan oluşuyor ben 45 gün yatım sakin rahatbi hastane

Bolu fizik tedavi

Arkadaşım istanbul fizik hastanesi güzelde bir fizyoterapiste 15 hasta düşüyor sana tavsiyem bolu fizik tedaviye yat orası istanbuldan 5 kat iyi ben ikisindede yattım

Alternatif bir fizik tedavi hastanesine gidebiliyorsan, oraya gitmeni öneriririm. Bahçelievler'deki 70. Yıl Fizik Tedavi Hastanesi'nin fazladan hiç bir özellği olmadığı gibi, aşırı kalabalık olması da büyük handikap. Ben 12 sene önce 8 ay kaldım. Benim için kayıp bir sekiz aydı. Hatta, kayıp bile değil, düpedüz zarar.

"el altından kök hücre veriyorlar" sözünü kime etmiş bilemiyorum. Olabilir de... Ama, asla ama asla böylesi bir saçmalığa alet olma derim. Kök hücre hiç hiç hiç hiç bir işe yaramıyor henüz. Kaldı ki önceki mesajlarına baktım da, yaralanma sonrası baya bir gelişme olmuş sende. Bence ekstra fizik tedaviye bile gerek olmayabilir. Fizyoterapistlerin öğrettiği hareketleri evde düzenli olarak yapmak, kaslarını güçlü tutmak, kendi başına yapabildiğin her şeyi yapmak senin ilacın...

birde benim öğrenmek istediğim orada fizik tedavi görüpte omurilik kesiti olan birisini iyi edebiliyorlarmı gören duyyan varmı kök hücre ilerlemesi ne aşamada bilgisi olan varmı birde yyıl sonuna kadar çıkacak bir ilaçtan bahsediliyor bilgisi olan varmı muscoril 8mg 20mg bibrofenid nasacort - delix ilacın adı bu

2 kere yattım o hastaneye üçüncü yatışıma gitmedim hiç bir özelliği yok formalite bu hastane için üretilmiş bir kelimedir belkide.
Fizik tedavide ne artısı var yada diğer hastanelerden farkı ne, orda çalışanlar için güzel bir iş yeri ama hastalar için artısı nedir neden bu kadar abartılıyor burası ilk sakat kaldığımda bende teknolojik harika sanıyordum bu hastaneyi.
Bazı doktorlar iyi doktor olabilirler ama iyi doktor her yerde iyi doktordur değil mi.

Engelli olduğumdan beri o hastane övülür hep, sadece ilk yatışımda moral depoladım hastane için yemekli pansiyon diyordu hastalar-refakatçiler ben övülcek artı bir yanı olduğuna inanmıyorum 3 ay yattım çünkü bu hastanede, ama şunuda söyliyimhiç hastaneye yatmamaktansa bu hastaneye yatmak ilk sakatlık dönemi için iyi olabilir sadece moral açısından düşünsek bile bu yönden pozitif.

İstanbul-70'inci Yıl.Fizik tedavi rehabiltasyon ile ilgili bilgisi olan arkadaslar.

Bilinen hastane ile iliglli bilgisi olan arkadaslar lutfen paylasın..Bu mevcut hastahaneden Memur alımları ile ilgili,personel alımlarıyla ılgılı.Kım ılgılıdır acaba sizce.?Hastahane muduru mu,yoksa bashekim mi,yada baş hemşiremi,Kim..???

güncelleyelim konuyu
bugün aradılar yarın yatıcam :)
enson bitmemiş yeni hastane modu vardı...varmı yakınlarda yatan?

Konuyu yine ben güncelleyeyim, üç haftadır ytıyorum.
Gözlemlerimi ve eleştirilerimi sizlerle mpaylaşacağım, umarım yazıyı okuyan hastane personeli bana sitem etmez :)
Öncelikle hastanenin şu an yeni binada kiracı olduğunu ve eski hastane yapıldığında yerine taşınacağını söyleyebilirim. Bu yüzden fiziki şartların pek de fizik tedaviye yönelik olduğunu söyleyemem...
Yatış yapan diğer OF'lu arkadaşlarla birlikte ben de 6. katta kaldım, hastanenin ısınma problemi yok, bina temiz yeni hasta odaları iki kişilik ve tekerlekli sandalye kullanımına uygu, her oda da banyo mevcut bir de plazma tv var bir de buzdolabı , dolap vs. yani odalar güzel.
Doktor ve Hemşire sıkıntısı da yok neye ihtiyacınız varsa halletmeye çalışıyorlar ^^tetkikler, ilaçlar vs.^^
Gelelim Hastanenin en büyük iki sıkıntısına, Fizyoterapist sayısı ve çalışma salonlarının yetersizliği

Fizyoterapist sayısı şu an o kadar düşükki ben iki günde bir sabah yarım saat çalışabiliyorum ;Fizyoterapistım ile... Hastanenin en iyi halinde günde bir görebiliyormuşsun diyorlar diğer hastalar ve ne yaparsan kendi refakatçin ile yaparsın mantığı oluşmuş herkeste. yalnız şu var öğleden sonra etrafta hasta tedavi eden bir Fizyoterapiste henüz rastgelmedim neredeler hala bulamadım...! Zaten hastanenin 15 - 45'ten mesai bitti havasına girdiğini söylemeden geçemiycem.
Not: Kendi görüşümüğ de belirtmek isterim, Aşşağıda birer Trilyondan iki nLokomat var buna bütçe varsa hewr hastaya günde en az üç saat birebir Fizik Tedavi yaptıracak onu daha aktif çalışarak iyi seviyeye taşıyacak Fizyoterapistlerin de bütçesi bulunabilir

Bir de Syatjer mavzusu var, Stajyerlerin kendileri bile bu konudan şikayetçi... Hastanenin Fizyoterapist açığını Stajyerler ile kapatmaya çalıştığını düşünüyorlar nitekim durum da aynen öyle. İki günde bir yeni gelen Stajyer ile tanışıp hikayenizi yeniden yeniden ve yine yeniden anlatıyorsunuz ve hastayı tanımadığı için o da açma germenin ötesine pek geçmiyor.

Salonlardan bahsetmek isterim, Salom yok...! :) Dördüncü katta iki kişilik üç odayı egzersiz salonu yapmışlar zar zor içine sığanları sayıyorum
Üç tane çalışma minderi (yatağı) bir Tilt, birkaç ad. kum torbası,
Bir rivayete göre tüm fizik tedavi aletleri aşşağıda depoda duruyormuş fakat bu hastane de kiracı olduklarından ve uygun alan bulunmadıgından dolayı kullanamıyoruz...
-2. katta ışık tedavisi ve elektrik (komplex) tedavisi için bir salon var
-2. katta ortez protez atölyesi var burdan nimet ablaya sevgiler :) kendisi bir kaç atel problemimi pratik çözümleriyle sona erdirdi...
6. katta 50 üzeri yatan hastaya koridorda bir ad. Paralel bar eşlik etmekte Paraplejik seviye arkadaşlar sabahtan akşama kadar burada sırayla yürüme cihazlarıyla takılıyorlar (benim gibi Quad'lar da bizi ayakta tutacak Tilt dışı alet olmadığından paralel barın yanında Tribün yapıyoruz)

Son olarak meşhur Lokomatımız i2 ad. mevcut benim kalça çıkığım nedeniyle uygun olmadığım söylendi eğer uygunsanız haftada 2 kez Lokomata girebiliyorsunuz fakat bunun için biraz dokrtorunuza ısrarcı olmanız gerekiyor galiba...
Yemeklerde genelde saatinde ve sıcak gelıyor ama sonuçta hastane yemeği, tandını ve porsiyonların siz tahmin edin!

Son gözlemim hatta üzüldüğüm nokta ufak tefek problemleri olan hatta çok çok rahat ayakta tedavi olabilecek en kötüsü karedyen ile yürüyebilen teyzeler yatak işgal ediyor zaten Fizyoterapist uğradıktan sonra günün geri kalanında Müge Avcı, Bu Tarz Benim yada Hepberaber toplanıp kazak örme aktiviteleri yapıyorlar.
Temmuzda başvurup Aralıkta anca sıra gelince bir C-5 C-6 olarak bana insan sinirleniyor tabi yukarıdaki pansiyon yorumlarına aynen katılıyorum :(
yakın zamanda çıkış yapmayı da düşünüyorum gün hastanede 06:00'da başlıyor 24:00'de son takla bitiyor benim için 18 saatte toplasan 4 saat verimliş çalışabiliyorum . Evde bir asistanla nerden baksam net 6 saat Fizik tedavi ypıyordum

izlenimlerim bunlar yeni hastane yapılınca umarım bu sorunlar hızlıca giderilir ve hastaların iyileştirilip taburcu edildiği bir yer haline gelir.

cloud;

peki sizin son durumunuz nasıl veya sizinle birlikte tedavi gören omurilik felçlilerinin durumu nasıl genel olarak tedavi görüp bi nebzede olsa gelişme kaydeden varmı? ben de kaza sonucu omurilik felçli kaldım t3 seviyesi,hiç fizik tedavi görmedim 2,5 yıl oldu bende sizin yattığınız hastaneye (75.yıl) randevu alıp tedavi olmayı düşünüyorum,tavsiye edermisiniz? teşekkürler

Hastaneden 5 gün önce çıkış yaptım
2.5 yıldır pek bişey yapmadığınız için en kötü hastane bile bence sana iyi gelecektir
üroloji,kemik erimesi,kas erimesi vs gibi tetkikler hallolur
taklarını kontrol altına alırlar,sene disipline sokarlar,en azından olman gerektiğin seviyeye geri gelirsin
ayrıca lokomatta kullanabilirsin diye düşünüyorum
Allah kolaylıklar,şifa versin

Cloud lokomatın faydası oldumu veya olan birini duydunmu gördün mü?

Yardımcı olursan sevinirim

bacağında azda olsa bi hareket başlangıcı olanlarda faydası olduğunu söylediler...Yanlız 30dk dan 10-15 seansta mucize beklememek lazım ek bi tedavi bu lokomat bence.

Arkadaşlar, Lokomat kelimenin tam anlamıyla hiç hiç hiç hiç bir işe yaramayan uydurma bir cihazdır. Barsakları çalıştırır o kadar. Bu tür cihazların böyle pompalanması ve devlet tarafından inanılmaz ödemelerle sübvase edilmesi çok dramatiktir! Adama ömür boyu kullanması gereken en önemli konularda (tekerlekli sandalye, lift, puset, akülü sandalye, işitme cihazı, ortez vs.) küfreder gibi düşük ödemeler yap (bazıları için hiç ödeme yapma), sonra Lokomat gibi akıl dışı bir şey için milyarlarca lira akıt hastanelere!

Bu yazdıklarımın aksini iddia eden tek bir bilimsel çalışma yoktur. Lokomat bir alay cihazıdır!

abi zaten en iyi tedavi fizyoterapistin elinin değdiği ve hastanın aktif katıldığıdır.yoksa al bi cpm tak bacagına günde 5000kez oynatsın otomatik...ne işe yarar?
Ama doğru evrede uygulanırsa lokomat faydalı olabilir diğer fzktedavilerle birleşirse...

İstanbul'da Fizik Tedavi için Hastaneye Yatmak İstiyorum..?

Arkdaşlar herkese gecmiş olsun...
İstanbulda yaşıyorum Bahçelievlerdeki Fizik tedavi dışında bilgisi olan ve önereceği başka Fizik tedavi hastanesi varmı..Avrupa yakasında...

bLaCkRaCe
Hastane kapandı ve geçici olarak yakınlarda bir hastanenin birkaç odasına taşındı. Zaman kaybı olur orada yatmak...

besalti20
İstanbul'da fizik tedavi için önerebileceğim bir yer maalesef yok.

Arkadaşlar nevşehir kozalı fizik tedavi hastanesindeyim. En büyük artısı tek kişilik odalar, termal suyla yapılan havuz tedavisi. Güzel bir hastane.

Arkadaslar merhaba
Babami fizik tedavi icin hastaneye yatiracagiz.suan nevsehirden de 70. Yildan da haber geldi hangisine yatiralim sizce iyi bayramlar dilerim hapinize

Üst Alt