Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakan Çelik ile neler görüşüldü?

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, Bakn Çelik ile yapılan görüşmede müzakere edilen konuları açıkladı:
BASINA VE KAMUOYUNA DUYURULUR
Engelliler Konfederasyonu’nun desteği ile, engelli kamu personeli atamalarının sayısını artırmak için değişik kentlerden gelen ve farklı engel gruplarına mensup 4 engellinin Devlet Personel Başkanlığı önünde sürdürmekte olduğu açlık grevi 7. gününde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in eylemcileri ziyareti sırasında yapılan müzakereler sonucunda, e...ylemcilerin taleplerinin tamamının kabul edilmesi üzerine sona erdirilmiştir.
Sayın Faruk Çelik, Müsteşar Ahmet Erdem, Devlet personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Daire Başkanları ile birlikte 23 Temmuz 2014 Çarşamba gecesi yani Kadir Gecesi saat 23.30 sularında Devlet Personel Başkanlığı önündeki eylemcileri ziyaret etmiştir. Engelliler Konfederasyonu Başkanı Av. Turhan İçli’nin ve açlık grevinde bulunan 4 engellinin katımıyla yaklaşık bir saat süren müzakerelerde aşağıdaki hususlarda anlaşma sağlanmıştır.
1- Atanacak engelli kadro sayısının 6 binin üzerine çıkarılması için etkin önlemler alınacak ve çalışmalar yürütülecektir.
2- Bu bağlamda gerekirse zaman kazanmak için 5 Ağustos 2014 günü yayınlanacak olan tercih kılavuzu ileri bir tarihe ertelenecektir.
3- İl tercih sayısı, işe atanma şansını yükseltmek için 15’den 30’a çıkarılacaktır.
4- Emekli ve halen çalışmakta olan engellilerin tercihte bulunması ve atanması önlenecektir.
5- İşçi kadrolarından engelli kotası doldurulamayan işyerleri araştırılacak ve doldurulması için gerekli önlemler alınacaktır.
6- Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi çok sayıda engelli memur açığı bulunan kuruluşların yetkilileri ile Sayın Faruk Çelik görüşecek ve kadroların atamaya uygun hale getirilmesi için çaba gösterecektir.
7- Engelli memur açığının kapatılmasına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Başlanacaktır.
8- Sayın Faruk Çelik Milli Eğitim Bakanı ile engelli öğretmen ataması için de görüşme yapacaktır.
Engelliler Sitesi - Bakan Çelik ile neler görüşüldü?

İlla bizi bu duruma düşürmelerimi gerekiyordu engelli haliyle millet gidip o kadar uğraştı niye en başta güzelce yapmadılar ama geç olsun güç olmasın umarım kadro sayısı en maksimum derecede arttırılır

ilk atamada olcağını sanmıyorum 2. atamada 6 bine tamamlarlar ama 2012 ilk atamada 5 bin kişi alınmıştı bu sene normalde bu 10 binlere tamamlanması gereken bi sayı olmalıydı 2. atamalarda

engelli dernekleri bence araştırıp hangi ilde kaç engelli var bunlar hangi adreslerde yaşamaktadırlar bunlara ulaşmalı

65 bin kişi sınava girmiş bu sitede 2 aydır 3 binlik kadronun artması için kampanyalar yapılıyor sonra sayı resmileşiyor 3-5 kişi çıkıp eylem yapıyor geri kalan 1o binlerce insan napıyor ? haberi var mı bakalım bunların işte federasyon mudur dernek midir engellilere ulaşması lazım yoksa engellilerin bişi yapcağı yok bunları toplayacak ikna edecek meydanlara dökecek organizasyon olmazsa hak hukuk bişi olmaz

2012 ekpss de oldugu gıbı 2014 ekpss ye de yaptıgınız calışmalardan dolayı sayın bakan Faruk ÇELİK beye oncekı yılkı calışmalarından dolayı Fatma ŞAHİN e sonsuz TEŞEKKÜRLER iyiki varsınız

Kımse de cıkıp demıyorkı oncekı yıllar hangi kurum hangi parti ne kadar engelli personel alımı yapmış. şimdiki bakanlarımızınn olması gerekenı yaptıklarına inanıyorum ve verdıklerı sozu de tutacaklarına da adım gibi eminim

[FONT=Helvetica] İşçi kadrolarından engelli kotası doldurulamayan işyerleri araştırılacak ve doldurulması için gerekli önlemler alınacaktır. BURDA NE DEMEK İSTEMİŞ ARKADAŞLAR[/FONT]

işöi kadrosunu memur kadrosuna çeviremeyeceklerine göre... kafa karıştırıcı, umut verici gibi görünen bir kısır söz...

işkur için mi söylenmiş olabilir o söz

iş kur içinse yandık kadrolu degildir sözleşmelidir açıktan alacak sanırım torpilde döner mülakatta olur

Sadece EKPSS ye giren issizler yok. Iskur denetimlerini siklastiraaklar demekki.Ozel sektoru kiskaca alacaklar.Isbank, Havayollari ve diger buyuk bir cok holding calistirmamak icin ceza oduyor yada bos ilan yayimliyorlar.

Bakan beyle eylemi yapan arkadaşlar oturup konuşmuşlar ve aşağıdaki hususlarda anlaşmışlar demek. Kendimce tek tek yorumlayayım hepsini.

1- Atanacak engelli kadro sayısının 6 binin üzerine çıkarılması için etkin önlemler alınacak ve çalışmalar yürütülecektir.

Yani önlem almak şimdi mi aklınıza geldi? O kadar kadronun boş olduğunu bas bas bağırıyordu arkadaşlar siz ancak açlık grevi yapınca "dur önlem alayım" dediniz!..

2- Bu bağlamda gerekirse zaman kazanmak için 5 Ağustos 2014 günü yayınlanacak olan tercih kılavuzu ileri bir tarihe ertelenecektir.

E zahmet olacak ama bence de uzatın böylece bir çok arkadaş mağdur olmamış olur ve daha çok engelli işe yerleştirilebilir.

3- İl tercih sayısı, işe atanma şansını yükseltmek için 15’den 30’a çıkarılacaktır.

Güzel düşünce ama aklınıza çok geç gelmiş maalesef. Bunda sonra il tercih sayısı 30 yapılsın ki boş kadrolar daha hızlı dolsun.

4- Emekli ve halen çalışmakta olan engellilerin tercihte bulunması ve atanması önlenecektir.

Bu da güzel ama çook geç kalınmış bir uygulama. Daha önce yapılsaydı o kadar zaman iş arayıp bulamayanlara şimdiye kadar iş bulunurdu. Emekli olmuşsun ve halen çalışanlar niye tercih yapar onu da anlayamadım.

5- İşçi kadrolarından engelli kotası doldurulamayan işyerleri araştırılacak ve doldurulması için gerekli önlemler alınacaktır.

Şimdi mi aklınıza geldi %3 engelli kotasının doldurulup doldurulmadığı? Daha önce yapmanız gerekeni ancak şimdi yapıyorsunuz.

6- Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi çok sayıda engelli memur açığı bulunan kuruluşların yetkilileri ile Sayın Faruk Çelik görüşecek ve kadroların atamaya uygun hale getirilmesi için çaba gösterecektir.

O kadrolar nasıl hala dolmamış ve bu konuda bunca zaman neden tek girişim yapılmamış anlamıyorum. Sadece 3 Aralık ve 10-16 Mayıs tarihlerindeki haftalarda nutuk çekiyorsunuz ve icraata gelince ortalıkta gözükmüyorsunuz

7- Engelli memur açığının kapatılmasına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Başlanacaktır.

Zahmet olacak lütfen yani!Gerçi bizim ülkede "cek, cak" lı cümleler çok sık kullanılır ve genelde bir çözüm üretilmez.

8- Sayın Faruk Çelik Milli Eğitim Bakanı ile engelli öğretmen ataması için de görüşme yapacaktır.

Sadece çalışma bakanı değil, Engellilerle ilgili sorumluluk hangi bakanlıktaysa asıl o bakanlık bu konuda girişimler yapmalıydı.

5- İşçi kadrolarından engelli kotası doldurulamayan işyerleri araştırılacak ve doldurulması için gerekli önlemler alınacaktır...

Çok sıradan basit bir cümle... Araştıracaklarmış da doldurulacakmış da önlemler alıncakmış... Artık sadece okuyup geçiyorum bu söylemlere... Kamu binaları engellilere uygun hale getirilecekti zaman tanınmıştı sonra hop zaman uzatıldı... Bu konuda aynen böyle olacak... Yıllar alacak araştırmaları çünkü işlerin böyle geliyor...

bunların hepsı ayrı bı uçkagıtçı saatçısı makaracısı ruşvetcısı 5000-6000olacaagına gerckten ınananıyomusunuz neden secım sonu pek agustos başında olunca noluyo bırden bu 2katı na nasılçıkcak madem okadar yer vardı dalgamı gectınız.

[FONT=sans-serif]2. videoyu hazırlıyorum...youtube upload yapıyorum...[/FONT]

6ay sonra yine alırız seneye yine alırız diyo o aylar nasıl geçiyo bilen yok ben uzun süredir işsizim borçlarımı ödeyemiyorum özel sektör işe almıyo iş bulamıyorum nasıl beklemek bu bilen yok..

şükür benim borcum yok ama ne kadar güzel konusmussun be arkadaşım tebrik ederim nerden bilsinler onlar 6 ay parasızlık ne demek..!!!

bu görüşmeden çıkaracağım tek sonuç şu oluyor ; şubatta alım olucak 3000 kişi de o zaman alıcaz. başka bir durum yok. yanlış mıyım? yani 5000 - 6000 yapabiliriz yerine olma ihtimaline bakalım diyor sayın bakan.

bırazdaha zamanyayp sunun surasında subata ne kaldı 3500 ıle ıdare edın dıyecekler subatta bıokadar yaalırlar ya almazlar. yersen...
ama buna ınananlar agustosta kıme oy verıckelr acaba bayabı tuzak var bunda

takıb et sen benı konuşup durma ben sana daha neler ogretıcem cahıl..FOLLOW ME..

açık kadro sayısı belli, daha fazla neden erteliyorlar ki.. 4000 kişi alacağız dense o bile yetecek bekleyen insanlara ama devlette para kalmadı demekki... ne kadar gec ve az memur alırsak o kadar iyi diyorlar..

hayırlısı olsun yalnız ben toplam alınacak kadroda bir değişiklik olacagını düşünmüyorum . ilk atamada çogaltıp 2 . atamada azaltarak dengeleyeceklerini düşünüyorum

Son düzenleme:
her atamada 6000 alsalar ne güzel olurdu tabi ortaöğretimi fazla alsalar ne güzel olurdu çoğumuz iş sahibi olurduk boş kadroların hepsi doldurulsa niye olmuyor ben onu anlamadım yaa

Arkadaşlar benim anlamadığım konu şu:' Emekli ve halen çalışmakta olan engellilerin tercihte bulunması ve atanması önlenecektir.'Ben Taşeron olarak büro görevlisi pozisyonunda bir devlet kurumunda çalışıyorum.Benim tercih yapma imkanım yok mu ya da illaki atanmam olması için istifamı etmem gerekiyor.

deryab niçin sadece lise mezunu fazla alınsa ? bizler lisans mezunu olarak hala açıkta mı kalalım

allahtan korkun lisans önlisans 7000 küsür kişi başvurmuş lise 50 bin küsür sizcede liseden fazla kontenjan veirlmesi lazım degilmi

Arkadaşlar benim anlamadığım konu şu:' Emekli ve halen çalışmakta olan engellilerin tercihte bulunması ve atanması önlenecektir.'Ben Taşeron olarak büro görevlisi pozisyonunda bir devlet kurumunda çalışıyorum.Benim tercih yapma imkanım yok mu ya da illaki atanmam olması için istifamı etmem gerekiyor.

Arkadaşlar bilen biri varsa yardım ederse sevinirim yoksa başka yerlerden araştırmaya başlayacağım.

KAan ;
O konu tam net olmasada yapılan açıklamalar sadece kamuda çalışan memurlar bir daha atanmayacak şeklinde ama herşey muamma birisi bir laf söylüyor sonuç olarak hepimiz öylemiydi böylemiydi tartışıyoruz...Bilgi edinmeye yazdım bu konuyla ilgili ama cevap yok ...Sizler de yazın...

Üst Alt