Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bakıcı aniden hastalansa yatan parayı kim çekebilir?
Akraba engelli oğluna bakan kişi annesi hastalandı, yoğun bakıma alındı hastanede.
Bu ayki yatan bakım parasını alamadı ne olacak, engelliye verirler mi? Ufukalp-mka
Bilenler lütfen bilgi veriniz
Teşekkür ederim
banka kartı varsa kartı alan ve şifreyi bilen herkes çeker. Bunun dışında imkansız bakıcının değişmesi lazım bunun içinde müracaat edilmesi gerekir sanırım. Ve yeni bakıcı da kendine ziraatte hesap açtırması lazım..
Kardeş prosedür. Bende isterim paranı al. Ama bildiğim bu. Kart olmadan ve şifresini bilmeden bir başkası parayı alamaz. Eğer kart yoksa sen bankaya gidip bakıcı yoğun bakımda deyip parayı alamazsın. Banka Devlet senin mantığınla çalışmaz. Boşuna başka cevapta bekleme.
@eserdem çok güzel izah etmiş.çocugun yabancı olup olmamasına bakmazlar.bakıcı rahatsızsa tek çare dediğn gibi dr raporu ile başvuru yapılırsa belkı ama kurumdanda annenın bakıcı oldugna daır belge alınması grekebılır sadece rapor olmayabılır
Çekilmediği taktirde geri alıyormu kurum -mka
Annenin hakkı geçen ayın bakım maaşı.
Zavallı engelli çocuk çaresiz kaldı
Ne yapması gereklidir,en yakından kimsesi yoktur
Zorro bu durumu bildirip başka bir bakıcı belirlemek sizin de yararınıza olur. Bu şekilde zaten maaş çekmekte de zorlanırsınız. Sadece bakıcı değiştireceksiniz, şartlarınızda bir değişiklik yok. Başka bir bakıcıyla bakım aylığı devam eder.
Aynısı benim de başıma geldi babam bakıcım idi beyin kanaması geçirdi ben Kart ve şifreyi bildiğim için çekebildim maaşı bu gibi durumlar için siz veya zihinsel engelli ise hasta güvendiğiniz bir yakınınıza internet bankacılığı bilgilerinizi verin böylece parayı başka hesaba aktarıp çekebilirsiniz ayrıca bakıcı değiştirirseniz 2 ay maaşınız kesiliyor devletin engelli ye bir kazığı da o
Ufukalp Allah, annesine iyilik sağlık versin.
Bu durumda ne yapılmalı @Kalem apla,bakan annesi yüksek tansiyon sonucu beyin kanaması geçirdi yoğun bakımda halen.
Beklemeli miyiz yoksa ufukalpin dediği gibi bildirmelimiyiz.
@idosente nin dediği gibi geri bağlanma süreci çok zor.
Kart ve şifre yok zaten.
bildirin durumu bakıcı olabilecek başka yakını varsa 30 gün içinde eve heyet geliyor gelir kriterleri uygunsa 2 ay sonra ilk maaş yatıyor boşa vakit kaybetmeyin beklerseniz zaten yatacak parayı çekemezsiniz kart şifre yokmuş yeni bakıcı içinde geç başvurursanız 2 değilde 3-4 maaş kaybı olur. Annesi iyileşse dahi bakıcı olabilecek durumda olmaz her halukarda bildirmek zorundasınız.
bakıcı hastanedeymiş. bakım aylığı bakıcıya haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti karşılığı ödenir.
o yüzden bakıcının hastanede olduguna dair en kısa sürede bakım aylığı aldıgınız il müdürlüğüne bildirimde bulunmanız gerekmektedir.
bu bildirimi en kısa sürede yapın.
Akrabalardan bakacak kimsesi yoksa bakım merkezine gönderiz diyorlar Kalem apla
Araştırdım bakım merkezleride vasilik istiyor mahkemede.
Engellinin yeni yapım oturduğu daire var
Yetim aylığıda var
Korkar yani vasilik işinden.
Annesi yoğun bakımda vefat etmiştir.
2 buçuk aylık yatan bakım parası vardır,
Ziraat Bankası diyor ki; veraset getirildiği takdirde alınır.
Miras yani paylaşılacak.
Engellinin parası ne hale düştü