Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı değişikliği için ne yapmalıyım?

azad21

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
3
ben 3 yıldan beri evde bakım maaşı alıyorum bakıcı olarakta annemi göstermişim? annem şu an istanbulda yani şehir dışında evliyim bakım maaşını eşimin adına almak istiyorum.eşim müracaat ederse bir problem olurmu şu an benim bakım maaşını alan annem şehir dışında? bu aşamada neler yapmalıyım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müdürlüğüne, bakıcı değişikliği yapmak istediğinizi söyleyeceksiniz. Orada size yapmanız gerekenleri söyleceklerdir. İkametide değişmişse annenizin kişi sayısının değiştirinide bildirin. Gerekli incelemeler yapılana kadar kesilir maaşınız. Sonra aylık gelirinizin 467 TL'yi geçmeyeceği tespit edilirse ve diğer şartlarada uymaya devam ettiğiniz yönünde olumlu görüş bildirilirse heyet tarafından, almaya devam edersiniz.

annemin ikametgahı değişmemiş? ama şuan şehir dışında

Azad annen bakıcı ve şu an şehir dışında? Ne kadar süredir şehir dışında ve bu durumdan kurum'u haberdar ettiniz mi? Bakıcının 7 günlük 24 saatlik bakım hizmeti vermesi esastır. bakıcının senden ayrı şehir dışına çıkması izin almasını gerektirici bir durumdur.

Annen ne zamandır şehir dışında?

3 aydır

ben evde bakım maaşı alıyorum bakım maaşını annem alıyorrr? bakıcı değişikliği yapmak istiyorumm bakım maaşını eşimin adına almak istiyorumm? bu değişikliği yaparken kurumdan tekrar yeniden gelip beni kontrol veya yenidenmi onay vereceklerrr? yani yenidenmi heyet eve gelip değerlendirecek yani shçek uzmanlarııı?

SHÇEK değil Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne yapacaksınız başvuruyu ve bu kurumdan denetmenler gelip yeni bakıcının bakımı aksatmayacağı konusunda değerlendirmelerini yaparlar. Bu sürede maaşınız kesilir. Yeni bakıcının vereceği bakım hizmeti onaylandığında bakıcı hizmetini 1 ay verir sonraki ayda aylığını almaya başlar.

İlgili yönetmelikte şöyle der:
Ödeme usul ve esasları
MADDE 14 – (1) Bakım Hizmeti karşılığında yapılacak ödemelerin usul ve esasları aşağıda belirtilmiştir.
a) Bakıma muhtaç özürlüye akrabaları tarafından ikametgâhında bakım hizmetinin verilmesi durumunda, bakım ücreti aşağıdaki belgelere istinaden bakım hizmetini veren kişiye, bakım hizmetinin verilmesini takip eden ay içinde il müdürlüğü tarafından ödenir.
1) (Mülga:RG-23/10/2007-26679)
2) Bu Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine istinaden alınmış olan onay.

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.10545&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=bak%FDm

Aynı evde yaşaması şart değil aslında. Ama başka evde yaşıyorsa bakıcı, bakımın aksamadığından yüzde yüz emin olmak zorunda gelen heyet. Bu da kolay değil...

benim hastalığım piskolojik bazen düzeliyorum bazen bozuluyorum? değişim gösteriyor peki gelen heyet yani shçek uzmanları kanaat getirmeseee?

bakicinin vefat etmesi sebebi ile mecburi bakici degişikligi yaptım.bakici maaşini hemen kestiler.sil baştan oldu butun herşey.ilk bakici maaşini alabilmem 7 ay surmuştu. bakici degişiklik talebinden 6 ay geçti maaş baglandi.geriye donukde odeme yok.odenmeyen maaşimi odeyin diye dilekçe verdim 5 ay geçti hala bir cevap bile yazmadilar.

gezginemlak;

pekiii shçek uzmanlarııı tekrar eve gelippp değerlendirme yaptılarmı yani tekrar kontrole geldilermiii???????

Üst Alt