Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı değişikliği sonrası gelir kriterlerimiz evde bakım aylığına uygun mu?

trknsyl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba, annem yalnız yaşıyor. evde bakım ücreti alan bakıcımız işten ayrılmak istiyor. annemi ben yanıma alarak bakmak istiyorum. eşim asgari ücret ile çalışıyor. başka da gelirimiz yok. 4 ve 11 yaşlarında iki çocuğum var annemle birlikte 5 kişi olacağız. bu durumda eşimin asgari ücreti ve annemin 800 tl emekli maaşı dışında gelirimiz olmayacak. bakıcı değişikliği için başvurduğumuzda bir sorun çıkar mı acaba. annemi kendi evime almam sorun teşkil eder mi. bilgi için şimdiden teşekkürler...

Şu an bakım maaşı aldığına göre rapor ve bakım kriterleri yönünden uygun demektir.
Sizin gelir kriteriniz de uygun görünüyor bir sorun olmamalı.

trknsyl

acil olduğu için lütfen şu sorularımı cevaplayın.
anneniz avde yalnız yaşıyormuş ve 800 emekli aylıgı alıyormuş. eger yalnız yaşıyorsa sınırı geçt,ğinden evde bakım aylıgının kesilmesi lazım. üstelik yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılır.

anneniz evde yalnız yaşıyorken evde bakım aylıgı mı alıyor? bakıcısı işten çıkacak dediniz. bakıcısı akraba mı ve nerede kalıyor? annenizin hanesinde kalmıyor mu?
bunları cevaplayın sonra devam ederiz.

kalem hanım kızım bu sene universiteye gidecek evde kızımın gitmesiyle 2 kişi kalıyoruz ve evde bakım gelir kriterini aşıyoruz kızımn başka ilde (kıbrıs ) okumaya gitmesi bize sıkıntı olurmu saygılar.....

Aretias
kanuna göre hanede ikamet edenler dikkate alınıyor. yeni yönetmelik de çıkmadı henüz. bu durumda bazı kafa karışıklıkları da olabilir.
kızınız okumaya gitmeden aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne gidin ve kızınızın okumaya gitmesinin kişi sayısını etkileyip etkilemeyeceğini sorun bence.
bana göre kızınız okumaya gittiğinde ikamet adresini değiştirmediği sürece sorun çıkmaz. yani gelir hesabına dahil edilir. ama yine de il müdürlüğüne sorun nasıl hareket edeceklerini ögrenin.

tşk ederim kalem hanım

acaba evde bakım alan kişinin evladı üniversiteye gittiğinde ve gelir kriterini aşmış olduğu için evde bakım ücreti kesilmiş olan varmı aranızda arkadaşlar??

Aretias

sizi rahatlatacak tek cevap bilgi edinme kapsamında sordugunuz soruya verilecek resmi cevaptır. boylece elinizde belge de olur.
Buradan kızınızın universiteye gitse de ikametgah adresi değişmediği sürece hanedeki kişi sayısına dahil edilir desem de, bir başkası tecrubesini paylaşsa da sizin içiniz rahat etmeyecek hep kaygılanacaksınız.
o yüzden size BİMER'e bilgi edinme kapsamında yazmanızı öneriyorum.
BİMER'e "...... Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı İl müdürlüğü aracılıgıyla evde bakım aylıgı aldıgınızı, kızınızın üniversite okumaya gittiğinde ikametgah adresini değiştirmeyeceğini bu durumda evde bakım aylığı için yapılan gelir hesaplamasında hanedeki kişi sayısına kızınızın dahil edilip edilmeyeceğini" sorun lütfen.

ha, yeni yönetmelik yayınlansaydı bunlara gerek kalmazdı. şu durumda sizi rahatlatacak tek şey BİMER aracılıgıyla size verilen cevap olacaktır.

Hollanda da yaşıyorum 5 senedir buradayım 2013 te sol kolumdan güç kaybı ve uyusma sebebi ile amaliyat oldum eskisi den daha kotuyum ikinci amaliyat istediler olmadim 2 senedir hastalık tan alıyordum wia forumu göndermişler doldurdum gönderdim eğer malulen emeklio olursam turkiye ye kesin dönüş yapabilirmiyim saygilar

tşk ederim kalem hanım yazacağım bimere

03hasan
sorunuz bu forumlarla alakalı değil ve benim de bilgim yok. lütfen yöneticilere söyleyin mesajınızı ilgili forumlara taşısınlar. hiç olmazsa bilen biri cevaplar. burada sadece evde bakım aylıklarıyla ilgili soru cevaplar var. sorunuz arada kaynar gider.

Tesekkur ederim melek hanım ilgi ve alakaniz icin

Üst Alt