Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı değişikliği yaptık. Maaşı ne kadar süre de alabiliriz?

saim217

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Anneannem 10 yıldır felç hastası. Ve yaklaşık 3 yıldır da teyzem ona baktığı için bakım ücreti alıyor. Annem anneannemi yanına aldı. Adres ve bakıcı değişikliği talebinde bulunduk. Haziran ayında dilekçe verdik. Ekim ayında kontrole geldiler ve bizden bazı evraklar istediler. Evrakları tamamlayıp teslim ettik. Sonra 23 Aralıkta annemin bakım aylığı almasına karar verilmiştir diye bir bildiri geldi. Bakım ücretinin bize ulaşması tahmini olarak ne kadar sürer yine 5 ay gibi uzun bir süre mi yoksa daha mı kısa sürer?

Yeni bakıcı için yani anneniz için hazırlanan bakım raporu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından onaylandıktan sonraki bir aylık bakım hizmetinin ücreti, sonraki ay ödenmeye başlar.
Şoyle anlatayım. Annenizin bakım hizmeti vermesine 23 Aralık'ta onay verildi.
Anneniz onay tarihini takip eden bir ay anneannenize bakım hizmeti verir. bu 1 aylık bakımın ödemesini de Şubat ayında alır.

Annenizin daha once anneannenize bakması dikkate alınmaz. sadece İl Müdürlüğü onay tarihinden sonraki bakım hizmeti dikkate alınır yani. ve her ay bakım hizmetinin ucretini sonraki ay alır.

Size gelen bildirim İl müdürlüğünden gelmişse, demek ki onay verilmiş. Onay tarihi de 23 Aralık ise bu durumda ilk aylığı Şubat'da alırsınız.

Cevabınız çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.
Ancak bir sorum daha olacak dilekçe verdiğimiz tarihten itibaren ki evde bakım hizmeti ücretinin geriye dönük ödenme ihtimali var mıdır? Yani anlatmak istediğim toplu şekilde bir ödeme yapılır mı?

Hayır, geriye dönük ödeme yapılmaz. Yukarıda bu yüzden ayrıntılı açıkladım.
İl Müdürlüğü annenize ne zaman bakım hizmeti yapabileceği konusunda onay verdiyse ondan sonraki hizmetleri dikkate alınır annenizin.
Bu aylık engelliye verilmiyor, engelliye bakım hizmeti sunması karşılığında bakım hizmeti veren akrabasına veriliyor.

Önceki bakıcının hesabına, annemin bakım hizmeti ücreti almasına karar verilene kadar bakım hizmeti ücreti yatırılmış herhangi bir kesinti yapılmamış bu bir sorun teşkil eder mi?

bakıcı degisiminde nasıl bir işlem yapılmakta?poresedür nasıl işliyor.hastamı bildiriyor?yoksa aileden biri gidip şsck lemi görüsüyor?

Saim, Anneannen sizin eve taşınıp annen bakmaya başladıktan sonra da mı teyzene ödeme yapılmış bakmadığı halde? BUNu il müdürlüğüne sorun. siz adres ve bakıcı değişikliği talebinde bulunmuşsunuz ve dilekçe ile bildirmişsiniz sizin açınızdan hukuki sorun olmaz. Ama bu kısmı il Müdürlüğüne ya da alo 183'e sorun.

Seven0677, aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gidip bakıcı değişikliğinde bulunmak istediğinizi syleyeceksiniz.
Dilekçe vereceksiniz. Dilekçe ve işlemler konusunda İL Müdürlüğü yardımcı olur size.
Ayrıca ALO 183'ü arayıp bilgi alabilirsiniz.
Doğru olan engelli bireyin bakıcı değişikliği konusunda talebini bildirmesi. Ama aile bireyleri de yapabilir diye biliyorum. Dediğim numarayı arayarak net bilgi alın.

rapor süremizin bitimine 1,5 ay kala raporumuzu yeniledik. maltepe sosyal hizmetlere dilekçe ile beraber teslim ettim. aradan 20 gün sonra evime kontrol için geldiler. kontrol edip benden tekrar evrak istediler nüfüstan, tapudan gelir belgesi gibi. ben bunları 4 gün önce teslim ettim. acaba şubatta maaşım yatar mı. birde teslim ettiğim yerdeki bayan rapor başlangıc tarihi ile maaş bağlanma arasındaki farkı geriye dönük alabileceğimi söyledi ve orda dilekçe dordurdum. balaşım hayırlısı...

Üst Alt