Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı değişimi için izlenilmesi gereken yol nedir?

mandolin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar. forum da okuduğum kadarı ile yaşlılara bakım parası hakkında oldukça geniş bilgiye sahipsiniz.

benimde sizden öğrenmek istediğim sorum olacaktı.
yaklaşık 2 sene önce babaannem için il sosyal hizmetler e başvurdum ve babaannem e maaş bağlanmaya başlandı. bakıcı ise amcamın eşi, yengemdi. yengem ilk zamanlarda babaannem in ihtiyaçlarını üşenmeden, sıkılmadan gideriyordu. fakat son 4-5 aydır yengem babaannem in yanına uğramıyor, maaşı alıp kendi ihtiyaçlarını karşılıyor. babaannem inayetinden dolayı ihtiyacı vardır, bir şey demeyin diyordu. geçen ay da maaşı alıp babaannem in ihtiyaçlarını gidermeyince babaannem in mağduriyeti artmış oldu. bizler adana da ikamet etmekteyiz. babaannem ise feke ilçesin de, adana ya 120 km uzaklıkta ikamet etmekte. biz başka bir bakıcı bulduk ve yengemin bakıcılığını iptal edip, diğer bakıcının babaannem in ihtiyaçlarını gidermesini istiyoruz.

bakıcı değişimi için ne yapmamız gerekiyor, izlememiz gereken yol nedir?

evet o da amcamın eşi, yengem.

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Peki baakıcı olan yengeniz babaannenizle aynı evde mi kalıyordu?
Şu an bakıcı olarak düşündüğünüz yengeniz babaannenize her gün gelip gidecek yakınlıkta mı?

babaannemler in karşı evinde oturuyordu yengemler. hala da oradalar fakat hiç ilgilenmiyorlar. maaş kartını istedik, maaş kartını verdiler fakat kimlik bilgisi ile maaşı çekmeye başladılar bu defada. diğer yengem de alt katta oturuyor. her an yanı başında olabilir babaannemin.

kısacasıııııı şuanda babannenize bakmasını düşündüğünüz galiba yine yengenizmiş babanenizin ikametini diğer eve aldırmak ve bulunduğunuz il veya ilçedeki sosyal hizmetlere kısa ve öz bir açıklama ile neden değişikliğin yapıldığını anlatan bir dilekçe ile müracaat etmek

çok teşekkür ediyorum ilginiz için, yarın işlemlere başlıyorum.

Tamam. İyi ki bu durum Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin denetim sırasında ortaya çıkmamış. Bakıcının bakım hizmetini aksatması aylık kesme sebebidir çünkü.
Alo 183'ü arayın. Babannenizin bakıcı değişikliği istediğini soyleyin. Ne gibi işlemler gerektiğini sorun. Böylece bilgilenmiş olarak İl Sosyal hizmetlere gidin.
Size daha iyi yardımcı olacaklardır bu konuda.

Hayır, ikamet degişikliği yapmayın sakın. Buna lüzum yok. Siz İl Sosyal hizmetlere gittiğinizde bakıcı değişikliği talebini içeren dilekçeyi dolduracaksınız zaten. Orada size yardımcı olurlar. Ama ayrıntıları bilmediğim için gitmeden önce verdiğim telefondan muhakkak arayarak bilgilenmiş olarak gidiniz.

peki, öncelikle 183 ü arayayım o halde. yarın da aldığım bilgilere göre hareket ederim. tekrar çok teşekkür ederim.

Kolay gelsin size:) Yaptığınız işlemleri buradan bizlerle de paylaşırsanız memnun olurum.

Üst Alt