Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı değiştirmekle ilgili prosedür nedir?

abicik1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Eşim engelli çocuğumun bakım maaşını almakta, maalesef eşimin kalp rahatsızlığı oluştuğundan çocuğuma gerektiği gibi bakım yapamıyor. bu durumda evli olan kız kardeşim çocuğuma bakıyor, kız kardeşimi bakıcı olarak göstermek istiyorum. acaba bu değişiklik olur mu ve ne yapmalıyım?
bu süreçte maaş kesilir mi, kesilirse ne kadar sürer?
bütün bu sorularımı cevaplayıp beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

teşekkür eder saygılar sunarım.

valla bende merak ediyorum herhalde bilen biri çıkar

SHÇEK'na başvuracaksın. Bu kadar basit.

Ne gibi işlem yapacaklar kendi içlerinde nereden bilebiliriz?
Maaş aksamaz. Bakıcının değiştirilmesi prosedürü eminim çok kolay ve kısadır. SHÇEK'na gitmek bu kadar mı zor...

arkadaş bakıcı değişiminde yeniden rapor alma falan yok yeniden dosya tamamlamak yok sadece yeni bakıcı nın maddı durumunu belirten belgeleri isterler maaş kesimi olmamakta sistem tam oturmadığından yinede sosyal hizmetlere sor slm

Eğer yeni bakıcı yönetmelikte öngörülen Akraba statüsünde ise, SHÇEK'dan gelecek uzmanların bakıma ihtiyaç duyan kişinin bakımının aksamayacağına kanaat getirmesi şartı ile bakıcının aynı evde yaşayıp yaşamamasının bir önemi olmaz. Ama dediğim gibi, karar tamamen heyete ait.

Bakıcı değiştirirken yeniden başvuru gibi olmaz... Hiç bir yeniden değerlendirme yapılmaz. Sadece işte yukarıda yazdığım üzere, bakımın aksamayacağı konusunda bir değerlendirme yapılır...

Üst Alt