Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı evde değil diye maaşı kestiler! Acil yardım..?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
171
arkadaşlar bi yakınımın durumunu aktarayım

yakınım evde bakım maaşı alıyor bugün kontrole gelmişler bakıcıyı evde bulamadılar diye maaşı kesmeye karar vermişler evde kızı vardı kızına 2,3 soru sormuşlar hastayı görmeden gitmişler
bakıcı hastaneye dişini çektirmeye gitti telefonla aramışlar siz evde yoktunuz falan filan demişler maaşı kesecegiz demişler
yarın yüz yüze görüşmeye gidecegiz sosyal hizmetlere ne yapacagımızı şaşırdık yakınımın durumu çok zayıf sadece evde bakım maaşıyla geçiniyor yakınım bayan bakım aylıgını alan kişi
Ne yapalım agır engelli %80 raporu var 5 yıldan beri alıyorlardı kardeşine bakıyor bir yol gösterin agır engelli aynı zaman da yatalak kalem apla ve diger arkadaşlar bilgi verirse sevinirim

kalpsesi
cok sacma neymiş efendim hasta yokmuş diye kesecekler engelli hiç mi dışarı cıkmasın söz konusu adeletse türkiyede adalet yok üstüne düşün allah yardımcınız olsun

Saka yapmislardir.telaslanmayiniz.rahat olunuz.ne sormuslar kiza?ve saat kacta gelmislerdi?
Memurlar kendi baslarina kesemez kac mudurun imzalamasi gerekli.
Yahutta bi numaradir sahte memuurlardir.tv haberde cikmisdi dolandiricilar diye.
Olayin aslini yarin kuruma gidin ogrenin.
Burayada yazin.

Son düzenleme:
ya böyle bir durum olamaz inanılmaz bişey insanların işi olur gücü olur evde bulamadık diye maaş kesilirmi haber verip gelselerdi o zaman acaba randevulu geldilerde o şekildemi evde bulamadılar eger habersiz gelip de evde bulamadılarsa çok normal böyle bir sebepten maaş kesilirse o zaman bu maaşı alan herkezin maaşı kesilir kim 24 saat evde bekliyor sizin bir yanlışınız var o sebepten kesilmez başka sebebi vardır yada size birileri şaka yapmıştır

bakıcı dişini de çektirebilir, hasta olur hastaneye de gider, evin alışverisi için çarşıya da gidebilir;

kısaca kuruma görüşmeye gittiğinizde bunları anlatın mümkünse müdür konumundaki yetkililere anlatın bu durumu, olumlu karşılamaları gerekir.
kalpsesi sonucu buradan paylaşırsanız bu durumdakiler için bilgi olacaktır.

yakınım bizim aile dostumuz var yaşlı bir karı koca onlara temizlige gidiyor bazen sigortasız çalışıyor sosyal hizmetlere gittik çalışıyor dedi bizde bilmiyorduk maaşa zarar verecegini ara sıra gidiyor agır özürlü olan evde yanlız kalmıyor bakıcı bayan ın eşi 4 çocugu hastayla ilgileniyor dedik ara sıra temizlige gidiyor dedik evde toplam 7 kişiler geliri geçmiyorlar sadece dediler çalışıyormuş dediler komşular çalışıyor demişler ne yapalım maaşı kestiler şimdi eve yazı gelecek dediler bize bir akıl verin arkadaşlar bakıcıyı degiştirmeyi düşünüyoruz planımızda sizde bir akıl verin durumları çok zayıf

Demek yakalandiniz.
Bakici calismamasi gerekli.
Komsulardan ogrenmese bile oranin halkindan ogrenirler.
Haber verilmedi diye ceza gelmese bari.
Bakici kim olur baska?
Tekrar dilekce verip basvurma hakki var.3 ay sonra baglarlar maasa.
Esi aynen basvursun
Calismasin.

Mrb bende calisiyrum ve evde bakim yardimi aliyorum.calismaya baslamadan kuruma danistim,ise baslayincada yazili okarak bildirdim.bi problem yok.sonucu yazarsaniz ,bende merak ettim.

Sigorta olmasi onemli degil.
20-30 tl yevmiye calismaya kimse inanmaz.dekont makbuz fis belge olmayinca.
Birilerine disardan bakmak aylik 1500 tlden basliyor.
Kurum oyle bilir.

arkadaşlar bir ailede hem bakıcı hemde 2022 maaşı zor alınır heralde. bana bakıcı maaşı geliyo diye anneme. benim 2022 engelli maaşını kesmişler. üzüldüm buna.

67m;
allah allah bakım yardımı alıyorsunuz bakıcısınız aynı zamanda çalışıyorsunuz

67 m size sesleniyoruz.
Dogru durumunuzu anlatin ufakmi buyuk ismi anlatin lutfen
Bakicinin calismasi yasaktir.

Ridvan29 isterseniz 3 aylik 2022 maasinizi alin.yada bakimi.
Gelir asildigi icin 1 maas uygulaniyor.

Mrb msjinizi yeni gordum kusura bakmayin.evet calisiyrum.geliri asmiyor ki

uygulama yere göre değişiyor sanırım bizim ilçe sosyal hizmetler bakıcı çalışabilir önemli olan bakması dedi

67 m
Nasil is yaptiginizi soylemedonizki?gelir asmamak onemli degil.
Engelliyi ihmal edilmeyecek islerde olabilir.
Baska isler yasak.

Son düzenleme:
Bildigim kadariyla 2 defa uyari yapiliyir eger ucuncu gelislerinde bakici yine evde yoksa bu defa hem maasi kesiyorlar hemde o gune kadar verilen parayi faiziyle geri aliyirlar ama bir kereye mahsus kesmezler diye dusunuyorum cunki bizdede ayni bakim maasi aln kisi var ogle soylemislerdi bize

bakıcıyı degiştirecegiz öyle dediler yeni bakıcı 2022 maaşı alıyor aynı zamanda 2022 maaşına bi zararı olurmu kalem hanım cvp verirseniz sevinirim

kalpsesi

Hemen shçk ye gidip durumunu bildirsin hastahenedeydim desin, zaten herşey kayıtlı sıkıntı yaratabilirler ayrıca bakım maaşı kesilirse baya yoğun bir durum var geç alır

Olmaz 2022 maasina zarar.
O bakici kim annesimi akrabasimi?
Kolay gelsin.
Uzulmesin esi bakicilikdan iptal olmus.
Yeni bakici gerekli.

sorum 2022 maaşı alan biri %40 raporu var bakıcı olacak bakım aylıgı için 2022 maaşı için geliri geçmiyorlar 2022 maaşı alıyor aynı zamanda 2022 maaşını alan bakım aylıgı alırsa 2022 maaşı yönetmenlige göre bir sorun olurmu

Normal şart lar altında muhtaçllık sıjnıırının geçmiyosanız 2022 maaşı almanıza engek yok

Ev kalabalik 7 kisi varmis.geliri asmiyor.3 ayligi yine alir
O bakici yabanci ise vasi karari gerekli.

bide annesini bakıcı göstermeyi düşünüyoruz fakat kararsısız anneside 2 ayda bir dulluk maaşı alıyor 500 tl ona zararı olurmu peki kalem apla siz bir cvp verirseniz sevinirim

kardeşi var bide bakıcı gösterebilecegimiz oda 2022 alıyor şaşırdık bu aldıkları maaşa zararı olur diye

KALEM APLA SİZDEN CVP BEKLİYORUM ACİL CVP

kalpsesi eşi vefat etmiş kadınlara ödenen dul aylıgı alan yakınınız bakıcı olmasın. onun aylıgı kesin kesilir.
2022 aylıgı alan kişi için de bakıcı olacagını bu durumda 2022 aylıgı kesilir mi diye SDYV'ye sorun. bakıcıya ödenen evde bakım aylıgının hanedeki kişi sayısına bölünmesi lazım. ama boyle yapmayıp bakıcının geliri olarak hesaplarlarsa olmaz tabi.
benim fikrim 2022 aylıgı alan bir kişinin bakıcı olması 2022 aylıgının kesilmesine engel değil. sonuçta evde bakım aylıgı engelliye yapılan bir sosyal yardım ve hanedeki gelire eklemeleri gerekir, bakıcının gelirine değil.
yine de riske girmeyelim. vakıfların bu konudaki uygulaması nasıldır bilmiyorum çünkü. sen kaymakamlıkta bulunan SYDV'ye sor ona göre hareket et.

Kalp sesi,
Noldu basvurdunuzmu kuruma?

Üst Alt