Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı gideri tazminatı hakkında güncel bir gelişme var mı?

serhatsafkan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
nisan 2016 çıkan khk ile artık trafik kazasında engel durumu oluşan kişiler yanlızca trafik sigortasından 310 bin tl ye kadar olan kısmı alabiliyordu. Avukat yargıtay mah. kararı /sonucu bekleniyor demişti.Bu konuda bilgisi olan var mı? alınabiliyor mu ?

kaza tarihi : 15 mayıs 2016

Maalesef 01/06/2015 Tarihinde Yasa ile Trafik sigortası genel şartları değiştiği için, yürürlük tarihinden sonra ki kazalarda bakıcı tazminatı ve sakatlık tazminatı Tek bi teminatta veriliyor.

Değişen yasanın iptali için Ankara Barosu Danıştay'a İptal Davası açmıştı, açılan iptal davasında da Danıştay tarafından bu değişikliğin iptali onaylanmadı.

Bakıcı için tazminatı hangi kriterlere göre alabiliriz?

Herkese iyi günler. Araç içi trafik kazasında(babam yolcu) babam OF li %100 engelli durumunda

benim sorum engelli bakıcı tazminatı miktarı hangi kriterlere göre hesaplanıyor? Bu parayı sigorta şirketimi yoksa sgk mı ödüyor? babam kaza geçirdiğinde 50 yaşında idi 2015 mayıs ayıydı. NOT Sigorta şirketinden destekten yoksun kalma tazminatı aldık . Bu ayrı bir dava

Öncelikle, babanız için destekten yoksun kalma tazminatı değil, sürekli sakatlık tazminatı almışsınızdır.

kaza tarihi 1 haziran 2015ten önce olduğu için, poliçenin tanzim tarihi de 1 hazirandan öncedir, bu sebeple eski genel şartlara göre bakıcı gideri talep edeceksiniz, bu sizin lehinize çünkü yeni genel şartlarda bakıcı gideri sürekli sakatlık tazminatına dahilken, eski genel şartlarda tedavi teminatına dahil.

parayı sigorta şirketinden alacaksınız, aşağı yukarı asgari ücret x babanızın bakiye ömrü kadar para alırsınız.
bakıcı tutmamışsanız ve aile içinde babanıza bakmakla yükümlü biri varsa sigorta şirketi hakkaniyet indirimi uygulanmasını ister.
bakıcı tutmuşsanız da net asgari ücret değil brüt asgari ücret üzerinden tazminat talep edebilirsiniz.

ilginiz için teşekkür ederim. Bunun hesabı tam olarak nasıl olmakta.şöyle sizin söylediğiniz sürekli sakatlık tazminatı aldık bu 2015 11.ayında avukat aracılığı ile %15 ile anlaştık tabi biz o zaman derdimize yanarken bu işlerle ilgilenemedik bu tazminat avukata verilmeden zaten gerekli evraklar gönderilince sigorta şirketinden alınabiliyormuş ...

neyse trafik kazasında arac içinde 2 kişi hasar gördü birisi babam diğeri halamdı ikiside yolcu idi ikisi için sigorta şirketi ile anlaşmaya gidildi felan toplamda 170 bin aldık.sizin dediğiniz hesaba göre bu miktar sadece bakıcı tazminatı için 250 bine yakın 15yıl*1400*12ay =252 bin. bu hesapmı yapılıyor tam olarak.

2015te nasıl bir anlaşma yaptınız, ibraname mi imzaladınız? imzaladığınız belgede bakıcı giderini de aldım ya da bakıcı gideri istemiyorum vs yazıyor mu? böyle bir ibare varsa ödemek istemezler mecburen gene dava açmak zorunda kalırsınız.

ayrıca ibranameler, sadece ilk 2 yıl için makbuz hükmündedir, 2 yıldan sonra dava açarsanız kaybetme ihtimaliniz az da olsa var. şirkete hemen başvurun, zaman kaybetmeyin.

Trafik kazası sonrası sigortadan bakım tazminatı alabilir miyim?

2016 şubat ayında trafik kazası geçirdim ve of hastası oldum sizce sigorta şirketinden bakım tazminatı alabilirmiyiz bu konu hakkında bilgi verirmisiniz

Freedommm
bakıcı giderini sigorta şirketinden alabilirsiniz.
sizin olayınızda, sürekli sakatlık oranınız kaç, hastalıkla kaza arasında illiyet bağı var mı?

engelli oranın %97 kaza sonrası of hastası oldum

tedavi giderleri sgk olduğunu biliyorum sgk danda talep edemiyorsun çıkardığı faturanın bi hükmü yok benim sorduğum toplu bakıcı tazminati

Freedommm

evet dava yoluyla almanız mümkündür, sizin durumunuzda olan @enes75
ile görüşünüz, arkadaşımız dava açmıştı , dava sonuçlandımı bilmiyorum,

Freedommm
davaya gerek kalmadan, direkt başvurarak alabilirsiniz.
ancak %97 olan raporunuzda, sakatlığınızın nedeni olarak kaza gösterilmeli. kazadan sonra of hastası olmanızın bir hükmü yok, sakatlığın kazadan kaynaklanıyor olması başka bir şey, kazadan sonra of hastası olmuş olmanız başka bir şey.

genel şartlardaki değişiklik nedeniyle artık bakıcı gideri, tedavi teminatından değil, sürekli sakatlık teminatından ödeniyor.
kaza tarihindeki teminat da 310 bin lira, size daha önce ödenmiş olan sakatlık tazminatı ile 310 bin TL arasındaki tutarı alabilirsiniz yani size daha önce 200 bin lira ödenmişse 110 bin lira daha alabilirsiniz.

toplam zararınız size ödenecek olan tazminattan çok daha fazla olduğu için, aradaki bakiyeyi kazada kusurlu olan sürücüden ve işletenden isteyebilirsiniz.

herhangi bir aracıyla anlaşma yapmak yerine direkt sigorta şirketiyle temasa geçin, muhtemelen dava yoluna gitmeden size ödeme yapacaklardır.

zaten dava açmadan 310 bin poliçe tutarını verdiler benim sorduğum 310 bin tutarında bakıcı tazminatı bunu alabilirmiyiz ?

Bakıcı tazminat yürürlülüğe giriş tarihi nedir?

arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun .. bakıcı giderleri tek poliçede birleştiği kanun hangi tarihte yürürlüğe girmiştir 2016 haziran diyende var 2015 ocak ayında diyende bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olursa seviniriz

Siz 310 bin lirayı hangi sigorta şirketinden almıştınız? Yargıtay 17. Hukuk dairesi son kararlarında Karayolları trafik kanunu değişikliğini değil poliçe genel şartlarındaki değişikliği esas alıyor, yani 2015 haziran ayından sonraki poliçelerde yeni genel şartlar uygulanır diyor.
Siz sürekli sakatlık tazminatınızı hangi şirketten almıştınız.
Belki yardımcı olabilirim size.

axa sigortadan aldik...bu siteyi incelediğimde çoğu kişi alamayacağını söylüyor ama benim çalıştığın avukatın dediğine gore bu kanun 2016 nin yazında yürürlüğü girdiğini söylüyor.

Merhaba sigorta poliçesinin kesildi tarih de önemli karardan sonraki tarih bile olsa kaza alınma şansı var

kesilme tarihi 2015in 9 ayı ben kazayı araç içi yolcu konumunda iken oldu 2016 şubat ayinda bu şartlarda alabiliyormuyuz

Trafik kazası sonrası bakıcı tazminatı

Arkadaşlar trafik kazası sonucu bir kişinin bakımına muhtaç kaldıysanız bakıcı tazminatı alındığını biliyorsunuz.
Herhangi bir tarih başlangıçı veya bitimi yoktur.(yanlışım varsa konuşulur)

Emsal dosyalar var elimde bu nedenle tarih yoktur diyorum.

Bakıcı tazminatı şartları neler , nereden alınır , trafik sigortası içinde geçerlimidir?

Trafik sigortasından alınır.
şartı ise kazadan sonra tazminatın adı gibi birinin bakımına muhtaç olmaktır.

Tek taraflı kazalarda durum nasıl peki, tazminat alan oluyormu

Teşekkürler, inşallah bu adaletsizliğe bir gün son verirler.

inşallah mağdur kalan kişinin ferdi kaza veya hayat sigortası gibi birşeyler var ise onu alır.

Oyak bank ing oldu şimdi, banka kredi kullandırdığı zaman sigortada yapılıyor fakak banka devir oldu kayıtlara ulaşılmıyor malesef

Üst Alt