Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bakıcı kişi kendi insiyatifi ile bakım maaşını iptal ettirebilir mi?
Bakıcı kişinin baktığı kişinin izni olmadan maaşı iptal ettirme hakkı var mıdır varsa bu hangi sebeplere dayanarak yapılabilir ? böyle bir durumda bakılan kişinin hakları nelerdir.?
mantıken iptal ettirebilir.ama devlet için onemli olan bakici degil bakilan kişidir.siz yeniden bakici tayin edersiniz olur biter.zorla filanca bakici olmasıda mantıklı degil zaten demi,filanca olmuyorsa falanca olur .
kolay gelsin
bakan kişi ben bakmak istemiyorum veya daha kibar şekliyle bakamıyorum gücüm yetmiyor dedikten sonra,sosyal hizmetler herhalde bakacaksın diye diretemez.o zaman özürlü kardeşimiz kendisine bakacak,ihtiyaçlarını görecek bir başka yakınıyla sosyal hizmetlere başvuracak.dahada olmadı bakım merkezlerinden yararlanmak için başvuracak.
Bakıcılık görevi yerine getirilmiyorsa, bence bakıcı iptal ettirmeden bakımı yapılan kişi gidip bakıcı değiştirme talebiyle başvurmalı sosyal hizmetlere...
Böylece beklenmedik bi anda bakıcısız kalma riskinden kurtulmak mümkün.
Bu kişinin kendisine bakabilecek başka akrabası yok.yabancı birisini göstermesi ise çok zor şartlara bağlıymış. vasi olabilmesi için ancak zihinsel engelli olması gerekiyormuş bakılan kişinin.bu durumda ne yapılabilir ? soruyorum çünkü bazen kurumlardaki kişiler bilgisiz oolabiliyor ve yanıltabiliyor kişileri.