Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı şehir dışında olduğu gerekçesiyle bakım hizmetine son verdiler..?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Bülent abi
benim erkek kardeşim 2022 den özürlü maaşı alıyordu.Buna bakım parasıda bağladılar.diger erkek kardesim bakıcılığını üstlenmişti.aradan bir kaç ay geçmesine rağmen hesabına para yatmadı.bakıcılıgını üstlenen kardesim nasıl parasız kaldığı için çalışmak için istanbula gitti.bu arada kardesimin bakıcılıgını annem yapıyordu ama resmiyette istanbula giden kardesim gözüküyordu.bakıcıyı kontrole gelen il sosyal hizmetler müdürlüğü elemanları
bakıcının istanbulda olduğunu tespit ettiklerini(güya ihbar varmış) ve paraya el koyacaklarını söyleyerek tutanak tutup gittiler.şimdi bakıcı olarak annemi yazdılar ve yeniden başlayacakmış.ama o bankada biriken 7 aylık para verilmyecekmiş.
annemin bu parayı geri almak gibi bir şansı yok mu.bu konuda ne gibi bir yol önerirsiniz bize.3500 tl az para degil yani.saygılarımla

Hımm kesin konuşmak istemiyorum ama bence geri alınması çok zor görünüyor, ancak büyük yerden bir torpil olursa belki çözer bu işi gibi geliyor bana, çünkü kardeşin hiçbir bilgi vermeden izin almadan ayrılmış oradan. Bence çıkış yok gibi.

Bakici parasi bankada birikmez.
Kardesinizin durumuna gelince;
Bakicisi olan kardesiniz istanbul`da sigortali bir ise girmis olmasi lazim.Ki, anlamalari icin.
Eger sebep buysa, yapilacak bisey yok 3-5 ay daha sabredip,maasin annenize baglanmasini bekleyin.

size zaten 7 aylık para verilmez. galiba siz 2022 gibi ecde bakım parası birikiyor zanetmişsiniz. bakım parası eve heyet gelip gittikten 2 aysonra yatar oda tek maaş. şimdi abin hastanın yanında olmadığı için elbetteki kanunu uygulamak zorundalar. yani haklılar.

İstanbula çalışmaya giden kardeşim görevini anneme devrediyor banka hesabına da hiç bakma gereği duymuyor.herhalde yatırmamışlar diye düşünmüş.ama eve kontorole gelen memurla paranın hesapta biriktiğini ve çekilmediğini söylüyorlar.3500 tl civarında bir miktar birikmiş.

Bu sorunu hasarsız çözmeniz zor gibi geliyor bana. Zira bakımı üstlenen kişinin fiilen bakıcılık yapması gerek. Aksi tespit edilirse aylık kesilir.
Yazık olmuş onca paraya...

Işte Bülent abi ben de onu soruyorum nereye müracaat etmemiz gerekir nasıl bir dilekçe yazmamiz gerekir bir yol gösterirsen en azından şansımızı deneriz.

... İl/ilçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne,​

... / ... / 2009​

xxx tarihinden bu yana kurumunuz eliyle hak sahiplerine ödenen evde bakım hizmetinden yararlanıyorum.
xxx tarihinde evimize gelen kurumunuza bağlı görevliler, bakıcılığımı üstlenen kardeşimin şehir dışında bulunduğu gerekçesiyle 7 aydır bankada biriken evde bakım aylığıma el konulacağına ve bakıcı olarak annemin gösterilmesinin ardından evde bakım aylıklarını yeniden alabileceğimize dair tutanak tutup gittiler.
Evet, kardeşim bakıcımdı ve bir süre şehir dışına çıktı, ama o süre zarfında annem bakımımı üstlendi ve bakımım hiç aksamadı. Ve geçici bir durumdan dolayı bakıcım değiştiğinde bunu kurumunuza bildirmek zorunda olduğumu bilmiyordum. Kaldı ki bu süre zarfında geçimimizi yine kardeşimden gelen para ile gerçekleştirebildik. Onun bankadaki aylığı çekmediğinden haberdar değildik.
İhtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç durumda bulunduğum için almış olduğum bu hizmetin, bu şekilde bürokratik gerekçelerle aksatılmasının ve 7 aylık ödemeye el konulmasının hakkaniyetle bağdaşmadığını düşünüyorum. Kaldı ki kötü niyetli olsak zaten bankadan parayı çekerdik ve bunu kimse de fark etmezdi...

İş bu gerekçelerle bakıcım olarak annem olduğu halde evde bakım aylığından yararlanmamım ve geçen süreye ait bankada bulunan aylıkları almamın sağlanmasını arz ve talep ederim

ad soyad
imza​
tc kimlik no:
adres:
telefon:

Üst Alt