Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı ücreti için evli kardeşin gelirleri hesaplanır mı?

selamiakdeniz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar. Benim %92 bedensel özürlü ağabeyim var. 2009 yılından bu yana beraber yaşıyoruz. 2009-2013 yılları arasında eşim ağabeyime baktığı için bakıcı ücreti aldı.Görevim nedeniyle başka bir ile taşındık.Müracaat ettiğimizde benim ve çocuğumun gelirlerimiz bahane edilerek talebimiz reddedildi. Ben de evli kardeş olduğumu, bakmakla yükümlü birey olmadığımı bu nedenle ailenin gelir hesaplamasının 2010/13 sayılı genelgeye göre yapılması gerektiğini belirttim. fakat il müdürlüğüne derdimi anlatamadım. İlgi genelgeye göre değerlendirmeyi şu şekilde yapıyorlar. Genelgede" Uygulamada müracaatların değerlendirilmesi sürecinde önce birinci bölüm çerçevesinde işlem yapılacaktır. Birinci bölüm çerçevesinde yapılan değerlendirme neticesinde olumlu sonuca varılmış ise ikinci bölüme girilmeyecektir. Ancak birinci bölüm çerçevesinde yapılan değerlendirme neticesinde olumsuz sonuca varılmış ise müracaat ikinci bölüm çerçevesinde değerlendirilebilecek ve bu değerlendirme neticesine göre işlem yürütülebilecektir." denmektedir. Müdürülk birinci bölümde evli kardeşin eşi olmadığından ikinci bölüme göre bakıcı olabildiğini değerlendirmenin birinci bölümden değilde direk ikinci bölümden yapılarak ailenin tamamının gelirlerinin hesaplanması gerektiği görüşünde. Ben de önce birinci bölümde değerlendirilip ekonomik kriter olumlu ise ikinci bölüme geçilmeyeceği kanaatindeyim.
Arkadaşlar müdürlüğün yaptığı uygulama doğrumu. Yanlış ise ne yapmam lazım. İki kere itiraz ettim. ikisi de reddedildi. Mahkemeye vermeyi düşünüyorum. Mahkemeye veren varmı. varsa sonuç hakkında bilgi verirseniz sevinirim.saygılarımla

mahkemeye vermeniz için yönetmenliğe uygun olması lazım şartlarınız yani engelli ile ikameti aynı adreste olan kim olursa olsun geliri hesaplamaya dahil edilir hanede kişi başı 487 TL düşmesi lazım kişi başı yani bu söylediğim rakamdazun şnaylanması için bunun dışında ne yaparsanız yapın olumlu sonuç alamazsınız

evli kardeşim geliri dahil degildir bana öyle söyledieler afyondaki yetkili oayrılmış artık evlenmiş yinun sorun soruşturun

Üst Alt