Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcı vefat edince hangi süre içerisinde bildirmek gerekir?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
SHÇEK e tlf açtım bakıcınız olan eşinizin vefatından 15 gün içerisinde bildirmeniz gerekirdi diye bir şeyler söylediler 15 günü geçtiği için yeni bakıcı atamanız kabul görmez yeniden başvuru yapmanız gerekir.

bu gün SHÇEK e gittik bakıcı değiştirme başvuru formunu doldurduk görevli memur hiç bir şey sormadı. bu durumu anlatım görevli hiç bir şey bilmediğini ancak dilekçemin değerlendirmeye alınacağını ondan sonra yetkililer gereken neyse size bildirecekler diye cevap verdi.

bu durumdan dolayı yeniden başvurmam gerekecekmi bakım ücreti kesilirmi en son aylık yatırılırmı yatırılsa rahmetli eşim adına çekilebilirmi?

Hayır, ancak bakımı yapılan kişi vefaat ederse bunun 15 gün içinde bildirilmesi gerek diye bir madde var. Bakıcının ölümü halinde böyle bir şey söz konusu değil; oradaki memurlar karıştırmış olmalı.
Kesinlikle bir süre kısıtlaması yok ve zaten olması da hakkaniyetle bağdaşmaz.
Madde 11-
[...]
Bakım ücreti il müdürlüğünce ödenen bakıma muhtaç özürlünün vefat etmesi hâlinde, bakım hizmetini üstlenen özel bakım merkezi veya akrabası en geç on beş gün içinde durumu il müdürlüğüne bildirmek zorundadır. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki ve idari işlem yapılır.

bakıcı değiştirmek için fazla bir süre beklenirmi uzun sürerse nekadar sürede maaş bağlanır?

arkadaşlar burada benim bir sorum olacak bana bilgi verirseniz sevinirim ben avrupa yakasında oturuyorum 28 11 2009 tarihinde bakıcım olan eşim vefat etti yeni bakıcı olarak annemi atadık fakat henüz eve gelip bakmadılar hesap numarasınıda daha vermedik bu durum da aralık ayı bakım ücreti vefat eden eşim üzerine mi yoksa yeniden bakıcım olacak annemin işlemleri üzerinden mi yapılacak bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.

not: vefat eden eşimin banka kartı bizde duruyor yatırılırsa bu parayı çekersek bir sorun olurmu?

Yok yok, fazla beklenmez. Başvurduğunuzda bakımınızın aksamaması konusunu ısrarla vurgulayın, hemen gerekli işlem yapılır.

Bankaya yatan parayı ben olsam çekerim ama kesin bilgi almadan harcamam. Olur ya, geri isterlerse, zor durumda kalmamak lazım...

Bence hiç kesintiye uğramadan evde bakım aylığı annenizin hesabına yatırılacaktır.

bu gün sakatlar derneği genel merkezine gittim durumu izah ettim bana bu defa aneminde geliri hesaplanıp öylece değerlendirme yapılacak dediler anemin hiç bir geliri yok yanlız babam yılardır emekli ama anemin ikametgahını üzerime aldım emekli maaşından başka bir gelirleride yok.

Hala gelip giden yok bu nekadar süre devam eder bana gereken bilgiyi verecek bakıcı değiştiren arkadaşlar yokmu ?

29-12-2009 tarihinde shçek ten iki görevli geldiler bizden şu belgeleri istediler bakıcı değiştirirken
1: yeni bakıcının ikametgah. senedi
2: form 5 hane halkının (muhtardan)
3: bakıma muhtaç kişinin ssk-bakur- emeklisandığı dükümü.
4: yeni bakıcının ziratbank hesap cüzdanı fotokopisi.

not: ocak ayının sonuna kadar yeni bakıcının hesabına maaş yatırılacak

Üst Alt