Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcım olan annem vefat etti. Yeni müracaat yaptık. Bu ay aylık kimin adına yatar?

azad21

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
3
19 temuzda bakicim anem vefat etti bakici degisikligi icin muracaat ettik bu ayki maasi alirmiyim bu ayki maas yatarmi rahmeti anemin adina

başınız saolsun Allah rahmet eylesin para yatar mı yatmaz mı bilemem ama banada çoğu zaman anem bakıyor eğer ben evlenmeden ölürse şayet ortada kalırım gerçi hepimiz aynı durumdayız ama bu durum benim kafamı da çok meşgul ediyor zaman zaman bende duygusala bağlıyorum....

Allah rahmet eylesin. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan var mı ?

azad21 başın sağolsun bu ay 19 günün parasını alırsın annenin yaşadığı gün kadar yani gerçi örnek mesela eylülün maaşını ekimde baktıktan sonra verdiklerine göre
mantıken alırsın almasına ama bakıcı degişikliğini bildiren evrak işi vs ne kadar süreceğine bağlı olarak öbür ayki maaşında evraklar tamamlanan kadar işleme alınana kadarki süreçe göre öbür ayın maşşını almanda 19 günün parasını son defa annen adına alırsın bide evrakları tamamlayana kadar işleme alınana kadar yeni bakıcı baktığı gecikme olabilir biran önce bildirdirirsen sana bilgi verirler zaten orada ya giderek yada sağlıklı bilgiyi hangi ilde yaşıyorsan oranın ya sosyal hizmet il müdürlüğüne yada oturduğun bölgenin bağlı bulunduğu sosyal hizmet merkez müdürlükleri oluyor oralara telefon edip en sağlıklı bilgiyi oradan alabilirsin gerçi zaten annenin ölümünün oraya bildirilmesi lazım gittiğinizde konuyla ilgili bilgi alırsınız oradan

Konuya vaikif olan yokmu
bakıcı kimi gösterirsen ona yatar senin adına yatmaz bir yakınınla başvuru yap bence herkesi kabul etmezler bu abin olur bacın olur sen kendine kimi yakın hissediyorsan onunla beraber başvurunu yap

Alırsın kardeşim..
nasıl alacak bakıcı vefat etmiş vefat eden kişiye para yatmaz bilip bilmeden yazmayın konuya hakimsen yol gösterirsin bakıcısını bulacak sosyal hizmetler onaylayacak önce bakım bir ay sonra maaş yatacak

Bakıcı değişikliğinde yeni bakıcı onaylanana kadar 1 aylık gidiyor bendede öyle oldu 2 kez değiştirdim bakıcı.

Maasi cekmeye gittim bankamatik kart ali koydu karta kart rahmetli annemin adinaydi maas yatmismidir yatmissa bankadan nasil cekebilirim

Annenizin bankadaki parası ( bakım ücret vs.) diğer aile mirasçıları ortak hakkı olup sizin tek başınıza parayı çekmeye yasal olarak hakkınız bulunmamaktadır.

Üst Alt