Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcımı değiştirmek istiyorum. Ne yapmam gerek?

hudut

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
bakıcı olarak kendini atıyan şahsın bakım maaşı almasını istemiyorum..sadece maaş için cay verilmesi zoruma gitti..neler yapabilirim..kırmak ta istemiyorum.cıkmazda kaldım..

hudut :) bakıcı değişikliği talebinde bulundugun takdirde elbette bakıcı değişikliği olur. bakıcı değişikliği talebin dikkate alınır il müdürlüğü tarafından. lakin bakıcı değişikliğinde evde bakım aylığı kesilir.
evde bakım aylıgı kesildikten sonra eve heyet gelir ve yeniden inceleme yapar ve bakım raporu hazırlar. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü bakım raporundaki karar doğrultusunda işlem yapar. eger karar olumluysa evde bakım aylığı tekrar baglanır.
il müdürlüğünün onay tarihini takip eden bakım hizmetlerinin ücreti yatırılır yeni bakıcıya. yani onay tarıhinden önceki ayların ödemesi yapılmaz.
onay tarihini takip eden bir aylık bakım hizmetinin ücreti sonraki ay yeni bakıcının hesabına yatırılır ve boyle devam eder. evde bakım aylıgı peşin ödenmez yani. 1 aylık bakım hizmetini takip eden ayda ödenir hep.

Üst Alt