Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcımız SSK'lı olursa bakım aylığı kesilir mi?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
Bakıcımız olan kız kardeşimiz,stajyer olarak bir yerde sigortalı olamsı gerekiyor.
Bu durum onun bizim bakıcımız olmasını ve bakım maaşı almamızı engeller mi.

Bilgilendirirseniz çok seviniriz.

sedece ssk ödenecekmiş .ama orada çalışıyor gözükmesi onun bizim bakıcımız olmasını engellemezmi.

Bildiğim kadarıyla bakıcının çalışıyor olmasına getirilen bir sınırlama yok..

Ancak bakıcı aynı evde ikamet eden ailenin bir ferdi durumundaysa onun geliride ailenin gelirine eklenecek ve bakım ücretini gerektiren şartlar hesaplanırken dikkate alınacaktır.

Sigortasının yatması demek bir gelirinin olması demektir.. kendisine ödensin veya ödenmesin.. kağıt üstünde bir bedeldir.

Sanırım ablan sadece sigortası ödensin diye çalışıyor gorunecek. Sonuçta bakımınızı üstlenmeye devam edecek. Bakım işlkerini aksatmayacak. çalışıyor gorunurken bir maaş gorunuyorsa yani bir gelir gorunurse bu geliri 1 ay içinde sosyal hizmetlere bildirmeniz gerekir. Sınır olan 363 tl'yi aşmasa bile.
Ablam, aslında ablanın sadece sigortalı olmak için çalışıyor gorunmesini bildirin (gerçi bu durumu bilmiorum nasıl bişi?) Bakımınızı aksatmadıkça ve size bakmaya devam ettikçe sırf çalışıyor grunuyor diye evde bakım aylıgı kesilmez. Onemli olan bakıcının bakım hizmetini sürdürmesi ve aksatmaması. Fakat bu durumu sosyal hizmetlere bildirin ki sonra gerçekten çalışıyor ve bakım işini aksatıyor sanmasınlar...
Sigortalı olması asla sorun olmaz rahat olun bu konuda. Gelir durumunda değişiklik yoksa ve bakım hizmetleri heyetin ongordugu gibi devam edecekse alınan bakım ucreti kesilmez. Bu konuyla ilgili sosyal hizmetlerle konuşup bilgi alın.

Melek hanım,bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim rabbim yar ve yardımcınız olsun.

abimin eşi ve yeğenim, gelir hesabına dahil edilirmi lütfen cevap verirmisiniz.

kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri

ikiside olur arkadaşım..Hatta yiğeninizin eşi bile oluyor..

cevapladığın için sağol.bunların bakıcı olabileceklerini biliyorum ama bakıcım var bunlar evdeki gelir hesabına dahil edilirmi onu merak ediyorum.kusura bakmayın artık beynim durdu.kendimi ifade edemiyorum.

Ayrı bir adreste otursa dahi evli olmamak kaydıyla kardeşleri diyor o zaman ne kardeşin eşi nede yiğen dahil edilemiyor..Ancak bakıcı olarak atanırsa dahil edilebiliyor..

belkibirgün ablacım, bugün annem vefat etti...
bir muddet sorulara bakamayacağım...

başınız sağolsun allah sabırlar versin..annenizede rahmet ihsan etsin..

Saolasınız arkadaşlar... Size ve sevdiklerinize hayırlı, uzun bir ömür diliyorum. yaşam alanınızda sıkıntnın adı bile dolanmasın.
...
Belkibirgün,
sorularınızı sakıncası yoksa buradan sorabilir misiniz? Bu şekilde ben cevaplarken bir yanlışım olursa hem arkadaşların mudahale etme şansı olur hem de bu konuda aynı sorunu yaşayan arkadaşlara da faydası olur.

eses26, saçma sapan mesajlar yazıp insanların kafasını karıştırma. Bu kaçıncı. Bu tür başlıklar boş lakırdı edilecek başlıklar değil...

belkibirgün, kardeşiniz ssk'lı çalışır görünürünce bir ücret alıyor görünecek. Bu ücret dikkate alınır diye düşünüyorum gelir hesabında. Çünkü ssk'lı olacak ve adına bir aylık yatırılıyor gosterilecek. Kardeşiniz o maaşı almsa bile kayıtlarda aylık gelir olarak o maaş gorunecek.
Bu maaşla birlikte toplam geliriniz aylık olarak belirtilen sınırı aşıyor. Bu durumda böyle bişi olduğunda bu geliri bildirmeniz gerekecek diyeceğim ama aslında bu maaş da alınmıyor ki. Bu durum hakkında pek bilgim yok. Ama kayıtlarda gorunen bir aylık olacagı için gelir hesabını etkiler diye düşünüyorum.
Ayrıca kardeşiniz ssk'lı çalışıyor göründüğünde aldıgı yetim aylıgı kesilir buyuk ihtimalle. Ama bu konuda pek bilgim yok. Eğer bu durumda yetim aylıgı keislirse bir hesap yaptım bakım aylıgı için ve bu durumda gelir hesabınız aşmıyor gorunuyor. Ama kardeşinizin yetim aylıgı kesildiğinde o aylıgın size aktarılması durumu varsa eğer- bu konu hakkında bilgim yok- değişen bişi olmayacak yine. İsterseniz yetim aylıkları ile ilgili forumda bu konu için ayrı bir başlık açın.
Tekrar başa dönersek kardeşinizin ssk'lı çalışıyor gorunmesi durumunda onun için veriliyor gosterilecek olan aylık konusunda sosyal hizmetlere danışın derim. Bu durumun sosyal hizmetlere bildirilmesi gerekip gerekmediğini sorun ki yasal bir işlem yapılmasın hakkınızda. Benim görüşüm, kardeşinizin çalışıyor gorunmesi durumunda ona ödeniyor gosterilen aylık, gelir hesabına dahil edilir ve bildirilmesi gerekir.
Böyle bir durumda bakıcı değişikliği yaparak sorunu çözebilirsiniz.
Ve unutmayın gelir hesabına gore kişi başına düşen aylık gelir 363 TL'yi aşmıyorsa bile gelir durumu değişikliklerini bir ay içinde sosyal hizmetlere bildirmek zorundasınız.

Sevgili kalem,duyarlılığın için teşekkür ediyorum.Neyazıkki şuanda bakıcı gösterebileceğimiz hiç kimsemiz yok.velevki böle birini bulsak bile prosüdür ne şekilde işleyecek kimbilir,nezaman yeniden değerlendirmeye alınacak.bu bakım aylığına diğer arkadaşlarımın olduğu gbi bizimde çok ihtiyacımız var.yalnız benim anlayamadığım birşey var,anası babası ,eşi çocuğu olmayan biz engellilerin neden gelir hesabına bize bakmakla hiçbir mecburiyeti olmayan sadece,kardeşlik ve vicdan bağından dolayı bütün hayatını bizlere adamış olan kardeşimin gelir hesabı dahil ediliyor.

belkibirgün, sen durumunuzu bulundugun il sosyal hizmetlere bildir ve kesin bir bilgi al. Bu konuda rehberlik isteyin. (Olası bir olumsuzlukta dvreye girebilirim...) Canınızı sıkmayın. Bakım aylıgı kesilmeyecektir. Sosyal hizmetlere durumunuzu anlattıgınızda size ne yapmanız gerektiği konusunda yardım edeceklerdir. Sorun neyse bir çözüm de bulunur.

sağol kalem, kardeşim 1 ocak itibariyle başlayacak.ondan sonra bildireceğiz .mutlaka gelişmeleri size aktaracağım tekrar tekrar teşekkür ederim.

Kalem;

başınız sağolsun..nur içinde yatsın anneniz.allah sizede sabır versin.

Belkibirgün, gelişmelerden haberdar edersen çok seviniriz. Takipteyiz.
denizbaksi, ablam, çok saolasın... Allah sana ve sevdiklerine uzun hayırlı bir ömür versin...

Üst Alt