Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcının adresi başka yer olunca bakıcının gelir belgesi de istenir mi?

Mehmetank

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem Abla kolay gelsin

babam için bakım maaşı basvurumizda annemle ikisi var ben bekarım ve ikametgahim başka yerde olduğu halde sosyal hizmetler benim gelirimide istiyor

babamın emekli maaşı 1300 benim gelirimi istiyebilirmi ikametgahim orda değil sonuçta

ne yapmam lazım bide gitmişler bizimkiler oglunuzunda getirin gelir belgesini yoksa iptal ederiz demişler gidicem bakalım bı bana konuşsun bide hanede yaşayan kisi degilmidir nasıl yol izlemem lazım teşekkürler...

Abla kolay gelsin babam için bakım maaşı basvurumizda annemle ikisi var ben bekarım ve ikametgahim başka yerde olduğu halde sosyal hizmetler benim gelirimide istiyor babamın emekli maaşı 1300 benim gelirimi istiyebilirmi ikametgahim orda değil sonuçta ne yapmam lazım bide gitmişler bizimkiler oglunuzunda getirin gelir belgesini yoksa iptal ederiz demişler gidicem bakalım bı bana konuşsun bide hanede yaşayan kisi degilmidir nasıl yol izlemem lazım teşekkürler.

benim gelirimi istiyebilirmi ikametgahim orda değil

Büyük ihtimal sizin bekar olmanızdan dolayı isteyiklerdir diye tahmın edıyom ama sen gene de git ve de ki benim ikametim orda değil başka yerde oturuyorum neye dayanarak benim gelir belgemi istiyorsunuz deyin.gelir belgenizi değil ikamet belgenizi gösterin hele de başka abi ve ablan varsa ayrı ıkametı olan.hem benim başka kardeşlerimde var niye onlar değilde illa benimkini istiyonuz deyin ama dediğim gibi sebep bekar oluşunuz ve ayrı ıkamet ettığınıze inanmamış olmalarıdır

Evet bekarım pazartesi gidecem bakanlığa da gitsem faydası olurmu yani bekarım die 30 yaşına gelmişim ayriyim sonuçta galiba inanmadıkları da içinde ikametgahimi alıp gidecegim

Birde bu 2022 maaşı alabilir miyiz üstüne hiç bişey yok babamın nelerden yararlanabiliyoruz bilmiyorum engelli kartı cikaricam ego birde sadece malulen maaşı 1300 şuan

Mehmetank

ikamet adresin ayrı hanedeyse ve babanlarla yaşamıyorsan babanların hanesine dahil edilmezsin. ama babanlardan ayrı ikamet adresinde olup babanlarla yaşıyorsan (ikamet değişikliği göstermelikse) haneye dahil edilirsin.

babanlarla yaşamıyorsan ve ayrı hanede ikamet ediyorsan hiçbir şekilde seni babanların hane gelir hesabına dahil edemezler.mevzuat bu konuda çok açıktır. siz evde bakım aylığı için gidip başvurunuzu yapın.

baban emekli olduğu için 2022 aylık başvurusu alınmaz bile. emekli olanlar hiçbir şekilde 2022 aylığı alamaz.

diğer haklarınız için bkz: Özürlülerin yararlanabileceği haklar ve haklarıyla ilgili site rehberi

Saol abla ikametgahim başka yerde söyledim müdüre kadar gittim ama gelir belgeminl istiolar neymiş bekar oldum içinmiş ikametgah hareketi getir dedi inanmiolar açıkçası maaşa bodrusunu goturecem red gelecek bakanlığa felan gitsem faydası olurmu gelen heyet inanmamış açıkçası ikametgahimda 6 ay önce alındığı için yakın tarih dio maaş bodrumu 100 TL eksik gostersem bu sefer bize sahtekarlık dan sorun olur bilmiom valla kendi ülkemizde verilen fırsattan yararlanamioz...

Abla cvp geldi red hane gelir kriterine uymuomusuz gittim tartıştım oradaki bayan inanın vermemek için neler konustu nababilirm ben nereye şikayet yada gitsem sonuç alırım teşekkürler bahane olarak 6 ay önce aldirmisim adresimi

Kalem burada önemli olan konu eger babasına bakıcı oğlu olacak ise ve ikameti başka evde ise o zamandamı istenmez yani baba engelli oğlu başka hanede ve bakıcı olarak oğlu olacak ise durum nedir

Bakıcı annem evde oda annem ve babam var benim bodroyi istediği için 20 tl ile gecio onların istedikleri oluo ekametgajim başka yerde ama cevap red 967 TL yo hecio die geldi...

Mehmetank

aynı yerde ikamet etmediğiniz için böyle bişi yapmazlarrr.sizin geliri babanzın gelirine dahil edemezlerrr.ikametinizin 6 ay önce ayrılmış olması onları heç alakadar etmezzz.bırak 6ay'ı isterse 1 gün olsun sonuçta adresınız orda değil.resmi olarak gidin yahu benım adresım aha bu deyin ısrar ederse.sebep sorun ve şikayet edin.her türlü hak edersınız sadece @Kalem 'in bahsettiği gibi göstermelik adresi başka yere alıp anne ve babanla kalıyorsan o zaman onlar haklı olur.

mehmetank ben sizin için sormuyorum genel olarak bu şekilde olursa durum nedir kalemden öğrenmek isterim

Mka bakankigami şikayet edeceğim söyledim gittim güzelce anlamadılar bı ton soru sorup durdu benim özel hayatım la ilgili tartıştım bende baya bı iyice bana siper aldılar sanki ceblerinden cikicak görevini yapıyor tamam ama elimde belge var ne var anlamadım valla

Şimdi ben ilçeye başvurdum bı sure sonra ile yada başka yere basvursam ilceyemi gonderecekler resmen vermemek için ordaki bayanı görseniz inanın hak vereceksiniz bana

@Mehmetank
Başvuruyu maaş bağlanması istenen engellının ikametının olduğu müdürlüğe yapacaksınız.artık merkez ilçe mi yoksa herhangi bir ilçedeki şube mı olur bilmiyorum.her ilçede şube yok il içini bölgelere göre ayırmışlar.siz başvuru yaptınızmı yaptınızda heyet gelipmı red cevabı verdı yoksa daha ilk müracatta mı olmaz deyip başvurnuzu redleyip başvurunzu bile almadılar.

siz orda kimseyle tartışmayın .dilekçe ile niçin redlendıgını sorun dilekçeye belli bir süre içinde cevap vermelerı gerekiyor o cevaba göre davranırsınız.eve gelen heyet redlemıs olsaydı reddı heyet yapıp yenı bır heyet isterdiniz.

Başvurduk benim bodromu istedi bende neden ben orda değilim dedim inanmadıkları için kagit geldi şubeden 967 TL geçtiği için kabul olmamıştır die kısaca yazıyorum biliosunuz prosuduru benim kattığı için gecio katmasa gecmio ...dilekcemi yaziyim inan görsen tartisilmicak grubu değil eve gelen heyet beni görmediği halde istio mağdur ettiler sanki cebinden verecek

Kararı veren heyet değil başkanları
Onlar gerekli araştırmaları yapıyorlar önceden.
Siz bekarsınız eviniz Baba Ocağıdır.
Siz ne iş yapıyorsunuz nerede?

Heyet böyle dio onlarda tamam dio araştırma yapmadılar benim adres teyzemgil de oruya gittiler evet burda dediler özel şirkette calisiom

Tamam işte, teyzenglde ne işin var demezler mi
Daha önce ikametin Baba Eviydi, kuruma başvuru yapacağını bilerek başka yere ikamet aldırıyor derler,
Hatta araştırma bile yaptılar Komşulardan başka yerden soruşturdular bile,

Tamam o okunuda hem fikiriz ama ben daha önce de baba evinde değildim ikametim ordaydi 6 ay önce aldırdım gelip gidiorum kalıyorum da tabi illaki sonuçta prosurde

Hanede yaşayan kişi sayısı dir hayırlısı bakalim

Tek çare şu
Ya haneye bir kişi daha katmanız
Yada şehir dışına ikamet aldırmanız Tabii orada yaşanmak gerekli

Evet onu yapabilirdim formalitedende yapabilirdim yapmadım o yüzden böyle olduk zaten...

@Mehmetank

büyük ihtimal o gelip gidip babanızn evınde kalıyor olmanız. kurumdakıleradresinizi göstermelik başka yere aldıgnızı aslında babanızla kaldıgnıza hükmetmiş.kaldıgn teyzenler babanlara ne kadar,işyerine ne kadar uzaklıgı.

Mesafe olarak aynı ilçede 10 km deyim mudurede gittim inan dedik böyle böyle biz dio arastirioz kameralara bakioz felan dio alakası yok birini bulsam ilçe başkanına gidecem yardımcı olurmu tanıdık var arada dicem böle bole

Boşuna uğraşmaya değmez ilçe başkanı ne yapacak ki
Apaçık diyorlar kameralarla araştırıyormuş

Yok öyle bişey ya inaniomusun sen araştırsın kanitlasin tamam deyim

Mehmetank

sıkıntı mesafe aynı ıken nıye ıkametın babanlarının yanında değılde teyzende sanırm sıkıntı burdan kaynaklanıyor üstelikte bekarmıssın. bekarlık suçmu deme değil ama bekar biri baba evi varken nıe işine aynı mesafede olan teyzesınde kalsın.babanlarla aran ıı deil die ugramıyom dıyemen çünkü maaş için sen uğrasıon.kısaca biraz işin karışık heyet ikna olmıcak gibi az cok haklılık paylarıda var amma sen genede yenıden başvur eskı heyete itiraz edip reddi heyet yaptır.yeni heyetde benzer karar verirse maaş işiniz yatar.

Tamam haklısın da haksızlık var yaş 30 a dayandı nerdeyse 18 yaşından sonra birey tek degilmidir alanlar var tanıyorum inan dublexde oturuo 4 kişi calisio ikisi sigortasız ve bağladılar ...şimdi ben tekrar başvurdum da red gelirse bida başvuramuomuyum...

haklısnız 18 yaşıdan sonra ayrı eve çıkarsınız.başkalarının hile ile alıyor olması sizinde hile yapmanızı gerektrımez(hile yapıyorsunuz demıyorum dürüstçe herşeyi anlatıyonuz)burda sıkıntı öncekı mesajımda yazdıgm gibi heyetın beyanınıza ikna olmaması yoksa bahsettıgınız şeklde her türlü maaş işinin olması gerekıyor.yeniden başvurmussun belkı yenı gelen heyet ikna olur.hayırlısı olsun deyip beklemek gerekıyor.bu heyette red ederse 3.kez başvuru edılıyrmu bılmıyorum

Öyle yok ya 3;. Kez felan die gelen kâğıtta yazmio o sekil kriterlerin uyunca başvurabilirsiniz dio ...evet gittim güzelce konuştum ailenle kalion dio😀bakalım araya birini sokacam sonuç ne olacak bütün evraklar tekrar istio ama

Nereye birini sokacan Haneye mi
yoksa
Yardımcı için mafyayı mı
Mehmetank

Üst Alt