Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcının aracı evde bakım maaşı almaya engel olur mu?

necmeddin

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
%91 ile ÖTV den muaf araç alındı diyelim gelir kriterleri uyuyor yanlız bakan kişi eşi üzerine 2004 model araç var maaş almaya mani olurmu araç ticari degil.

necmeddin halen evde bakım aylıgı alıyor musunuz? yoksa evde bakım aylıgına yeni mi başvuracaksınız?

şu an araç aldınız mı peki? yani aracınız var mı?

2 tane araç var biri benim adıma ötvden muaf alındı diğeri bakıcı olacak kişi yani eşim adına

necmeddin şu an hanede 2 araç var yani. araçtan ticari bir kazancınız yoksa araç evde bakım aylığının baglanmasına engel olmaz.
önemli olan hanede kişi başına düşen aylık gelirin 847,16 TL altında olması. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL altındaysa aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylığı için başvurabilirsiniz.
araçlardan ticari bir geliriniz varsa eger, o gelirde hane gelirine eklenir. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı aşmıyorsa araçtan temin ettiğiniz ticari gelir de evde bakım aylığına engel olmaz. lakin hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını aşarsanız evde bakım aylığı baglanmaz.
şu sayfada yazdığım 4 örneği de okuyun lütfen: https://www.engelliler.biz/forum/ev...ac-alirsa-maasi-kesilir-mi-2.html#post1780382

eve giren net ele geçen maaş toplamı 2290 + 1840 = 4130 tl.
hanede 5 kişi var
847,16 x 5 = 4235.8 ediyor.
bu hesaplamada gelir kriteri uyuyor.

%91 ağır engelli raporu var

Bazi kisiler 7-10-20tl + fark var diye baglanamiyor naptin.

necmeddin eve giren net ele geçen maaş toplamı 2290 + 1840 = 4130 tl.
ne maaşları bunlar? tarla vs var mı?

bir de hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı olan 847,16 TL 1.1.2017 - 31.12.2017 tarihlerinde olmak üzere bir yıl geçerli. 1 yıl boyunca 847,16 TL artmayacak yani.
1 Temmuzdan sonra gelir artışınız oldugunda sınırı geçme ihtimalinizin yuksek oldugunun farkında mısınız?

100 tl farkla eksik kalıyor niye olmasınki
aylık gelir 100 tl geçse olmazdı

necmeddin gelirin uygun şu an belirttiğin gelir miktarlarına göre. lakin yukarıdaki sordugum son soruyu cevaplar mısın? ayrıca sana bir hatırlatma da yaptım orada, okur musun?

Dogru.
Galiba siz iscisiniz.temmuzda maas artacagi icin kurum gorevlliler onaylamaz.

2290 tl ssklı çalışan maaşı 1 yıl boyunca artmayacak.
1840 tl emekli memur maaşı temmuz ayında %3 artacak.
(hesaplama yaptım 55 tl artış olacak temmuzda)
ekim ayında hanedeki sayı 1 artacak.

oturdugum ev dışında bu 5 kişinin adına herhangi bir ev,tarla v.s mal varlığı yoktur.sadece 2 araç oda ticari değil

necmeddin neyse, siz aile ve sosyal politikalar bakanlığı il/ilçe müdürlüğüne başvurunuzu yapınız.
1) agır özürlü rapor varsa
2) hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 Tl altındaysa (şu an verdiğiniz bilgilere göre geliriniz uygun)
3) bakım hizmeti verilecek agır özürlü bireybakıma muhtaç durumdaysa :https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

evde bakım aylığı bagalanacaktır. ama yukarıda saydıgım şartlardan birinde bile uygun bulunmazsa evde bakım aylıgı baglanmaz.

Noldu basvuru tamamlandimi?

müracaat ettim dün eve geldiler tutanak tutup gittiler

Ziraat bankasindan hesap acin demediler degilmi?

Iste once arastiriyorlar.
En son eve geliyorlar artık eve mektup gelir Olumlu ya da olumsuz bilgi kagidi kurumdan.

hasap açın demedi,ler ben sordum biz tlf açıp söyleyecez dediler.

Kalem abla.biz kasabadan köyden taşındık babamda bağlandı özürlü maaşına ev kira evde 3 kişiyiz sonuç olum su olmaz demi

Hapise girmeden önce bağlıydı sonra kesildi 2 sene sonra tekrar başvuru yaptık 740 lira alıyosun şimdi 960 baya yuseldi

Babandami baglandi?
fazla geliriniz yoksa olur.ev kiraymis.
Hane 3 kisi×847tl=2540tl yi gecmemeli geliriniz.

Sen Agir özurrlumusun arkadas?

üç hafta ne zaman on@ylanir diyorsun.
kendin icinmi gerekli bakım maaşı gerekli baban icinmi?
Anlat.

Üst Alt