Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcının ayrı eve çıkması evde bakım maaşı için sorun olur mu?

cagla132

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar , engelli olan annemin bakım maaşını uzun yıllar aldım ve işe girince kişi başına düşen gelir arttı ve maaşı iptal ettirdim.Ben yakında evlenebilceğimi o zaman maaşı tekrardan alabilirmiyim diye sorduğumda aynı mahallede annenle yaşamaya devam edersen maaşı tekrardan alabilirsin dediler. 2 tane yan yana daire tutmayı düşünüyoruz. Şu anda nişanlıyım hemen evlenmicez ama . Acaba ikametimiz aynı evde olmayınca maaşı tekrardan bağlayabiliyormuyuz ? Kısaca evli olmayıp da ikametleri ayrı olup aynı mahallede yaşayan annesine bakan birisi varmı aramızda ?

[-]Bakım, bakıcı ve bakılan
aynı ev olmalı. Kim dedi onu?

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/-]

*veli* yanlış bilgi vermişsin.

cagla132 annenin bakıcısısın. işe girdikten sonra evde bakım aylığı kesilmiş (gelir artışı olmuş).
yakında evlenecekmişsin. haliyle annenden ayrı oturacaksın. evlendikten sonra ayrı hanede otursan bile annene bakıcı olup olamayacağını soruyorsun.
evet, ayrı hanede olsan bile bakıcı olabilirsin. ancak haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini verebilmek için her gün gidip gelecebilecek şekilde evinin annenin evine yakın olması, haftanın 7 gunu en az sekiz saat annenle birlikte olman şartıyla.

evlenmeden önce ayrı eve taşınırsan da bakıcı olabilirsin elbette. hane değişikliğini gelir sınırını düzenlemek için yapacaksan ikametini annenin evinden taşıman lazım. en önemlisi de ikamet ettiğin yeni evinde yaşaman lazım. ikametin başka yerde olup da annenle yaşadığın tespit edilirse evde bakım aylığı gelir hesabına yine dahil edilirsin. yani ayrı hanede ikamet edip annenle aynı hanede yaşadığın tespit edilirse senin gelirin de hesaplanır. bu durumda aynı hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçerse evde bakım aylığı baglanmaz.
ama annenden ayrı hanede ikamet edip yaşarsan gelire dahil edilmezsin.
sanırım sen de gelir hesabı uygun çıksın diye şimdiden ayrı eve geçmek istiyorsun?

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Aslında ben annemden ayrı yaşamak istemıyorum fakat ben evlenince o ayrı yaşamak istiyor. Şu anda bakıcı maaşına ihtiyacımız yok ama ben evlenince 2 tane evle ilgilenmem gerekceği için maaşın tekrar bağlanması maddi olarak beni biraz rahatlatır. 2 tane aynı binada hatta aynı katta ev bulduk. Ama ben kışın evleneceğim için şimdiden maaş olayını ayarlamaya çalışıyorum. :)

cagla132 doğru anlamışım o halde:) cevabı da yukarıda ayrıntılı olarak verdim zaten. ama son kez tekrar hatırlatayım. ayrı hanede yaşadığınıza ikna olmazlarsa, annenizle yaşadığınızı tespit ederlerse ikameti ayrı haneye taşımanız işe yaramaz. bu durumda gelire dahil edilirsiniz.
evlenmeden önce ayrı hanede yaşadığınıza biraz zor ikna olurlar gibime geliyor. ama cidden ayrı hanede yaşadığınız tespit edilirse gelire dahil edilmezsiniz.
evlenince sorun çıkmaz zaten.
şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyor, mutluluklar diliyorum :)

Üst Alt