Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcının bakım aylığı alan kişiyle aynı evde olması şart mı?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
bir yakınımız için. bakım maaşı için başvuruda bulunduk diyelim
bakıcı aynı adreste olaması şartmı
aynı apartmandalar anne bakıcı olacak anne sadece geceleri yatarken eve gidecek
budurum sorun olurmu.

benim durumumda sizin bahsettiğiniz gibi aynı binadayız ben daire 3 de kalıyorum bakıcım olarak annem daire 2 de kalıyor.1,5 yıldır bi sorun yok,ama geriye dönük olarak işlem yaparlarmı bilmiyorum

kalemşör (melek) abla konuya açıklık getirmesini bekleriz:)

Bazen formda öyle sorular soruluyorki şaşıyorum inanin.öylesine is olsun diyemi soruyorsunuz?bu baslikda bana gore öyle;biraz mantik çerçevesiden bakildiginda bu sorunun cvbi belli bana gore.prosüdürler neyi gerektiriyor bilmiyorum ama adi üzerinde evde bakım parasi,bunu alan kişinin çalişmasi yasak.Devlet sana o maası benim engellime bak ben sana parasini vereyim.yoksa niye versinler.eger o kişide bunu alma haklarına sahip olmuşsa tabikide yaninda olmasi gerek.Ha gundüz yaninda gece degil dyorsunuz.Buda sizin insifiyayinize kalmis baktiginiz kisi kendini idare edebiliyorsa (olur ya gece lavabo ihtiyaci vs olabilir,bunu yapabiliyorsa),gece memurlar evi denetlemeyecek!

evde bakım aylıklarında bakıma muhtaç engelliyle bakıcının aynı hanede yaşaması esastır. Kural budur.
lakin, bakıma muhtaç engelliye bakacak kimse yoksa; her gün gelip gidebilecek uzaklıkta yakın olması, haftada 7 gün en az sekiz saatini bakıma muhtaç engellliyle geçirmesi, haftanın 7 gunu 24 saatlik bakımını karşılaması şartıyla ayrı haneden bir bakıcı da kabul edilir.
tabi Bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin olumlu kanaat bildirmesi şarttır.

abla yani bu durumda aynı binada ben daire 3 de bakıcım görünen annemde daire 2 de olması sorun değil gibi?

bakım hizmetleri değerlendirme heyeti evde bakım aylığı için geldiğinde annen sizle mi oturuyordu yoksa sonradan mı başka daireye taşındı?

ilk heyet geldiğinde ben daire 1 de oturuyordum annem daire 2 de
şimdi ben daire 3 de oturuyorum annem aynen daire 2 de

tamam o halde heyet demek ki anneni ayrı hanede oturmasına ragmen bakıcı olarak kabul etmiş ve bakıcın bu şartlarda onay almış zaten. ssorun yok ablası.
lakin sen daire bire geçmişsin bunu il müdürlüğüne bildir. sen ikametgah değiştirmişsin. aynı apartmanda ayrı daireye geçsen bile bildirmen gerekir.

Peki ayrı hane den bakıcıs gösterildiği zaman gelir hesaplaması nasıl oluyor?Ayrı hande deki bakıcının yada ailesinin geliri sizin gelirinize dahil ediliyor mu?

sadece bakıma muhtaç engellinin hanesinde kalan kişilerin gelirleri dikkate alınır.

Üst Alt