Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcıyı vasi tayin etmek şart mıdır?

gncyld

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba, ben, eşim ve kayınvalidemle birlikte yaşıyorum. Kayınvalidem birçok rahatsızlığından dolayı yatalak ve %84 ağır engelli raporu bulunmaktadır. Kayınvalidemin emekli maaşı ve benim de maaşım olduğu için Engelli aylığı sınırını geçiyordu. Bu sınırın altında olmak için en az 2 kişinin ikameti daha gerekiyordu. Evimizde çalışan bakıcımız ve onunla birlikte gelen oğlunun da ikametini adresimize taşıdık. Ama sosyal hizmetler müdürlüğündeki görevli bakıcının akrabamız olmamasından dolayı bakıcıyı vasi olarak tayin ettirmemiz gerektiğini söyledi. Zaten eşimin annesinden vekaleti var. Tanımadığımız bir insana vesayet vermek haliyle kimsenin kabul etmeyeceği bir şey. Engelli maaşının bağlanabilmesi için gerçekten böyle bir şeye ihtiyaç var mıdır? Ya da vesayeti eşim alsa ve bakıcıyı görevlendirerek maaşın bakıcının hesabına yatmasını istese maaş bağlanmaz mı? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

kayınvalideniz emekliymiş. dolayısıyla 2022 aylığı alması mümkün değil. hanede kişi başına düşen aylık gelir isterse uygun olsun fark etmez. emeklilere 2022 aylıgı baglanmaz.
sizin bahsettiğiniz aylık evde bakım aylıgıdır ve bu aylık 2022 aylıgı değildir.
Evde bakım aylığı için il müdürlüğüne başvurulur. eski adıyla sosyal hizmetler yani.
akraba olmayanlar asla bakıcı olamaz. ancak vasi olursa mümkün. yabancıların da vasi olmasına sıcak bakmıyorum ben.
bakıcınız ve oğlu sizde kalıyormuş. ikametini size aldırmışsınız. sizde yaşayacaklarsa gelir hesabına katılırlar. bakıcı da eşiniz olsun. ama eşiniz bakmak zorunda. başkasını görevlendirme yetkisi yok. eşiniz haftanın 7 gunu 24 saatlik bakımı aksatmamalı. başkasının yaptıgı bakım hizmeti dikkate alınmaz. çünkü bakıcıya 7 gunluk 24 saatlik bakım hizmeti karşılıgında ödeme yapılıyor. bakım hizmeti vermediği tespit edilirse yasal işlem yapılır.

Üst Alt