Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakıcıyla aynı şehirde ayrı hanede yaşıyorum ama onların üzerine gözüküyorum....?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
Benim bir sorum olacak Ben hanemi Ayırdım Ama Aynı Yerde yaşıyorruz Benim Bakım maşımı Annem Alıyor.Beneden Annem Ve bamın Ustüde görünüyom Ben Evliyim Bu yuüzden beñim2022Maaşı kesmişlerBeni Ne Yapmam gerek.

Bakım maşımı Eşimin ustune aldıramazmıyım oda engeli aldırırsam onuñ 2022 maşı kesilirmi

İmam nikahlı evliysen aldırmaya gerek yoktur, anne alır size verir.2022 bile kesilmez.
Eğer resmi nikahlı evliysen bildir
Bildirmesen bile kesilir.sadece bakım maaşı olur eş üzerine

Kesmişler ne yapmam gerek Anne babamın geliri yüksek oldugu icin benim kendimin hic birşeyim yok sadece2022maaşım var.

O halde eşiniz başvuruda bulunsun
Bağlanır ama 2022 olmaz

yunus adıyaman

ıkametınız farklı ise bakıcınmın bunu bildirmesi gerekıyor.ayrı bir hanedesın ve evlısın bu durumda anne ve babanın üzerine görünemezsın.anladıgım kadarıyla ağır engellı evet işaretli raporunuz var eşiniz bakıcı olabilir amma raporu ağır engellı evet işaretli olmayacak ,ağır engellı evet işaretli değilse bile engeli %70 ve üzeri olmayacak aksi taktirde bakıcı olamaz.%70 ve üzeriyse ikiniz 2022 ya başvurabilirsiniz.yok eğer %70 den az ve ağır engellı değilse eşiniz sadece sizin için ebm ye başvurun.
ebm maaşı 1035 lira
2022 maaşı %70 kadar olursa 480 %70 ve üzeri ise 720 lira
senin ve eşinin engeli %70 ve üzeri ise ayrı ayrı 2022 başvurn çünkü toplamda daah fazla para alırsınız

Ben bu ayakada2022aĺıyordum Ama şimdi e devletten muhtàc olmama nedeniyle sonlandırımış yazıyor Ama benihicbir gelirim ve mal varlım yok Annem benim adıma bakım maaşı Alıyor.Ve Babamda emekli Ben hane olara ayrıyım Nede onların geliri mal varlı benim üzerime görünüyor Benim2022 maaşım kesiliyoger.

yunus adıyama

resmi olarak adresınız başka bir hanede ise anne babanzı ile ikamet etmıyorsanız.yapılan incelemede annenzın aldıgı ebm kesılır ve adres değişikliğini bildirmediği için ceza alabilirler.
yapman gereken durumu anne ve babana anlatmak daha sonra da resmi adres bilgilerinle vakıfa gidip yeniden maaş için başvuruda bulunmk.bir üsttekı mesajdakı ibiyse eşiniz ve siin rapor durumları o mesajdakı gibi hareket edın

Benim Bı sorun olacak Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim Benim bakım maaşımı Annem Alıyor ben evliyim bazı nedenler yüzünden hanemi ayırttım Ancak Annem Aldığı maaşı bana harcıyor bu maaş onun hanesinemi görünür yoksa bizemi bölerlermi

Üst Alt