Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığı alan kişiyle engelli kişinin ikametgah adresi farklı olabilir mi?

Drowze

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar annem şuan bana baktığı için evde bakım aylığı alıyor. aynı evde kalıyoruz bazı sebeplerden dolayı ben aynı sokakta başka bir eve taşınmak istiyorum annem gündüzleri gelip yemek temizlik falan yapacak ikamet adresimiz farklı olursa evde bakım aylığı kesilir mi ?

Evde bakım ücretinden yararlanabilmek için engelli kişiye bakacak olan kişi ile engelli akraba olmak zorundadır, akrabası yoksa mahkemece tayin edilen vasisi bakıcı olabilir. Engelliye bakıcı olacak kişilerin engelliyle aynı adreste ikamet etmesi şarttır.

Ancak bakıma muhtaç engelliye aynı adreste bakacak akraba veya vasisi olmaması durumunda bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin de bakım hizmetinin verilmesinde sorun veya yetersizlik olmayacağına kanaat getirmesi şartıyla, bakım hizmeti her gün rahatlıkla gelinip gidilebilecek yakınlıktaki farklı adreste bulunan akraba ya da vasi tarafından da verilebilir. Bu durumda engellinin 24 saat içindeki tüm ihtiyaçlarının giderilmesi ve bakıcının fiilen en az 8 saat engelliyle birlikte olması gerekmektedir.

Yukarıdaki açıklamadan da anlaşılacağı gibi adres değişikliğini kuruma bildirmeli, heyetin gelip inceleme yapmasını beklemelisiniz. Burada heyet olumlu da kanaat getirebilir, olumsuz da. Gelir kriterlerini unutmayın bu arada..

Drowze
soruna @Serkan1436 çok güzel cevap vermiş.kabul edılse bile yapacaklerı kontrolde annenızı evde bulamazlarsa sıkıntı olur.arkadaşım varr baş vuru yaptı bakıcı oalrak kardeşini gösterdi aynı mh de yakın mesafede bi kaç kez gelmışler kardeşini evde göremyınce maaşı bağlamadılar öyle sallantıda beklıolar.sizde benzer duruma düşmeyın.ayrılmanzı gerektıren sebebı bilemeyız ama ayrılınca ebm den olmakta var

Üst Alt