Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığı alıyoruz, 2022 engelli aylığı da alabilir miyim?

abdullah588

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben atipik psikoz hastasiyim 80 psikiyatrdan 4 ortapediden 81 agir engelli raporum var annem bana baktigi icin bakici maasi alirken ben engelli ayligi alabilirmiyim annemin iki ayda bir 650 lira ayligida var

abdullah588 Tüm hanede gelirinizi toplayın hanede yaşayan kişi başına bölün. Kişi başına düşen gelir 701 tl'den azsa alabilirsin, çoksa alamazsınız. Bacanağımın kızı engelli maaşı alıyordu annesi de bakım maaşı. geçtiğimiz sene haneye giren gelir yükselince engelli aylığı kesildi. ''2020 yılı için muhtaçlık sınırı 701 tl '' selamlar..

abdullah588
eger evde sadece annen ve sen varsan sana bahsettiğin 2022 baglanamz çünkü.annen senın adına ebm alıyormus 1545 tl.
diğer aldıgı 650 tlyı hesaba bile katmadan 1545 / 2 : 772,5 tl eder bu da 2022 gelir sınırı olan 701 tlyı geçtiği için sizin 2022 maaşı almanıza engel olur alamazsınız

hayır .şu an geçerli olan rakam .yenısı ocak ayında asgari ücret açıklanınca bellı olacak

Evde bakım maaşı gelir kriterine girmiyor deniyor ama bilmiyorum

Kader tutsak

evde bakim ayligi henuz baglanmadi ben 2022 aliyorum annemde iki ayda 650 aliyo 2 kişi ailede 2.804 TL sinir olmasi lazimmi evde bakim ayligi icin ozaman 2022 kesiliyo dimi

Kader tutsak
evde bakım maaşı 2022 ye başvuranda gelır krıterıne gırer.ebmye başvurudada alınıosa 2022 gelır krıterıne gırer.
abdullah588
2022den 500 olanımı 800 olanımı alıon.gerçi 2 kişi oldugunuz için fark etmez.öncekı mesajımda yazdıgm gibi 2022 krıterını gececegınızden dolayı ebm baglandıgında 2022 kesılır.
not: ıkamet ettıgnız ev sizin mi yoksa kıracı olarak mı ıkamet edıonuz.kıracı ısenız iş değişir.2022 de sadece emsal kıra bedelı gelir hesabından düşüluo.kıracı ısenız yzarsanzı ödedıgnız mıktarı 2022 ve ebmyı aynı anda alıp almayacagınzı yazabiliriz.

-mka
ev kendimizin yuzde 80 atipik psikoz hastaligim var ebm bahlanirmi agir engelli raporum var

abdullah588 kardeş, 1540 + 325 = 1865 bölü 2. kişi başına 932 lira 50 krş düşüyor sınırı aştığı için malesef 2022 maaşı bağlanmaz..
Ancak yakınlarınızdan bir kişiyi daha ikametinize alırsanız o zaman bağlanır buda pek etik olmayacağı için tavsiye etmmiyorum. selamlar

abdullah588
2022 alıyon ve ebm ye başvurdun.ebm bağlanırsa 2022 kesılır
rapor ve gelir şartın tutuo ebmnın bağlanması gerekıo
başvuruyu ne zaman yaptın eve heyet geldı mı

-mka

1 ay once evraklari teslim ettim 10 gun once geldiler karantinadan dolayi ben evde degildim halen baska yerde kaliyorum

abdullah588
engellıyı evde bulmaları gerekıodu.keşke karantına oldugnu bu sebeple şu güne kadar evde olamayacagım oldgum yer burası dıe bildirim etmenız gerkıodu.artık heyet bir dahakı sefere ne zaman gelırlerse.ebm baglanma sürecin uzadı.karantına bitince eve döndugnuzu bildirin

Üst Alt