Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığı alıyoruz. Babam emekli. 2022 engelli maaşı bağlanır mı?

Esir Hayat

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Benim annem bakıcı maasi alıyor
Yanı sıra engelli aylığı da alabilir mi ?
Babamın emekli olması engel olur mu ?

Yanı sigortalarının olması engel mi ?

Esir Hayat

annenız kıme baktıgı için ebm alıyo
2022 yi kıme baglatmak istiyonuz engellı olan kım

eger annenız babanıza bakım ettııgı için yanı ağır engellı olan babanızdan dolayı ebm alırken babanzında 2022 alıp alamayacagı ıse sorunuz.emeklı oldugu sigortası oldugu için babanıza 2022 baglanmaz.yok engelli siz iseniz 18 yaşından büyüksenız ve her ne ad adı olursa olsun tüm gelirlerinizi toplayın babanın emeklı maaşı annenın aldıgı ebm vs vs.toplamıda hanedekı kişi sayısına bölün çıkan sonuc 701 den az ise 2022 içn başvuru edın yoksa başvurmayın bu arada %40dan az olmamak üzere saglık raporunzun olması gerekıyo

Afedersiniz ben konuyu anlatamadım
Engelli olan annem
Babam bakıcı
Babam aynı zamanda emekli
Annemin babamin sigortasından faydalanıyor olması 2022 maaşı almasına engel mi ?

Iki sorum daha olacak bilginiz varsa aydinlatirsaniz sevinirim
Benim de raporum var engelli aylığına başvursam benden yeni bir rapor ister mi ?
Ve
Engelli ayligi alıyor olmam gss yatirmama engel mi ?

Esir Hayat

Benim de raporum var engelli aylığına başvursam benden yeni bir rapor ister mi ?
başvurmadan evvel hane kişi başı gelrınızn 701 tl yı geçmıyor olması gerektıgını bılıosunuzdur
temmuzda ebm 1500 oluyuo babanzın emeklı maaşıda var1500 de o alıosa 3bin eder.evde en az 5 kişi olmanız gerekıo bu durumda

Esir Hayat
annenin de senin de 2022 aylığı alabilmeniz için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 701,32 Tl altında olması gerek. bu hesaba evde bakım aylığı da dahil ediliyor. kişi başına düşen aylık gelir 701,32 TL'yi geçtiğinden dolayı sana da annene de maaş bağlanmaz.
engelli aylığı baglanmış olsaydı GSS prim ödeyemezdin ödediğin takdirde aylığın kesilirdi.

sağlık güvencen yoksa, babandan yararlanamıyorsan ayda 88,29 Tl prim ödeyerek 60/g kapsamında sağlık güvencesinden yararlanabilirsin kendi sigortan olana kadar.

Üst Alt