Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığı bağlanırsa Vakıf maaşım kesilirmiş!?

Süleyman21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba; Ben Vakflar Genel Müdürlüğüünce 2013 yılında beri özürlü maaşı almaktayım. ayrıca Ağır özürlü hastayım. Sosyal Hizmetler Müdürlüğne başvurada bulundum. gerekli incelemem yapılarak Agır özürlü Bakım Ücret ödenecği söylendi. Ancak Vakıflar Bölge Müdülüğüne Maaş Bodrosu almam konusnda başvurusnda bulundum. Bana şunu söylediler. eğer bakım ücreti bakıcıya bağlanırsa. sana verdiğimiz özürlü maaşını keseceğini söylediler. eğer Vakıflar Genel Müdürlüğü özürlü maaşımı iptal ederse ne yapmalıyım? neyere başvurmam gerekecek? bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir. saygılarımla

hanende Kaç kişi var galiba engelli maaşı için gelir kriteri geciyor.

hanede buluna sayı 4, eve giren para 1.840.00 tl dir. Ayrıca vakıflar eve giren parayı hesaplamaz.

nasıl hesaplamaz.
bakım maaşı da alacaktın.
960+1840=2800tl

sevgili kardeşim, zaten vakıflardan zaten maaaş alıyorum. Bakım ücteri için başvurdum. bakım için kriterler uygun Babamı emekli maaaşı+ Vakıfalr Müdülrüğünü verdiği özürlü maaşı+ bakım ücreti alabalieceğini söylediler. muhtemeln bu ay bağlanacak.
benım sorum şu; Vakıflar Müdürğü iki yerden maaş alamazsın söylüyor. bakım ücteri bağlanırsa Vakıf Maaşı kesececeğini söylediler. Yani Özürlü maaşı aldığım vakıflar Müdülüğü bu özürlü maaaşını kesebilir mi? bir gerekçesi var mı? 15 gün önce gazetede okudum. vakıf özürlü maaşı ve Bakım ücreti alınabilir. Bu konuda bilgin var ise, bana ceva yazarsan iyi olur Veya bilgisi olan arakadaşlar yazabilirse; memnun olacağım. saygılarımla........

Tabi bilen kisiler yazsin lutfen.
Hicbir devletin vakiflari daha fazla vermez
Bakim maasida alininca gelir yukseliyor.
O yuzden vakif maas kesiliyor.

Ben evde 3 kişi yaşıyorum..annem 3 aylık vakıf maaşı alıyor,bende anneme bakıcı gözükerek evde bakım maaşı alıyorum..Vakıf maaşı veren kurumda evde bakım maşı veren kurumda herne ad altında olursa olsun haneye giren maaşı göz önünde bulundurur.Vakıf ve evde bakım maaşı dışında herhangi bir geliriniz yoksa 2 maaşında kesilmesi söz konusu olmaz.Bende 2 ay önce başvuru yaptım uygun görüldü 2 maşıda aldık..Kalem hanım detaylı bilgi verir sanırım.

Sizin durumunuz,Bunlardan baska gelir yoksa alinir tabi.

Arkadaşlar Süleymen 21 in bahsettiği Vakıflar Genel Müdürlüğünün her ay verdiği engelli ve muhtaç maaşı . 2022 olarak adlandırlılan 3 ayda bir alınan engelli maaşı değil ona göre cevap verin

Ayni kesede degillermi?
Bu vakiflar maasi nedir
Kimler yararlaniyor?
Anlatin lutfen.

Aynı değiller birisini vakıflar genel müdürlüğü veriyor diğerine sosyal yardım ve aile bakanlığı olmasılazım (2022 aylığı) her ikiisi birden alınamaz
MUHTAÇ AYLIĞI
[FONT=Arial]Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla 27.09.2008 tarihli ve 27010 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan " Vakıflar Yönetmeliği" hükümleri gereğince muhtaç aylığı bağlanmaktadır.[/FONT]
MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
[FONT=Arial]* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;[/FONT]
[FONT=Arial]* Sosyal güvencesi olmaması,[/FONT]
[FONT=Arial]* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,[/FONT]
[FONT=Arial]* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,[/FONT]
[FONT=Arial]* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,[/FONT]
[FONT=Arial]halinde muhtaç aylığı bağlanır.[/FONT]

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
[FONT=Arial]Muhtaç aylığı başvuru formu,[/FONT]
[FONT=Arial]Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

[/FONT]
http://www.vgm.gov.tr buda sitenin linki her ilde kontenjanı vardır her başvuran alamaz yani kontenjan dolu ise

Süleyman21

kuralları okudum Süleymanin 1840tl Gelirleri olduğu halde nasıl alıyorDu oradan?
Bakım maaşı olmadan hatta

Süleyman21 yukarıda Barda5 vakıflar yönetmeliğine göre muhtaç aylığı için gerekli şartları kopyalamış. evde bakım aylığı sana bakım hizmeti verilmesi karşılığında bakıcıya ödenen bir sosyal yardımdır. evde bakım aylığı senin gelirin olarak dikkate alındığında vakıflardan aldığın muhtaç aylığı kesilir. biliyorsun puanlama kriterlerine göre muhtaçlığın belirleniyor. kendi gelirin oldugunda ve bu gelirin de sınırı geçtiğinde muhtaç aylığı kesiliyor. evde bakım aylığı baglandıktan sonra vakıflar genel müdürlüğüne gidip evde bakım aylıgı aldığını bildirirsin. onlar da tekrar gelir kriterlerini gözden geçirirler. eger muhtaç aylığın kesilirse yapabileceğin bir şey olduğunu sanmıyorum.
NOT arkadaşlar vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaç aylığında hane geliri değil puanlama sistemi esas alınır. puanlama sistemi için ek-12'deki tabloya bakabilirsiniz:T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü

[FONT=Arial]* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması-- bu madde özetliyor durumu [/FONT]

Üst Alt