Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığı başvurusunda kira geliri neye göre belirleniyor?

ozanrusan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar annem bakım aylığı alıyordu babam ağır engelli olduğğu için neyse ben 6 ay once işe girince dilekçe verdik maaş ise kesildi. Şimdi ben evleniyorum ve evden çıkıyorum.
babam engelli olmadan önce emekli maaşı vardı. bide esenyurttan kira geliri var . kiramızda normal kiralara göre 100 tl ucuz bu arada bunu kanıtlayabiliriz de senelerdir böyle bir yakına kira olduğu için

neyse iki kişi kalıcaklar evde toplam gelirleri 2300 olacak yani bakım aylığı alabiliyorken az önce is sosyal hizmetlerdeki adam biz kira gelirine değil oradaki genel kira fiyatlarına göre değerlendiriyoruz demiş iyide böyle bir sey olabilir mi arkadaşlar yani gelen para belli bunu kanıtlayoruzda banka dökümü vesairede çıkarılabilir.

bu kira geliri konusuyla karşılaşan var mı acaba

saygılarımla..

ozanrusan
1 toplam gelırde kırada dahıl mı
2 dahilse ebm maaşı almanız gerekıyor.
3 dahil değilse aldıgnız kıranın 138 lirayı geçmemesı gerekıyo kaldıkı istanbul gibi bi yerde bu mümkün görünmüo
4 normal kıralardan 100 az olamsıan bakmıolar enazındna 2022 maaşında böyle emsal kıra bedelıne bakıolar mısal sız 500 olan yerde 200 verıosanız yada 600 verıosanzı o mıktarlara değil 500 e bakarlar. gerçi az aldıgmız ispatlarık belge var deyıksınız belkıde kabul ederler bize gelen heyet aldıgmız kıraları söyledık emsale bakmadılar söyledıgımız mıktara baktılar gerçi hemen hemende aynıydı fıyat cıvar evlerle
kısaca işiniz heyete kalıo
not : babanzı engellı olunca emeklı maaşına noldu engellı olmadan önce emeklı maaşı vardı deyıksınızde

toplam gelire kirada dahil açıkcası sadece o civarda insanlar 600 tl sanırım bizim kiracımız çok zor durumda ailem 450 tl alıyor çunku veremıyorlar adam çalışmıyor işsiz durumda dolayısıyla boyle bir kira durumumuz var .

ozanrusan
gelire kıra dahılmıs bu durumda ebm almaları gerekıyor.
demekkı ebmde de 2022 dekı gibi emsal kıra baz alınıyormuş. ve kıra gelırınden doalyıda ebm olmuyor.

Üst Alt