Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığı da alıyoruz ama 2022 aylığımız kesildi!?

Orhannn55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bir yakınım için yazıyorum baba 2.109 tl emekli maaşı alıyor ve anne bakıcı maaşı alıyor ama 2022 engelli aylığı kesildi burada kriter nasıl hesaplanıyor yardımcı olur musunuz

kişi başı gelir 701 lirayı geçtiyse keserler

kaç kişi varsa aldığınız toplam maaşı kişi sayısına bölün 701 geçiyorsa kesilir

bakıcı maaşını gelire dahil ediyorlar mı bilmiyorum ama onu dahil etmeden hesaplasak bile 703 lira çıkıyor 2 lirayla kaçırıyor gibisin

e devlet varsa niye kesildiği yazar ama bence bu yüzden kesilmiştir

Sosyal hizmetler dahil edilmiyor gibi bir şey söyledi emin değilim

Dahil etmese bile aşıyor hocam biz geçen sene anneme alamadık rapordan 1.5 sene sonra anca almaya başladık. Ben asgari ücret alıyordum evde 2 kişiydik şimdi işler azaldı part time'a düştü çalışma zamanım alıyoruz şuan.

Baba emekli maaşı alıyor diye kestiler kısacası

Her şeyimiz uyuyor kirayı da düştüler sırf bu sene 1000 TL pandemi yardımı aldım diye maaş bağlanmadı vakif sene geçsin ocakta başvur olur dedi. ne diyelim Allah...

Zorro
haklısn tek başına o emeklı maaşı bıle kesılmesıne yeter
2022 alan birinin geliri hesap edilirkene aldıgı 2022 harici tüm gelirler gelir hesabına dahıl edılır 2022 dışarda tutuluır katmazlar.
ebm alırkenede alınana ebm dahıl edılmez onun harıcındekıler 2022 vs gibi dahil ediliri
baba 2109 e maaşı alıo ve annede bakımdan dolayı 1545 tl ebm alıo 2109 + 1545 : 3654 eder 3 kişilermiş 3654 / 3 : 1218 eder ve maaş kesılır.zaten bırakın ebm almasını tek başına babanın maaşı bile kesılmesıne baglanmamasına yetıyorken nasıl baglamışlar o da ayrı bi soru

Orhannn55
3 tl değil 406 tl geçiolar.eğer kırada ikamet edıolarsa ( 2022 de sadece emsal kıra bedelı gelirden düşülüo) 500 tl gibi kıra öduolarsa ve heyette emsal deger kabul edılırse 2022yide alırlar yoksa bu durumda almaları mümkün değil

evimizi kiraya verip kiraya ciksak engelli ayligimin kesilme durumu olurmu bunu vakfa bildirsek anlayis gosterirlermi evden gelen kira ek gelir gibi gorundugu icin kesilme durumu varmi

abdullah588

kıraya çıkarsanız o çıktıgınız evın emsal kıra bedelı gelir hesabından düşülürken.kiraya verdıgnız evden dolayı hem o evden aldıgınız kira hemde evin rayiç bedelinin 240 da 1 i gelir hesabına dahil edilir o yüzden başka eve kıraya çıkıp sızn ewvi kıraya vermek yararınıza değil zararınıza olur

Soru 47: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplaması yapılırken kişinin kira ödemeden oturduğu evi dikkate alınır mı?
Kişinin oturduğu ev dikkate alınmaz.
Soru 48: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesinin muhtaçlık hesaplaması dikkate alınırken hanenin farklı konutlardan oluşan kira geliri bulunmaktaysa bu gelirde muhtaçlığa dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Evin belirlenen rayiç bedelinin 240'ta biri ve kira gelirinin toplamı hane gelirine eklenir.

Üst Alt