Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığı gerekli belgeler hakkında yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

bertan35

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle hepinizin hastalarına Allahtan acil şifalar diliyorum...

hastamız Heyete çıktı yüzde72 rapor aldık ve ağır özürlü ibaresi mevcut. başvuru için kaymakamlığa gittiğimizde elimize formlar falan verildi onları doldurduk yazılı olan belgeleri tamamladık.

fakat en arka sayfada mevcud olan kurumlarca kaşelenecek ve imzalanacak yerler var bayabi , bir kaçını hallettim kalanlarıda sizlere sorayım dedim bileniniz varsa beni yönlendirir ise çok sevinirim

........... ptt müdürülüğü ........ bankası müdürlüğü .......... belediye başkanlığı buralara gidip ne yaptırmamız gerekli kaşe yerleri mevcut bu yazılı olan yerlere gidip ne yaptırmamız gerekli detaylı bir açıklama yok bileniniz var ise yazabilirmi acaba

bu konuda bilgim yok. Ama siz o kurumlara gidip niçin gittiğinizi söyleyip evrağı gösterirseniz yardımcı olurlar size. Evde bakım için geldiğinizi söyleyip evrağı gösterirseniz yardımcı olurlar.

bende dediğiniz gibi yaptım ptt müdürlüğüne gittim onlarda anlamadı biz buraya ne yapcaz diye bana sordular bende evde bakım için dedim onlarda bizle bir ilgisi yok dedi sonra kaymakamlığa gittim oradaki görevlide bilmiyorum dedi :) başka nerden bilgi alabilirimki

çok teşekkür ediyorum yardımınız için, pazartesi arayıp öğreneyim

banada aynı formlardan vermişlerdi bahsettiğiniz kurumlardan herhangi bir yadım aldığınıza dair araştırma yapılacak ayrıca banka hesaplarınız araştırılacak gelir testi için uygulama normaldir

peki bu araştırma kimin adına yapılıcak bakıcı adınamı hasta adınamı yoksa hane halkının tamamınamı birde banka araştırması herhangi bir banka şubesindenmi yapılıyor

arkadaşlar bugün evraklarımı kaymakamlığa teslim ettim. Oradaki görevli cuma günü eve heyet geleceğini söyledi heyet eve gelip nelere bakıyor acaba bilen varmı

evet arkadaşlar bugün eve heyet geldi, ne evi gezdiler nede dolaplara baktılar hastaya baktılar oturdular yazıp çizdiler pek soruda sormadılar bir iki kagıt imzalattılar birde zıraat bankasından hesap açıp kuruma teslim edin 1-2 ay içinde paranız yatmaya başlar dendi. hayırlısı ile inş sonuçlandı sanırım

hayırlı olsun maaşınız bağlanmış forumdaki evde bakım parası yatan illeri o ay için takip edin bulunduğunuz ilden alan arkadaşlar yattığını yazarsa hesabınızı kontrol edin

bertan eve gelen heyet engelli bireyin bakıma muhtaçlık kriterlerine uyup uymadığını, yaşam düzeyinin beyan edilen gelirlerle uyuşup uyuşmadığını, eğer beyan edilen gelir ve yaşam düzeyi arasında fark varsa ek belge ve bilgi isteme, eksik evrak varsa tamamlama, bakım raporu hazırlama gibi işlemler yapıyor. bakım raporunu hazırlıyor kanaatini yazıyor ve müdürlüğe gönderiyor. heyet kanati olumlu bildirmişse il müdürlüğü de ona göre onaylıyor bakım maaşını.

o kısmı senne alakanı olan bişi değil. o kısmı bakanlığa ait olan bişidir.

bertan eve heyetin geldiğini soylemişsin ama orayı görmemişim:) neyse cevap vermiş oldum, başkaları faydalanır en azından.

kalem hanım yardımınız için teşekkür ederim, evet heyet geldi hesap açtırın deyip gittiler, şuan sonuçlanmasını bekliyoruz fakat kendimce olumsuz gibi görünüyor nedeni ise,
hastanın kendisi dedem oluyor bende toronuyum evliyim bir çocuğumuz var dedemle birlikte hanede 4 kişiyiz fakat gelir testine evli olduğum için ben eşim ve oğlum girmiyor sanırım

sitede paylaşılan yazıda kimler bakıcı olabilir kısmında toronu ve eşi olabilir diyor. Fakat gelir testine kimler dahil edilir kısmında evli olmayan toron diyor, Açıkçası çok çelişkili bakalım sonuç ne olacak bekliyoruz

Bertan bakacak kimsesi yoksa dedenin durumunuz 2. bölümde değerlendirilir ve siz de bakmakla yukumlu birey kapsamına alınır gelir hesabına dahil edilirsiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
zaten 1 temmuz itibariyle linkini verdiğim genelge hükümleri geçersiz olacak.
çünkü 1 temmuz itibariyle hanede kim varsa evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilecek.

dedeme bakacak kişi halamla babam var ama , halam bakmak istemiyor babamda 68 yaşında hipertansiyon hastası kendine hayrıyok. bakalım sonuç ne olcak bende merakediyorum yazarım buraya gelişme olursa

arkadaşlar daha ses seda yok 2 ay oldu heyet geleli banka hesabında herhangi bir para yok, tedaylı bilgiyi nereden alabilirim telefonda baştan savma cevaplar veriyolar

aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünden öğrenebilirsiniz baglanıp baglanmadığını.
il müdürlüğüne gidip bizzat öğrenin ya da telefonla öğrenin. başka yol yok maalesef.

bakım aylığı palavrası

4 ay önce hasta bakımı için tüm evrakları hazırlayıp başvuruda bulunduk, başvuru sonucunu her ay aradığımızda öteki ay arayın gibi geçiştirici cevaplar aldık en son
bugün aradığımızda tekrar değerlendirme yapılıcak geliriniz belirtilen miktarda değil denildi eve giren başka geliriniz görünüyor dendi heyet falan tekrardan gelecekmiş incelemeye,

halbüki belirtilen miktardan başka her hangi bir gelirimiz kesinlikle yok, 1020tl gelir dışında bir gelir yok evde 4 kişiyiz. Bunun adı oyalamak değildirde nedir sizce :) tekrar heyet gelecek incelicek falan 4-5ay daha sürecek işlemler

bende sinirlenip vereceğiniz maaş sizin olsun bizim evraklarla kendi adınıza çıkartın tarafımdan size sadakam olsun deyip telefonu yüzüne kapattım. ciddi anlamda nereye şikayette buluna bilirim

bakım aylığı palavrası

size "belirtilen gelirden başka gelir görünüyor" denmiş. bu durumda red yerine inceleme yapmaları daha iyi değil mi? Neye dayanarak şikayet edeceksiniz ki? oyaladıklarını düşündüren zamanın uzamasıysa tamam ama şöyle bir şey var. beyan edilen gelirle inceleme sonucunda tespit edilen bir gelir ortaya çıkmışsa bunun aslını öğrenmek zorundalar.
siz önce olayın aslını öğrenmek için il müdürlüğüne gidin. beyan ettiğiniz gelir dışınd nasıl bir gelir tespit edilmiş onu öğrenin.
ha yine de şikayet etmek isterseniz alo 150 BİMER aracılığılıyla bunu yapabilirsiniz. evde bakım aylığı iş ve işlemlerinin aylarca sürdüğünü söyleyebilirsiniz. şikayet sebebiniz bu olmalı.
yoksa tekrar inceleme gereği hissetmeleri konusunda bir şey yapamazsınız. yaptıkları yasal. beyan edilen gelir dışında eve giren bir gelir tespit edilmişse bunun doğruluğunu tespit etmek zorundalar. bu da heyetin gelmesine baglı.
evde kalan herkesin geliri ne kadar? tarla,arsa,(bunlar boş ve kullanılmıor gelir getirmior olsa bile dikkate alınır),banka hesabı,burs aklınıza ne gelirse her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır. eger hiçbir geliriniz yoksa ortada bir yanlışlık vardır bu da inceleme sonucunda ortaya çıkar. önce sorunu öğrenin kısacası. sorun nedir bilmeden ben de net bir şey diyemem.

belki size telefonla bilgi veren kişi yanlış bilgi vermiş bile olabilir. olayı tam anlamamız açısından aslında il müdürlüğüne gidip sorunun ne oldugunu bizat öğrenmenizi tavsiye ederim. ona göre kesin konuşabilirim.

sadece son söz olarak, şikayette kararlıysanız evde bakım aylığı iş ve işlemlerinin çok uzadığı ve hızlandırılması konusunda şikayetçi olabilirsiniz. inceleme konusunda değil.

kalem hanım belirttiğim gibi 1020tl dışında herhangi bir gelir kesinlikle yok, aylık para geliri dışında ev tarla bağ bahçemizde yok sadece oturduğumuz ev babamın üstüne onun bile belediyeden raiç bedelini teslim etmiştim onun dışındada her hangi bir mal varlığı yok bunu zaten tüm gerekli resmi evrakla taraflarına başvuruda teslim etmiştim. belediyeden kaymakamlıktan tarım müdürlüğünden sigortadan bağkurundan tutun ptt den bankadan daha aklıma gelmeyen bir sürü yerlerden resmi belgelerle taraflarına gelir bildirimi olmadığını ve herhangi bir yerden yardım almadığımızı belgelemiştim...
hayırlısı bakalım heyet geldiğinde ne dicekler bende merak ediyorum:) sar baştan oynucaz, tüm evraklarda ellerinde zaten daha evrak alıcak yerde yok hepsinden almıştım

o zaman rhat olun canınızı sıkmayın lütfen. memur yanlış bilgi vermiş de olabilir. bir yanlışlık olabilir. il müdürlüğüne gidin konuşun bence. sorun nedir öğrenin. ayrıca çok uzadığını da söyleyin işlemlerin. durumu öğrenip gelin burada yazın.
anlattıgınız gibiyse gelirde sorun yok.

Kalem hanım gidip ögrendim ben bakici olarak evli toron statüsüne girdigim icin ben ve eşimi gelire dahil etmemişler etseler maas baglanicak.

1 temmuzda yasa degişicek demiştiniz hanedeki herkez gelire dahil olucak demistiniz, fakat bunu görevlilere belirttigimde böyle bir yönetmelik yok deniyor?

Bu yasa varsa bana belirtebilirmisiniz görevlilere göstermek adına

Üst Alt