Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığı rapor geç teslim edildiği için kesildi!?

Ataullah

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bakım aylığı alıyordum raporum bir yıllıktı rapor süresinin bitimine bir ay kala başvuru yaptım ancak raporu süre bittikten bir gün sonra aldım raporumu teslim ettim ancak aylık kesilmiş tekrar heyet gelecek dediler ben şunu merak ediyorum geriye dönük ödeme olur mu daha önce 5 ay sonra bağlanmıştı bu arada gelir durumunda değişiklik yok bilgi verirseniz çok sevinirim oğlumun oranı yüzde 93 ağır engelli.

Ataullah rapor süre bitiminde evde bakım aylığı kesilir. siz de yeni agır özürlü engelli sağlık kurulu raporu alıp il müdürlüğüne teslim etmişsiniz.
hanenize gelen heyet gelir durumunda, bakım hizmetinde, bakıma muhtaç olma durumunda bir değişiklik olmadığını tespit ederse evde bakım aylığı tekrar baglanır ve alamadığınız aylıklar da ödenir. heyet geldiğinde alamadığınız aylıkları nasıl alacagınızı sorun onlar size rehberlik eder.

rahat olun bunda uzun sürmez. evde bakım aylığı tekrar baglanır ve alamadıgınız aylıkları alırsınız:) bayramdan sonra sık sık il müdürlüğünü arayıp süreci yakından takip edin. işinizin takipçisi olun.
gelişmelerden de haberdar edin beni lütfen.

Bilginiz için çok teşekkür ederim size bir sorum daha olacak bizim 2008 model sembol aracımız var dosyamızda da bildirilik bu araç bizim yeni raporda oranımız yüzde doksanı geçtiği için ötv indirimli araç almayı düşünğyoruz. yani elimizdeki aracı satıp kredi çekeceğiz araç indirimli hali 47 bin biz sosyal hizmetlere sorduk sıkıntı olmaz dedi ama bazıları maaş alamazsınız diyor eşim asgari ücrete çalışıyor evde 5 kişiyiz bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim

Ataullah adım adım ilerleyelim. hele evde bakım aylığı baglansın, alamadığınız aylıkları alın. araç işini sonra degerlendirelim. ben hep buradayım nasılsa.
nasılsa hemen almayacaksınız aracı.

Eşim aracı satışa çıkardı biz yılbaşından önce almayı düşünüyoruz aslında oğlumun tedavisi Ankara'da git gel yapıyoruz o yüzden biraz geniş araç istiyoruz kimisi aylık kesilmişken almak mantıklı diyor kafam karıştı açıkcası

@Ataullah alamadığınız aylıkları alma imkanınız var. araç aldığınız takdirde alamadığınız aylıkları almanız riske girer.

bu arada tabi ki araç alabilirsiniz. imkanınız varsa araç değişikliği yapın o halde. lakin denetim için gelecekler. o sırada bu araç değişikliğinden bahsedin.

hanede kişi başına düşen aylık gelir 847,16 TL'yi geçmiyorsa, hanenin beyan edilen ve tespit edilen geliriyle bu aracı alabiliyorsanız araç almanız sorun olmaz. ama beyan edilmeyen bir gelir söz konusu olursa, dışarıdan haneye bir gelir girişi söz konusu olursa bu durumda sıkıntı olur. gelir değişikliği gundeme geldiğinde hane gelirinin tekrar gözden geçirilmesi gerekir çünkü.

bir defalığına elde edilen gelir sözkonusu olursa bu gelirin de aylık ortalaması dikkate alınır (biri araç parasını verirse vs).

kredi çekip alacaksanız ve taksitleri sizin tespit edilen gelirle ödeyecekseniz araç sorun olmaz.

ben önemli konulara kısaca değindim. karar sizin artık.

Bilginiz için teşekkür ederim biz görevli memura elimizdekini satıp kredi ile yenisini alacaz dedik sorun olmaz dedi ilk incelemede nasıl aldınız diye soruldu biz de çocuk sorunlu olunca dedesi yarı ücretini verdi kalan kısmı kredi çektik dedik sıkıntı yapmadılar.

Tabi şimdi geriye dönük ödeme olayı var bir de o zamanlar iki çocuk okula gitmiyordu bu yıl kısmet olursa birinci sınıfa başlayacaklar o zaman sormuşlardı okula gidip gitmediklerini

@Ataullah araç alındıktan sonra gelirin nasıl hesaplanacagını önemli noktalaı yazdım. bunlarda sorun yoksa sorun çıkmaz. ama benim tavsiyem, hane dışından bir gelir girişi olmayacaksa ve gayri resmi bir gelir de yoksa, yani beyan edilmeyen bir gelir söz konusu olmayacaksa denetim yapılmasını bekleyin. bu arada denetim sırasında heyettekilerle de araç alımı konusunda fikir alışverişinde bulunun. denetimden sonra aracı alın. heyete alamadığınız aylıkları nasıl alacagınızı da sorun.

hane gelirinin uygun olup olmadığına heyet karar veriyor çünkü. heyetin kararına göre işlem yapılıyor. araç konusunda en doğru şekilde heyet yönlendirir sizi.

Teşekkür ederim ben de bekleme taraftarıyım hayırlısı artık

Merhaba bugün sosyal hizmetlere gittim eve iki ayda gelirmiş heyet süre uzun olursa geriye dönük ödemeyi müdürlük onaylayamaya bilir dediler

Ataullah heyet geç gelecek diye niye siz mağdur olasınız? il müdürlüğünü arayarak alamadığınız aylıkları da talep edin.

"bakım hizmetini aksatmadan vermeye devam ettiğinizi, hanede kişi başına düşen aylık gelirde sınırı geçmediğinizi, herhangi bir gelir veya kişi değişikliği söz konusu olmadığını, kısaca aylık kesmeyi gerektirecek bir durum oluşmadığını, sadece süre bitiminden sonra rapor verdiğiniz için evde bakım aylığını durdurulduğunu, bunu haricinde sorunun olmadığını dolayısıyla da evde bakım aylığının bağlanmasını, durdurulma tarihinden itibaren ödenmeyen evde bakım aylıklarının ödenmesini ve yazılı olarak bilgi verilmesini" talep edin. bu şekilde dilekçe düzenleyip il müdürlüğüne verin.

Heyet eve gelip tekrar bağlanınca mı yapacağım bu işlemi bir il müdürlüğüne nasıl ulaşacsğım onu da bilmiyorum Kalem hanım

Mersin'de misin sen? eger öyleyse Mersin aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü iletişim için bkz:İletişim

benim yazdıklarıma değinerek önce telefonla anlat. duruma göre gerekirse dilekçe hazırlayıp gönder. tabi dilekçeyi hazırlarken benim bahsettiğim konulara değinerek kendin yaz.

heyetin güya 2 ay sonra geleceğini, heyet gecikirse alamadığınız aylıkların ödenmeyeceğini söylediklerini de anlat.
heyet ne zaman gelebilirse gelsin sonuçta aylık durdurulduktan sonraki bakım hizmetinin aksatılmadan verilip verilmediğini raporlayabilir. bu sorun olmaz.

Mersinde yaşıyorum ayın 9 uzunda bir ay olacak başvuru yapalı genelde iki ay içinde geliyorlarmış geçen yılda iki ay sonra gelmişlerdi kasımın sonunda gelmişlerdi ben aylığı şubatta bir aylık olarak almıştım bu gün sorduğumda ise geriye dönük ödemeyi kesin bir şey diyemeyiz müdürlük geriye dönük ödeme yapmaya bilir dedi yarın arayacağım aile sosyal politikalar bakanlığını

Kalem Merhaba Melek hanım

bugün eve heyet geldi tekrar evrak verip hazılayıp haftaya pazartesi teslim edin dedi raporu sadece bir gün geç teslim ettiğim için geriye dönük ödeme yapılır biz gerekeni yaparız dediler aracı sordum engel olur aylığa dediler ilk önce ama elimde bir araç olduğunu onu satıp kredi çekip ötv li hali 50 bini geçmeyen araçnalacam dedim ticari olmazsa kredi taksidi aylığa uyumlu olursa sorun olmaz dediler

şimdi benim aklıma takılan şu biz aracı satıp hemen yenisini alacağız hem sattığımızı hem aldığımızı birlikte bildireceğiz aylık durdurulur incelemeden sonra mı devam eder yoksa kesinti yapmadan mı incelerler

@Ataullah e hade gözünüz aydın heyet de gelmiş hemen:) alamadığınız aylıkları da alacaksınız inşallah.

aracı satıp ardından hemen araç alacaksanız her ikisini birden bildirebilirsiniz. araç satışını en geç 1 ay içinde bildirmeniz gerekir. araç satışından sonra bu süre içinde araç da alırsanız ikisini birden bildirirsiniz.

kesinlikle hane dışından para almadan, sattıgınız aracın parası + hane gelirinizden kattıgınız para ile alın aracı alın. araca ödeyeceğiniz para haneden (beyan edilen ve tespit edilen gelirden) çıksın, hane dışından gelir girişi para girişi olmasın. hane geliri uygun ise bu durumda araç almanız da sorun olmaz.

il müdürlüğüne araç satışını ve alışı yazılı olarak bildirin. bildirimde şunlara dikkat edin. araç satış fiyatını, araç satarak elde ettiğiniz paraya kredi çekerek ekleme yaptıgınızı, aylık kredi ödemenizi belirtin. beyan ettiğiniz ve tespit edilen gelirle bu aracı aldığınızı ve hanede kişi başına düşen aylık geliri geçmediğinizi belirtin. bu şekilde hesabı ortaya dökünce aylık durdurmaya hiç gerek duymazlar sorun etmezler:) hane gelirini aylık kesmeden gözden geçirirler ve hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa da evde bakım aylığınız aynen devam eder.

Merhaba Melek hanım biz evrakları 9 eylülde verdik heyetdeki bayan ayrıntılı arastırırız sorun cıkarsa ararım dedi aramadı maas bu ay yatmadı ne zaman yatar acaba

Kalem

Merhaba Kalem hanım bizim aylık bağlandı aldık çok şükür aracı da aldık bildirdik evrakları teslim ettik bizi aradılar gittik sıkıntı yok aylığı durdurmayacağız dediler her şey için çok teşekkür ederiz

Üst Alt