Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığımız kesildi. İtiraz edebilir miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim?

dagoguzhan

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
%93 oranlı diyaliz hastası babam üzerinden annemin 1 yıldır aldığı evde bakım aylığı denetlemeye gelen memurlar tarafından hasta kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir diye maaşın kesilmesine karar vermişler. (resmi yazıyla bildirildi). bu karara itiraz edebilir miyim? veya itiraz için ne gibi bir resmi yol izleyebilirim? itiraz etsem acaba maaşı geri bağlarlar mı? cevaplarınız için şimdiden teşekkrüler.

onların karar verme yetkisi olmaması gerekir bu yıl için ağır özürlü raporu almamışmıydınız önce il sağlığa sonra da valiliğe müracat edin. herşey valiliğin elinde.

raporunda ağır özürlü ibaresi var. ama eve gelen yazıda yapılan denetlemede hastanın günlük yaşamını kendi başına yapabileceği bu nedenle maaşın kesilmesine karar verilmiştir yazıyor.

peki baban kendi işlerini kendisi yapabiliyormu? onlar geldiklerinde otur kalk yürü gibi şeyler yaptırdılarmı? diyalizi ben sadece zamanı geldiğinde gidip diyaliz makinasına bağlanıyor onun dışında bir rahatsızlığı olmuyor biliyorum yanlışmı biliyorum komşumuz vardı o öyleydi.heyet rapora ağır özürlü yazdıysa valiliğe gidip durumu anlatın ihtiyacı olmayanlar da bu aylığı hileyle aldığı için bu yıl sıkılaştırdılar bende ağır özürlü olduğum halde heyet ağır özürlü değildir dedi itiraz ettim başka hastaneye gidip oradan aldım. sol taraftan felçliyim bana vermediler.yani hile hurda yok 2001 de beyinde damar tıkanmış, raporları anjiyoları hepsi var.işgüzarlık.

evde bakım maaşı bağlanması için ağır özürlü ibaresi olması gibi engelli kişinin genel ihtiyaçları kendisi karşılayamaması şartı aranıyor tabi bu illere göre memurların insiyaftine kalmış direk siz konuyu bimer e bir dilekçe yazarak anlatır iseniz konuya açıklık getirecektir bimer valiliğe şuruya buraya koşturmanıza gerek yok bu gibi sıkıntılarınızı bimer aracılığı ile çözebilirsiniz bimer e dilekçe yazmanız durumunda zaten valilik görevlilerini evinize yönlendirerek bir çözüm hal yolu bulunur tekrar geçmiş olsun umarım maduruyetiniz bir an önce çözülür

Mert heyetin maasi kesme gibi bir yetkisi var agir ozurlu olunmasi evde bakim hizmetinden faydalanabilmek icin bir kriter olsada maalesef yeterli degil ayni zamanda ozurlunun hayatin alisilagelmis gereklerini de yerine getiremiyor olmasi lazim Ozurlunun maasinin kesilmesine itiraz etme yolu acik normal prosedurde Aile ve Sosyal Politikalar il mudurlugune konuyu anlatan bir dilekce verilmesi baska bir heyet tarafindan incelenmesi icin yeterliMaalesef evde bakim hizmetleri en cok suistimal edilen Hizmetlerden oldu oyle ki sol hemiparezi teshisiyle %92 agur özurlu olan kisiyi kahvede okey oynarken yada cayirda hayvan guderken bulabiliyorsunuz rapora bakiyorsunuz ozurlunun yuruyememesi lazim sol kolunu oynatamamasi lazim ama bakiyorsunuz ki ya raporda bir sahtekarlik var yada ozurlu iyilesmis kolunu bacagini kullanabilir hale gelmis maalesef bunun gibi pek cok ornek var ki bu durumda saglik kurulu raporuna itiraz edilmesi ve tam tesekkullu hastaneden yeni bir saglik kurulu raporu cikartilmasi soz konusu olabiliyor....

aynı sorun bendede var 30 gün itiraz hakkı var ben itiraz ettim dilekçe yazdım eve tekrar heyet gelecek dendi onu bekliyorum gidip dilekçeyle itiraz edeceksin heyet tekrar gelecek zaten sürekli ibareli raporlarda nasıl bakıma ihtiyacı yoktur diyorlar anlamadımki
eve gelen heyetin insiyatifine kalmış herşey

yazmamızın hiçbir anlamı yok! hastanın yürüyüp yürüyemediğini bile öğrenemiyoruz nasıl fikir verebiliriz?

Turyakinim eve gelen heyetin insafindan cok hastanin hastaligiyla alakali bir durum bu degerlendirme formunda detaylica yazili olan kriterler var ozurlunun bagimsizca yapabirlirligi kismen yardim alarak yapabilirligi ve tam bagimli olarak bir baskasinin yardimi olmaksizin yapamamasi gibi her konu tek tek degerlendiriliyor ayrica konu gurubunda da en alta ortalamalari yaziliyor son olarak da genele bakiliyor ve ona gore ozurlunun bakim ihtiyaci vardir yoktur sonucu ortaya cikiyor

günlük işlerinde başkasına bağımlıysa bunu ispatlayabiliyorsanız hemen valiliğe gidin itiraz edin.

valiliğin heyeti yokmuş
şimdide dosyamın sosyal hizmetlerde olmadığını kaymakamlıkta olduğunu söylediler kaymakamlığa gittim dosya yok gelmemiş dediler gelse bile henüz heyet oluşmamış oluşması uzun sürermiş heyettede 3 öğretmen bir hemşire olacak mış nereye gideceğimi şaşırdım valilikte hangi bölüm bakıyor

sosyal hizmetler bakar valilikte tiryakinim

ben bimere itiraz dilekçesi yazdım. bugün sosyal hizmetlerden aradılar bimere şikayet etmizsiniz dediler.bilgilerin kontrolü için babamın ve annemin adını filan sordular.arayan bayan görevli memur arkadaşa bilgileri verecem dedi başka da bişey demedi ben bişey anlamadım acaba şimdi ne olabilir?

sosyal hizmetler yazıyı yazıp bimer'e gönderecek bimer de size aynı yazıyı gönderecek o kadar...

ve sonunda evimize sosal yardımlaşmadan mektup geldi. tekrar eve denetlemeye gelinecekmiş. bakalım ne olacak ne zaman gelinecek merak ediyorum bu arada bakım aylığımız kesildi...

evde bakım AYlıgı için eve boş yere gelen heyet
kardeşim agır özürlü raporu var kişinin rapor yönetmenliginde agır özürlü demenin ozurlunun hayatin alisilagelmis gereklerini de yerine getiremiyor demektir zaten nasıl oluyorda eve gelen heyet özürlüyü normal görüyor raporla eve gelen heyet çelişiyor aslında olması gereken raporu alacaksın maaş otamatik baglanacak eve heyet falan gelmemesi gerekiyor bir de devamlı yılda bir kontrole geliyor heyet..3,4 sene bakım maaşı alan sonra ret edilen bakım aylıgıda var nasıl oluyor hasta aniden düzelebiliyor zaten yine raporda belirtilmiş süreklidir agır özürlüdür diye pasoooo paradox çelişkili bir sistem böyle saçma sapan bir sistem olamaz dedigim gibi raporu alacaksın maaş baglanacak hemen aylıgını alacaksın eve heyetin gelmesine gerek yok adı avrupa birligine girecegiz diyoruz bir yandanda hep göz boyama sistemin her tarafı koz dolu...

dagoguzhan moralini bozmak istemem ama diyaliz hastalarına bakım parası verilmiyor geçenlerde bende bakım parası için başvurmuştum ben görme engelliyim bana dedikleri şu böbrek hastalarına ve görme engellilere bakım parası verilmez dendi başhekim yardımcısı bakım parası almak için yatalak olmak gerekir dedi yani WC ye gidebiliyorsan bakım parası alamazsınız dediler siz yine şanslı sayılırsınız ağır özürlü raporu alabilmişsiniz bana ağır özürlü raporuda vermediler bana dedikleri diyaliz hastalarına %90 bile rapor verilse ağır özürlü sayılmaz denildi hastanenin bana dediğini yazıyorum BİMERE ŞİKAYETİN BİR FAYDASI OLABİLİRMİ ?

Saglık kurulu raporuna itiraz edecekseniz il saglık müdürlüklerine başvurun bimerle vakit kaybetmeyin ayrıca diyaliz hastalarına evde bakım aylığı bağlanmıyor diye bir şey yok yeterli ağır özürlü raporunuz olsun ve eve gelen heyet sizin bakıma ihtiyacınız olduğunu teyid etsin Sayın paranoya,Maalesef Avrupa birliği amerika ve Avusturalya gibi daha etkin sosyal hizmetlerin olduğu ülkelerde evde bakım denetlemeleri bırakın yıllığı aylık ve ucaylik olarak yapılıyor mesela Amerika'da banka hesabınıza yapilan 20 USD üzerindeki her havale gelir hesabınıza dahil ediliyor ayrıca özürlü ve bakıcı ile yapilan görüşmelerde bazı eyaletlerde ornegin Michigan yalan makinesi bulunduruluyor uzun lafın kısası dunyanın hiçbir yerinde bağla maaşı sonrasında hiç kontrol etme diye bir şey yok

neyinn peşindesiniz bu işe en etkili merci bimer

benim kanımca rapora ağır özürlü yazması yeterli değil eve gelen kontrol heyetinin ikna olması çok önemli adam geziyor dolaşıyor hatta rahatlıkla namaz kılıyor yani hareket özgürlüğü var ama rapor ağır özürlüü ben bu durmların olduğunu bilyorum dikkatlerden kAçmasın

Kısaca bakım parası alabilmek için yatağa bağımlı olmak gerekiyormuş başvurularınızı ona göre yapın ben görme engelliyim az görüyorum hastaneden denilen şu oldu bana isterse gözlerin hiç görmesin yatalak olmadığın müddetçe bakıma muhtaç sayılmazsın ve bakım parası alamazsın dediler Not (Yatalak olmayıpta bakım parası alanlar var adamın varsa oluyor demekki)

denetim sistemi bana savunma bal gibi biliyoruz avrupanın buradan sosyal haklarının gelişmiş oldugunu yalan makinası diyede bir şey yoktur benimde akrabalarım avrupada ve çok rahat insan gibi yaşıyolar bi engelli maaşı en azından 2000 euro falan çocuk aylıgı 400 euro nerde adalet burda 30 milyon çocuk aylıgı veriliyor ismin acayibime gitti DENETİMMMM:confused::p

Sayin paranoyaKaynağınız nedir bilmiyorum ama Avrupa'da su an 2000 eur engelli ödemesi yapan bir ülke yok..Bahsettigin cocuk parasinin adı da ülkeye gore değişiyor ama en uzun donem ödeme yapılan Almanya da bile Federal cocuk yetistirme parasi en fazla cocuğun 24. Ayını doldurması ile sona eriyor.Uzun lafın kısası size baya bir abartarak anlatmışlar böyle seylere kanmayın

TOLGA_HAN;
Adamla alakası yok aslında bakım ücreti ödenebilmesi icin özürlünün bakıma muhtaç olması gerekli bu muhtaclik belirli kriterlerde özürlünün tam bağımlı kısmen bağımlı olmasından veya bağımsız olmasına gore belirleniyor değerlendirme konularına gore heyet raporu çıkıyor yani yatalar olmadan da ( adamınız olmadan da) bu ücret alinabiliyor

Denetim ben bakım parasına başvurmuş birisi olarak hastanenin bana söylediklerini yazayım sana ben görme engelliyim isterse gözünüz hiç görmesin dediler eğer ki wc ye gidebiliyorsan sen bakım parası alamazsın dediler. Yani bakım parası denilen maaş yatağa bağımlı olmadan kesinlikle verilmez denildi birde bana örnek verdi hastanede sayın başhekim yardımcısı diyaliz hastalarına böbrek hastalarına % 90 rapor verirler ama bakım parası vermezler dedi.

Ama ben yanlız başıma alışverişimi halledemiyorum gidemiyorum faturalarımı ödeyemiyorum bunların hiçbir önemi yokmuş bunlar bakıma muhtaçlıktan sayılmıyormuş

denetim bilmiyorum bakım parası alıyormusunuz ama bu bakım parasını kim hazırlamışsa baştan sona yanlışlarla dolu kanun uygulaması yok hatanade doktorların vicdanına bırakmışlar eve gelen memurların vicdanına bırakmışlar yani bakım parası alabilmek için insanların vicdanına kalmış ben bundan rahatsızım

inan ki adamı olan haketmesede alıyor bakım parasını ahbap çavuş ilişkisi dünyanın heryerinde var kimse engelleyemez bu tür işleri dünya döndükçe devam eder dayısı olan heryerde halleder işini

TOLGA_HAN;

hastanede rapor alırken verilen bilgiler maalesef yanlış ve sizi umutsuzluğa sevketmiş gibi gözüküyor hastanede saglık kurulu raporları medula ya işleniyor her Hastalığı'nda artık uluslararası bir kodu var (İCD) her İCD kodunun da belli bir özür oranı var pek cok hastanede raporlar artık bu kodlama sisteminin ozur oranlarina gore çıkıyor Evde bakım hizmetleri inceleme ve denetleme heyetlerinin de elinde başvuruyu incelerken ve denetlerken kullandığı bir ölçek var yani tamamen vicdan meselesi değil yarın heyetin inceleme kriterlerini eklerim daha iyi anlarsınız ... Ahbap çavuş iliskisi mutlaka az da olsa vardır ama onlarda inceleme esnasında maaş bağlansa bile denetimlerde ortaya çıkıyor veya cevrede bu durumdan rahatsız olan birileri tarafından şikayet ediliyor tabi haklısınız arada gözden kaçanlar mutlaka vardır ancak su an çalısmaları devam eden aile danışmanlığı modeli ile bu ve benzeri sorunların giderilmesi hedefleniyor...

Peki eve gelen heyet sadece kişinin yatağa bağımlı olup olmadığınamı bakıyor yoksa evin eşyalarına filan da bakıp rapor tutuyor mu ??

Değerlendirme çok yönlü olarak yapılıyor kimlik tespitleri,ikameti orda olanlar gercekten orda yasıyor mu ekonomik durum egitim durumu saglık durumu ve engellinin günlük islerinin ne kadarını nasıl yapabileceği ile ilgili değerlendirmelerde bulunuluyor

evimize ikinci heyet geldi ve dün itibari ile haber geldi tekrar maaş bağlanacakmış. bu arada aradaki aylıklar gitti tabiki, onları alamazmışız. yardımcı olan ve yorumlarını esirgemeyen bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim. adalet yerini buldu. bence herkes hakkını aramalı yoksa bakım aylığı güme gidecekti.

slm ben maaş tekrar bağlanınca arada ödenmeyen aylıklarıda alabilirsin diye biliyorum zaten tekrar bağlandığı ve raporunda sürekli olduğu için en mantıklısı bu benim bildiğim kadarıyla sosyal hizmetlere dilekçe yazıp aradaki boşlukları alabiliyorsun sen iyice araştır bence

tekrar bağlanan maaşın hayırlı olsun aradaki maaşları da alabilmenin yollarını araştır san iyi olur

Üst Alt