Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığında ev ve şehir değişikliği!?

Harun Öztürk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bakım aylığında şehir değişikliğinde maaş kesilirken mi ?

%90 zihinsel engelli ve raporunda sürekli yazan halam için bakım aylığına müracaat edeceğiz bakıcısı babaannem oda 75 yaşında
aralık ayının başında İstanbul’a geliyorlar Nisa’n başına kadar kalıyorlar Nisa’ndan itibaren krabükteki köy evimize gidiyorlar ve 2 ay babamda 2 ay amcamda şeklinde yaşıyorlar babamlarda sadece bir emekli maaşı var (2100 tl annem ve babam var ) ve babaannemle halama dedemin emekli aylığından kalan (1780 tl) var aylık toplamı 4010 tl babaannemler gelince 4 kişi oluyorlar 4 kişinin toplamı
Amcamlarda da tek çalışan yengem asgari ücret 4 Kişiler babaannemler geldiği zaman 6 kişiler onlarında toplam geliri herşey dahil 4470 tl
Yazında babaannemle halam Karabük’e gidiyorlar Karabük’e gittikleri zaman babannem ve halam 2 kişiler oradada 1780 tl para alıyorlar (dedemden kalan emekli maaşı %50 babaannem %25 halam)
Şimdi kısaca durumumuz bu sormak istediklerim

1.Adres bildirimi yapılmasına rağmen maaş kesilir mi ?
2. Karabük’e gittikleri zaman gelir artışı olmuyor aksine azalıyor kişi dayısını bildirim yapmamıza rağmen değişiklik olur mu ?
3. Müracatı Karabük’e gittikleri zaman mı yoksa İstanbul’da yaşarken mi yapmamı önerirsiniz
4. Amcamda kaldığı zaman bize denetime geldiler bir sıkıntı yaşarmıyız sonuçta bakıcısı hep yanında

Bu konularda denyimlerinizi bilgilerinizi benimle paylaşırsanız müteşekkir olurum

Harun Öztürk
adres sizdeyse istanbula gıtmesıde şart değil amcada olması bile sıkıntı olur farklı adres dıye heyetın kararına kalınmıs bır durum.bence yapmanzı gereken ebm için başvuru yaptıgınız adres neresı ıse bakıcısı kuruma gidip burda yazmıs oldugnzu durumu aynen orayada dilekçe ile bildirin ve mutlaka ama mutlaka gerek istanbula giderken kalacagı süreyıde yazarak bildirin gelincede amcanlara giderken gidecegını ve kalacagı süreyi bildirin ve tüm bunlar olurkende bakıcısının her zaman yanında olacagını mutlaka bildirin ve de öyle olsun bakıcısı mutlaka yanında olsun kı kontrolde sıkıntı olmasın
[FONT=sans-serif]Amcamda kaldığı zaman bize denetime geldiler bir sıkıntı yaşarmıyız sonuçta bakıcısı hep yanında[/FONT]
heyete nasıl bir açıklama ettınız geldıklerınde. o açıklamaya ıkna oldularsa bişi olmaz iş heyete kalmış

Öncelikle ilginiz ve verdiğiniz bilginiz için çok teşekkür ediyorum ama ilk yazdığınız kısmı maalesef anlamadım daha detaylı yazarsanız müteşekkir olurum
halam maalesef babaannemden hiç ayrılmıyor annesinin bağımlısı o olmadan ne dışarı gider nede mekan değiştirir mecbur amcamada gitseler ikisi birlikte gidiyor salı günü bana verdikleri evrakları doldurup hem amcamı babamı hemde halamları babaannemle birlikte sosyal hizmetlere götüreceğim
Babannem 75 yaşında ve okuma yazması olmadığı için vakit anlamında da en müsait ben olduğum için vesayetini ben aldım durumumuzu anlatacağım vicdanen rahat bir iş yaptığımı düşünüyorum takdir artık heyetin

Harun Öztürk
[FONT=sans-serif]lk yazdığınız kısmı maalesef anlamadım [/FONT]
kardeş konu şu başvuruda ıkamet nere gösterıldı ıse orda bulunmaları gerekıo.o yuzden amcanlarda ya da sızde kalırken gelrılerse belırtılen adres harıcı oldugnundan sıkıntı çıkabılır iş heyete kalmıs.amcanlardayken evler yakınmıs gezmeye geldk demışlerse sıkıntı olmazdı ama orda ıkamt edıo görundularse sıkıntı o.yapılması gereken hasta ve bakıcının durumunu anlatmak sıra ıle amca ve sizde kaldıgnı arada istanbula gıttıklarını söylemenız.yakın oldugu için amca sizde olmalarını ıdare edebilirler ama ıstanbula gıderken ılgılı kuruma dılekce ıle gıdılme,gidilen adres ve kalınacak süreyı bildirmenız gerekıo.

Sorduğum soru ile ilgili sosyal Hizmetler ile yaptığım görüşmeyi size kısaca aktarmak istiyorum

Yazın 8 ay Karabük’te ikamet eden babannem(bakıcı) ve halam (%90 Zihinsel engelli)’ın ikametgahının Karabük’e (yaşadıkları köy evi) alınması gerektiğini ifade ettiler kışın İstanbul’a amacamın ve babamın yanına 5 ay süre ile misafir olarak gelebileceğini varsa diğer çocuklarında da misafir olarak kalabileceklerini ifade ettiler misafir olarak gidecekleri yerlerin adresleri ve tarihleri ile birlikte sosyal hizmetlere dilekçe vermemiz gerektiğini gelir hesabı yapılırkende sadece babannem ve halamın gelirinin hesaplanacağı misafir olarak gittiği adreslerdeki hane halkının gelire dahil edilmeyeceğinin bilgisini paylaştılar son olarakta dedemden kalan gelir getirmeyen 39 dönüm tarlarının gelir hesabına dahil edilmeyeceğini ifade ettiler.

Harun Öztürk
[FONT=sans-serif]gelir getirmeyen 39 dönüm tarlarının gelir hesabına dahil edilmeyeceğini ifade ettiler.[/FONT]
başvurnuz ebm değilde 2022 ye olsaydı gelir getirmeye ntarla nasıl işlem görürdü bi bilsen :D

neyse ki ebmye başvurnuz olumlu geçmiş gözünüz aydın.

Benzer durumda olan mahallede komşu m var.yaza kayinbabasi köye gitmek istiyor.4,5ay kalmak.gelinide dul çocuklari büyük .bakıcısı.oda babasıyla gitmek istiyor ama maaşı kesilir diye korkuyo.ne yapsa bildiride mi bildirmesini çok kararsız.digee yandan adam yaşlı memleket i ni çok özlemiş.maddi durumlarında pek yok...arada kaldı.yaza çok var ama nasip

@yusuf-ardahan75
bağlı oldugu kuruma durmunu bildiren bi dilekçe ile başvursun sıkıntı çıkacagını sanmıom.haber vermeden gederlerse sıkıntı olur.

Üst Alt