Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığında evli olan kardeşler hane halkı gelirine dahil edilir mi?

haklarkanunu

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Kalem apla senin yazdigin kırmızı yönetmelikte yeri okudum kendim birşey çıkaramadığım için tekrar bilgi almak istedim.Benin ağır engelli kız kardeşim var.Ben evliyim annem engelli kardeşim bir kızım eşim birde ben yaşıyoruz senin yazdigin bakim üçreti genelgesini okudumda kırmızı yazan yeri EVLI OLAN KARDESLER HANE GELIRINE HESAPLAMA DAHIL DEYIL YAZIYOR bu durumda hepimiz aynı hanede yaşıyoruz eşim kızım ve ben gelire dahilmiyiz degilmiyiz.Bir açıklık getirirsen sevinirim.

Bu senin yazdigin bilgi okudum apla

kırmızı renkle belirginleştirdiğim ibarelerden dolayı şu hükümler kanuna aykırı olduğundan uygulanamaz:
"MADDE 2 -(Değişik:RG-23/10/2007-26679)

(1) Bu Yönetmelik, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3' ünden daha az olan bakıma muhtaç özürlüleri, bu özürlülere verilecek bakım hizmetlerini, hizmetlerin ücretlendirilmesini ve ücretlerin ödenmesini kapsar.

ayrıca:
"h) (Değişik:RG-21/10/2010-27736) Bakmakla yükümlü olunan bireyler: Bu Yönetmeliğin uygulanmasında, üveyler de dâhil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün kendisi ve kendisi ile birlikte aynı evde yaşayan eşi, çocukları ile ana ve babası, çocuklarının eşleri, evli olmayan torunları, ana ve babasının ana ve babası, evli olmayan kardeşleri, eşinin ana ve babası, eşinin evli olmayan kardeşleri; başka bir adreste bulunsa dahi evli olmayan ve eğitimini devam ettiren çocukları ile aynı durumdaki kardeşleri ve eşinin kardeşleri ile aynı evde yaşamakta iken er veya erbaş olarak askere gitmiş olan babası, çocuğu ve kardeşi; ayrı adreslerde ikamet etse dahi özürlü üzerinde velayeti devam eden anne ve babası veya kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunamayan özürlü ile aynı evde yaşayan ve bakım hizmeti vermeyi yazılı olarak taahhüt eden akraba, vasi ve bunlarla birlikte aynı evde yaşayan kişileri,

ifade eder."

özetle, 1 temmuz 2014 tarihi itibariyle, hane gelir hesabı ile ilgili, Mülga yönetmelik'in yukarıdaki hükümleri uygulanmıyor/uygulanamaz.

Konuya bilgisi olan yanıt versin arkadaşlar ben engelli olan kardeşimin hanesinde yaşıyoruz. eşim ben bir kızım nüfusa kayıtlayız.biz HANE geliri hesaplamasına dahil edilirmiyiz .evli olma sorun mu değil mi

Çünkü yönetmelikte evli olmayan kardeşler diyor

Son düzenleme:
haklarkanunu

ablacım kafan karışmasın, şu başlıkta, kırmızı renklerle renklendirdiğim yönetmelik hükümleri yani bakmakla yükümlü olunan bireylerle ilgili kısımlar kanuna aykırı olduğundan uygulanamaz. kaldı ki o yönetmelik de mülga/yürürlükte değil.
bu kısımlara takılma sen.
bakıma muhtaç engellinin bulundugu hanede kim varsa (ikameti aynı evdeyse ve aynı evde yaşıyorsa) hane gelirine dahil edilir.
evli kardeşler de hane gelirine dahil edilir. için rahat olsun:) bir yanlışlık yaparlarsa düzeltiririz merak etme.

Üst Alt