Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığını alanın değişmesiyle aylığımız kesilir mi?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Kalem merhaba melek abla annem 2 engelli kardeşime bakıcı olarak bakıyor bu nedenle yaşlı annem babam yaşlılık aylığı alamıyor eğer ki ben annemin bakıcı olarak baktığı kardeşlerime ben bakarsam bakıcı değişikliği yaparsam annemin 2 engelli kardeşime aldığı bakıcı parası durdurulur mu yoksa devam eder mi yada durdurulursa bakıcı olduğum zaman geçen ayların parasını toplu olarak alabilir miyim

Yeşil kart ver sağlık sigortası hakkında

Kalem Merhaba melek abla rica etsem bi konu hakkında bilgi verebilir misiniz evde 7 kişi yaşıyoruz 3 kardeşim engelli 3 bakım aylığı ve 3 2022 aylığı alıyoruz 2 kardeşimin bakım aylığını annem 1 kardeşimin bakım aylığını ablam alıyor ben annem ve babama yaşlılık aylığı çıkarmak istiyorum fakat aklıma takılan sorular var öncelikle annem babamın maaşına başvurmam için annemin aldığı bakıcı aylığını kendi adıma almak istiyorum bakıcı değişikliği yaptıktan sonra yaşlılık aylığına başvurursam yeşil kartımız iptal olur mu sağlık sigortasından mı yararlarınız bunun hakkında bilgi almak istiyorum bu durumda ailede gelir gider göz önünde bulundurulur mu mal varlığı sadece oturduğumuz ev babamın adına başka bir varlık yok bi hesapla yapabilir misiniz abla rica etsem sağlık sigortası kişi başına düşen gelir ne kadar eğer sağlık sigortasından yararlanırsak kişi başımı 107 TL ödemeliyiz yoksa ailenin hepsi için mi ben ve ailemin yeşil karttan faydalanmak istiyoruz melek abla sağlık sigortası zorunlu olur mu annem babamın maaşını olursa sizin kararınıza göre başvurmak istiyorum şimdiden çok teşekkür ederim cevabınız için

@hemedanbestas
anne ve babanza yaşlılık aylığı çıkarsa o aylıklar 2022 ve ebm de gelir hesabına girer ve gelir sınırnı geçersenız 2022 de ebmde kesılır artık hangılerı geçerse.
anne ve babanzın 65 yaş maaş başvurusnda ise 2022 ve ebmler dahil edilmez sadece anne bababnın gelrıne bakılır.annenız bakım aldıgı için 2 bakım maaşı 65 yaş için gelir sınrını geçr dıe tahmın edıom.sade gelirede bakılmıo 65 maaşında hiç bi sosyal güvencesıde olmıcak.
aşagıdakı lınke tıkla
https://www.engelliler.biz/forum/20...su-icin-gerekli-belgeler-ve-surec-guncel.html

@hemedanbestas
şuan 2022 alıonuz ve evde zaten .gelırde bi artış yoksa bakıcı değişimi farklı oldug için 2022 ler kesılmez çünkü onlar bizzat engellıler adına yatıo onlar alıo.ebmde bakıcı değişimi yapmak istıosanız bunu kuruma bildirmenız gerekıo. maaşınzın kesılecegını sanmıom ama en güzeli kuruma sormanız.bunlar şimdiki durm için gereklı. 65 yaşa başvurursanız iş değişir diğer mesajınızda cevap vermeye çalıştım

-mka Yaşlılık aylıklarında sadece anne ve babanın gelirleri göz önünde bulundurulur diye biliyorum yeşil kartlıyız bilgi almak istediğim konu annem babamın maaşı olursa yeşil kartımız iptal olur mu

hemedanbestas
anne babanzı maaş alırsa değişiklik onlara olur siznkılere değil onlar ayrı sız ayrısnız.şöyle düşün.evınızde memur olan bi abin ya da ablan var memur.onlar memur dıe ssk lı olur amma abısı sigortalı dıe sizide sigortalı etmezler.

-mka bizde memur yada sigortalı biri yok ve ben böyle birşey demedim ki bende ailemle yaşıyorum

hemedanbestas
kardeş o mesajı dıkkatlı okursan mısal dedım örnekleme ettım.65 yaşa başvuru edenın sosyal guvencvesı olmıcak dedım.sizde yeşil kartı sordunuz.anne ve babanıza maaş baglanmasının sizn yeşil karta engel olmayacagı anlamındaydı.

-mka kusura bakmayın yanlış okumuşsam bakım aylığında bakıcı değişikliğinde maaş durdurulur mu

hemedanbestas
değişimi aynı anda bildirinkı inceleme ona göre edılsın ve maaş kaybına ugramayın .bildiğim kadarıyle durdurlmaz ama kurumdakıler farklı yorumlmalarda bulunabılıo.dedgım gıbı değişmi aynı anda yapın olsa olsa en cok 1 ay kaybınız olur ama olacagınıda sanmıom

Kuruma bildirmek gerekir,bakıcı akraba olmalı yada vasis olmalı..Siz akrabasiniz sorun cikmaz ama mutlaka bildirim de bulunun

Üst Alt