Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığını gelir sayıp GSS borcu çıkardılar!?

Muhammet.

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
4
2022 yılında Üniversite son sınıf zorunlu stajm olduğu için 6 haftalık (30 iş günü) sigorta yapıldı. Bu durum neticesinde yeşil Kartım süresi dolmuş yada iptal olmuş dediler, ve üstüme 5.380 lira GSS BORCU yazmışlar ve her ay 600 lira üstüne ekliyorlar.

Önceki hafta gördüm bu borcu haberim dahi yoktu varlığından gittim ssk'ya gelir testi yaptırın dedi. Orada ayak üstü 10 dk yazdılar çizdiler hesapladilar gelir testi sonucu " G1 (Asgari ücretin 1/3'ünden fazla) " demişler, üç kuruş bakım maaşı veriyorlar onuda gelire dahil edip elimizden nasil ederiz de alırızın derdiende düşmüşler.
Devlet bu kadar düştüyse diyecek biseyim yok benim. Her Ay yok yere 600 lira ödememi istediler napim ben şimdi?? Babamla aram zaten bozuk aileye yardım ediyodum ufak da olsa.
Zt elimiz ayağımız tutsa almayız bu maaşı gider güneş altında da olsa çalışırım devlete yük olmadan. Ama görüyorum ki devlet bunu bile bize çok görmüş :|
.
Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim arkadaşlar..🙏
@Kalem
@OturanBoğa

Üst Alt