Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığını kesilmesi için müracaat edilirse ne zaman işleme alınır?

Ponçik_bayan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi akşamlar. Ben engelli abime bakdığım için her ayın 17 sinde maaş alıyordum dün ailemle tartışdım ve evden ayrıldım bugün abim mesaj attı aylığını kestircem dedi eğer gidip başvuru yaptiysa bu ayki maaşımı alabilirmiyim hemen iptal olurmu

kestirmek için bir sebep sunmalı

Neden ne oldu ki
Alabilin de yarısını engelliye ver.
Korkutmak için söylemiştir,zamanla geçer.
Kesilmesin tekrardan bağlamak çok uzun ve zor oluyor

Artik bakmiyorum bakıcısı degilim

Malesef bi nevi kovuldum o yuzden

Ahmet T

bakımı tam yapmıyor,kötü davranıyor demesı yeterlı.zaten bakıcı evdende ayrılmış bu bile yeterli sebep.

Bu ay alırsınız daha Mayıs ayının maaşı bu alınacak maaş bi daha ki aydanda yarım maaş alırsınız

Bakım aylığı kestirildiginde veya durdurulduğunda yarım maaş verilmiyor. Bilginiz olsun

@Ponçik_bayan
6 haziran'da evden ayrılmışsınız. bakıcısınız.
mayıs ayının bakım ücreti haziran'da ödeniyor. dolayısıyla mayıs ayının bakım ücretini alırsınız.

ama madem bakmayacaksınız ve evden ayrıldınız bunu gidip evde bakım aylığı aldıgınız il müdürlüğüne bildirmekle sorumlusunuz. bakım hizmeti vermeden evde bakım aylığı alma hakkınız yoktur. bakım hizmeti vermediğiniz için aylığın kesilmesi gerekir.

baktıgınız kardeşiniz bu durumu bildirdiyse zaten aylık kesilecektir. lakin bildirmediyse ve siz evde bakım aylığı almaya devam ediyorsanız bakım hizmeti vermediğiniz ayların aylıkları sizden faiziyle istenir.
ileride borç ödemek istemiyorsanız gidip durumu bildirin. aksi takdirde, aylık almaya devam ederseniz, hakkınızda hukuki işlem yapılır.

Üst Alt