Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığıyla 2022 maaşı da alabilir miyiz? Bakıcı sigortalı olursa primi..?

yolcu_

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
% 99 ağır özürlü raporum var. Babam ssk emeklisi. Evde bakim aylığı alıyoruz.bunun yanı sıra 2022 engelli aylığı da alabilir miyiz yada başka yararlanabileceğimiz aylık ücretler var mıdır. Bir ara evde engelli yakınına bakana sigorta bağlanacak ama primini devlet mi yoksa engelli yakını mı ödeyeceği belli değildi diye duymuştum bu yasa çıktı mı netleşti mi

yolcu_
hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa elbette 2022 engelli aylıgı alabilirsiniz. lakin aksi durumda mümkün değil.
hane gelir hesabına aldığınız evde bakım aylıgı da dahil edilecektir. ayrıca araç vs mal mülk varsa onlar da gelire dahil edilir.
evde bakım aylıgı ödenen bakıcıların sigortalanmasıyla ilgili bir mevzuat hazırlıgı hep konuşuldu lakin icraata dökülmedi hiç:) öyle bir şey yok maalesef

Kalem

Selam anlamadığım bir noktayı sormak için yazıyorum Örneğin arkadaşı bayan olarak varsayalım babası emekli ve onun sigortasından yararlanıyor hanedeki kişi başı gelir kriterleri de uygun diyelim bu durumda 2022 maaşı alabilir mi peki ? saygılarımla .

Barda5
verdiğin örneğe göre diyelim ki engelli bireyin hanesinde babası emekli ve babasının saglık guvencesinden yararlanıyor. hanede kişi başına düşen aylık geliri de sınırı aşmıyor. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırı olan 392,49 TL'yi aşmıyorsa tabi ki 2022 aylıgı baglanır. babasının sağlık güvencesinden yararlanması buna engel değildir.
ama 2022 aylıgı aldıktan sonra babasının sağlık güvencesinden düşer. 2022 aylıgı aldıgı için 60/c 3 GSS kapsamında sağlık guvencesi olur. bu da eski yeşil kart gibidir primini devlet öder.

Kalem

Tşk ederim Kalem hanım şunun için sormuştum herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmaması maddesinden dolayı idi .bu mantıktan yola çıkarak eşlerden biri sigortalı çalışıyor diğeri engelli ve 2022 maaşı alıyor gelir kriteri uygun doğrumudur anladığım :)

Barda5
eşler ve 18 yaş altı çocuklar için durum farklı yalnız. 18 yaş altı çocugun ebeveyni (her ikisi veya biri) sigortalı ise 18 yaş altı aylıgı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylıgı baglanmaz mesela. eşler için de sigortalı olmak dezavantaj. eger eşi sigortalıysa 2022 aylıgı baglanmaz. lakin çevre ekonomik şartlar, hanenin kalabalık olması ve muhtaçlık gibi istisna durumlarda vakıf inisiyatif de kullanabiliyor ve hane gelirini esas alabiliyor. tabi hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL altında olması kaydıyla.

Bir ara evde engelli yakınına bakana sigorta bağlanacak ama primini devlet mi yoksa engelli yakını mı ödeyeceği belli değildi diye duymuştum bu yasa çıktı mı netleşti mi[/QUOTE] bu konu da bir gelişme var mı acaba @ Kalem

ümüt

Aynı soruyu sormuyorum. Tv de bu konu hakkında yeni söylentiler var.Ben konuyu açalı uzun zaman oldu bu süre içerisinde konuyla ilgili bi gelişme var mı diye soruyorum. Belki icraata girmiştir diye düşünerek.

yolcu_ hiçbir gelişme yok. her şey lafta kaldı. yıllar öncesinde "bakıcılar da sigıortalı olacak" çalışma yapıyoruz diye yazdılar çizdiler sonra da unuttular gittiler:)

Üst Alt