Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım evinde kalan kardeşimin hakları nelerdir?

Metinay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar

%100 ağır engelli kardesim özel bakimevinde evde bakim ayliğı karsiliğinda bakiliyor yanlis bilmiyoram yinede hasta yada vasinin e devlette maas sorgusu çikmiyor
bir de yine özl bakim merkezi bask ile nakili yaptirdik ve vasi engelli bakimi ile ilgili hiçbir ücret almadi hiç,
bildiğim kadariyla aylik harçlik adi altinda engelli adina yatirilan bi ücret varmis 150 tl galiba daha önce kaldiği bakimevi kardesim'in bu ücreti alabilmesinin talepte bulunmadigini ve hiç almadiklarini söylemis
su an yatirdiğimiz bakimevi yetkilisine bu ücret için talepmi etmek gerekli prosedûr nedir
kardesim adina yattiysa nerden sorgulariz açikçasi önceki kaldiği bakimevinde iç etmiş olabilecekler ihtimali yüksek

bilgisi olanlardan yönlendirme bekliyorum tesekkürler.

Eňgelli kişiye ayrıyeten 150 TL harçlık mı yatıyor Metinay

Harçlık engellinin sosyal ve kişisel harcamaları için kaldığı kuruma ödeniyor.yapılan harcamalar engellinin harçlık defterine fiş,fatura veya belge olarak işleniyor.kendi harcama becerisi varsa elden de verilebiliyor.

Mesela Engellinin ayrıyetten SGK dan aylığı varsa, dışarıdan birşeyler sipariş edebilirmi
Kimse karışamaz değil mi özgür
Engellibakım

Engellinin kendi parası ile yapacağı harcamaya kimse karışmaz,tabiiki diğer engellilerin önünde bişey yemek içmek hoş karşılanmaz. istediği zaman dşarıdan yemek ısmarlayabilir,kılık kıyafet alabilir,eğer kullanıyorsa sigara alabilir.

Bu çok iyi işte
Ne olacak yandaki odâ arkadaşlarınâ , bile ısmarlayabilir
Öyle değilmi sokrates Aybala
Bı sorum daha olacak, engelli mirasını engelli bakım merkezine bağışlayabilir mi?
Teşekkür ederim bilgiler için Engellibakım

Mirasını bağışlayabilmesi için vasisinin kararı gerekir,zaten Engellibakım merkezi özel bir kuruluş olduğu için bence bağışa gerek yok. sonuçta ticari bir müessese .daha başka bir kuruma bağışlanabilir düşüncesindeyim.

ben daha önce 1 yıl kaldım , o zaman 90 tl veriliyordu engelliye harçlık, dışardan istediğin birşey varsa kendi paranla getiriliyordu, ben emekli olduğum için faydalanmadım, aklı dengesi yerinde olan a elden veriliyordu para

Metinay
engelli bakımda devlet desteği ile kalıyorsa, ve ektra maaş geliri yoksa ssk, bağkur gibi, harçlık için başvuru olmaz zaten hastanın bakım parası devlet ödüyor, otomatik olarak ta harçlığınıda gönderiyor. parayı iç etmiş olabilirler, iç etmemişseler bile diyelim ki başvurmamışlar, o halde hastayı mağdur etmişler hakkını vermemişler, gibi bir sonuç çıkıyo, benim kaldığım bakım evinde elden veriliyordu, akli melekesi olmayanlarada kurum kendisi harcama yaıyordu

Zorro
engelli bakım özel kurum yani kişiye ait, devletin huzur evi gibi değil, bağış yapılacaksa devlet kurumu veya vakıf olan kurumlar en iyisi olur, genede son karar, hayır sahibinin

Üst Alt