Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı alan biri yaşlılık maaşı da alabilir mi?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
239
Reaksiyonlar
114
üstün de bakım maaşı olan biri 70yaşinda biri bayan eşi vefat etti yaşlılık maaşı alabilirmi

Evde bakım aylığı alan kişi 2022 ayliğı alabikiyorsa yaşlılık ayliği da bence olabilir

Yaşlılık halk arasında 65 yaş aylıgı, 2022 tek farkı eşlerin gelirine bakılır, onun için ebm gelire dahil edilmez sonuç olarak alır.

yönetmelikte evde bakım gelire dahil edilir yazıyor galiba bu durumda eş vefat etti yaşlı olan bayan üstünde evde bakım maaşı var kızına bakıyor bu durumda yaşlı 'nin geliri olarak görünmezmi evde bakım maaşı iyi bilen biri cevap verirse sevinirim yaşlılık maaşı karı koca nin gelirine bakılıyor sadece buraya kadar biliyorum kocası öldü

Yaşlılık aylığı gelir, kriterinde eşlerin gelirine bakılır bu durumda
alınan ebm gelirden sayılmıyor

2022 için sayılır, 65 maaşı için eşlerin geliri dikkate alınır

yönetmenlik eş ve kendisinin geliri dikkate alınır diyor

Tamam, ee bakım maaşını kendi geliri sayılmıyor hastaya daha iyi baksın diye yardım olarak veriyor
, 65 degilde engelli aylıgı deseydin alamaz derdim

(ben)
Forum cahil kaynıyor. bir adam engelliyse zaten 65 yaşından sonra engelli aylığı alamaz 65 yaşa geçirip 65yaş parası verirler

Şöyle durum olur diyelim engelli bir müracaatçı var %70 oranında , 65 yaş üstü kişi ise bu kişi yaşlilik ayliği uerine engelli ayliği alir

Üst Alt