Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı aldığım hesabıma vergi borcumdan dolayı e-haciz getirilmiş.Ne yapmalıyım?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Kalem hanım 4 yıl önce idari para cezası almıştım trafik kusurundan dolayı bu cezada vergi dairesine yatırılması gerekiyor ödemediğim için bakım maaşı aldıgım hesaba bloke olarak yansımış ne yapabilirim? bakım maaşı yada herangi bir devletin vermiş oldugğu sosyal yardıma haciz gelmiyor diye biliyordum..

Inanamıyorum böyle olaya bakım maaşına Haciz Geldiğini ilk defa sizden duyuyorum

yalniz06 maalesef vergi borcundan dolayı tüm banka,ptt vb aktif kullandıgım hesaplar e-haciz olarak bloke olmuş..hesaplardaki bakiyeler kullanılamıyor şuanda

Galiba Vergi borcunuz çok olmalı ne kadar?
geçmiş olsun

yalniz06 tşk ederim çok yüksek bir mebla değil vergi dairesine ödeme yapmam gerektiği için vergi borcu diyorum İ.P.C (idari para cezası) trafikte yaptıgım kusurdan dolayı almış oldugum bir ceza yani..araştırıyorum geçmişte aynı olayı yaşamış arkadaşların yazdıklarını okudum hukuk siteleri vs yardım maaşlarına haciz konulamaz deniliyor ama net bir bilgi alamadım..çözeceğiz birşekilde :)

Benim de var mesela vergi borcu 2014 yılında müteahhitten ev aldık., 10 gün önce 341. Maddeden vergi borcu geldi 1550 TL binada 10 daire var 10 kişiye gelmiş ayrı ayrı bana da 1550 lira. Müteahhit hatası deniliyor.
ama bu borç bize geldi kesin yatacak yoksa Faiz işler. Engelli indirim var mı deniyor yokmuş böyle vergide indirim olmuyor.

yalniz06 borç bilgisi tebliği edildikten sonra vergi dairesi borcu takipli duruma sokup belli bir süre sonunda fiili haciz başlatmasa bile bana oldugu gibi ehaciz başlatıyor tavsiyem vergi dairesi ile yapılandırmaya gidip taksitlendir ayrıca vergi borcu faizi en fazla 3 e katlıyor.

Konuya vakıf bilgisi olan bir arkadaş yok mu yardımcı olacak? maaş günü gelmeden halledeyim işimi Kalem hanımda gelmedi yol gösterende yok arkadaşlar yazın bilgilerinizi paylaşın lütfen.

yıldırım1,evde bakım maaşına haciz konur mu bilmiyorum ama, 2022 maaşına konamaz yardım parası
Az bekle bilen birisi yazar

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 29 uncu maddesi gereğince korunmaya ve yardıma ihtiyacı olan aile ve kişilere yapılacak ödemeler ve sağlanacak yardımlar başkasına devir, temlik ve haciz edilemez.
Yapılan yardım ödemesine banka tarafından haciz işlemi yapılmak istediğinde müracaatçılarımız, 2828 sayılı Kanununun 29 uncu maddesini belirterek yardım ödemesine ilişkin haciz işleminin iptalinin isteyebilir gerekirse ilgili kuruma verilmek üzere ilgili birimimizden resmi yazı yazılmasını talep edebilirler.

Aile sosyal bakanlığı sitesinde yazan acıklama bu yönde ilerleyeceğim bakalım ne tür sonuç çıkacak..

yıldırım1

hangi vergi dairesi yada kurum haciz koyduysa o kurumu önce ara haciz koyan birimden biriyle görüş. bu hesabın bakım parası hesabı olduğunu anlat. onlarda senden bankadan bu hesabın bakım parası hesabı olduğuna dair yazı isteyecekler. sen o yazıyı haczi koyan kurumun ilgili birimine şahsen yada posta yoluyla gönder. anında kaldırılır. bizzat başıma geldi ve bu yolu izleyerek haczi kaldırttım.

@Kalem abla ve @seyhansonay hanım teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerle ilerliyeceğim sağolun.

@Kalem abla haciz bildirimini gönderen vergi dairesi ile konuştum bankalara gönderilen şerh bildiriminin herangi bir hesaba ayırt edilmeden uygulanacağını bakım parasınada haciz uygulanacağını söyledi neyapmalıyım ?

yıldırım1

Haczeden idareye yazılı itiraz dilekçesi yazıp vermelisiniz. Bir de yazılı olarak kesileceğini yazsınlar da bir görelim.

2828 sayılı Kanun'un 29. maddesi çok açık:
Haciz, devir ve temlik ayrıcalığı:
Madde 29 – Bu Kanun gereğince korunmaya ve yardıma ihtiyacı olan aile ve kişilere yapılacak ödemeler ve sağlanacak yardımlar başkasına devir, temlik ve haciz edilemez.

Eğer illa da edeceğiz derlerse memurları görevi kötüye kullanmak ve savsaklamak suçundan suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ama ilk önce idari başvuru.

hozgul abi cok teşekkür ederim şimdi sayende ilerleyeceğim yöne karşı bilgiye ulaştım..haczeden kurum yani vergi dairesine itirazda bulunup 2828 sayılı kanunun 29 cu maddesini beyan ederek dilekce vermeliyim itiraz dilekcem kabul görmediği taktirde,dilekcemi red eden ilgili makam yada memuru hukuki olarak şikayet etmeliyim.teşekkür ederim.

yıldırım1

İtirazınız red edilirse suç duyurusu ayrı bir konu, haczi kaldırmak ayrıdır. Haczi kaldırmak için dava açmanız gerekebilir.

yıldırım1 ablacım haczi vergi dairesi koymuşsa ki öyle görünüyor. o vergi dairesine haczin haksız olduğuna ve kaldırılmasına dair bir dilekçe ver. mümkünse daha önceden evde bakım aylığını aldığın bankadan "o hesabın evde bakım aylığı için kullanıldığına" dair bir yazı al ve dilekçeye ekle.
olumsuz cevap gelirse de dava açarsın.

Üst Alt