Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı alınırsa 2022 maaşı kesilir mi?

Konular
28
Reaksiyonlar
0
esimin 2022 engelli ayligi bakim maasi alirsa kesilirmi toplam 3 kisiyiz aylik gelirimiz babamdAN kalan bagkur maasi 540 tl esimin 3 ayda aldigi maas bin 1080 tl onuda ayliga boldum 320 tl toplam 860 tl yapiyo esimin 2022 engelli maas kesilirmi

levent çakır 2022 aylığı gelir hesabında alınan 2022 aylıgı, gelire dahil edilmez. evde bakım aylığı, 2022 aylığı gelir hesabına dahil edilir ama.
evde bakım aylığı ve senin aldığın yetim aylığı ile hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçiyor. üstelik 1 temmuzdan itibaren evde bakım aylıgı artacak.
evin kira değilse, evde bakım aylığı baglandıktan sonra yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra eşinin aldığı 2022 aylıgı kesilir.
eviniz kiraysa, hesap şu şekilde yapılır:
evde bakım aylıgı ile yetim aylığın toplanır. bu toplam gelirden emsal kira bedeli düşülür. sonra da üçe bölünür. sonuç 423,58 TL'yi geçmiyorsa 2022 aylıgı almaya devam edersin. aksi durumda yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylığı kesilir.

Üst Alt