Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı alırken ilerde bakıcı degişirsek maaşta sorun yaşar mıyız?

azad21

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
3
ben bakım maaşı alıyorum?rahatsızlığım piskolojik benim bakım maaşımı annem alıyor? 6 ayda bir ilaç raporu alıyorum eski ilaç raporlarımı saklıyorum şu an için iyiyim ilerde bakıcı değişikliği olursa bu saklamış olduğum raporların faydası varmı? ayrıca 7 defa piskiyatride yatarım var?6 ayda bir ilaç raporlarım yeniliyorum eski raporlarımı saklıyorum.?

raporum%80 2008 yılına ait ağır özürlü ibareli süreklidir. ama şu an iyiyim ilaçları kulandığım zaman bahsetiğim rapor ise ilaç raporu ilaçlarım pahalı olduğu için 6 ayda bir yeniliyorum ve ben bu ilaç raporlarımı saklıyorum?

Bakici degistirirken maas tabi kesilir 2 ay beklersin surec.
Yeni bakici icin heyet gelir.

azad21bakıcıyla ilaç raporların ne alakası var ben bunu anlamadım bakıcı değiştireceksen gidersin aspb il müd lüğüne söylersin ha sakladığın ilaç raporların ilerde tekrar rapor çıkarmak istediğinde faydası olur

kalem abla sizdende bu konu hakında yorum alablirmiyim?

azad21 bakıcı değişikliği talebinde bulunursan evde bakım aylığı kesilir. çünkü evde bakım aylıgı 7 gun 24 saatlik bakım hizmeti karşılığında bakıcıya ödenir. bakıcı değişikliği söz konusu olunca da mecburen aylık kesilir.
aylık kesildikten sonra hanenize bakım hizmetleri dğerlendirme heyeti gelir ve bakım raporu hazırlar. bu süreçte geliriniz, bakıma muhtaç durumda olup olmadıgın tekrar değerlendirilir. eger heyet olumlu kanaat bildirirse il müdürlüğü bakım raporunu onaylar ve yeni bakıcıya evde bakım ücreti ödenir. aksi durumda evde bakım aylığı baglanmaz.
ilaç raporları tekrar rapor aldığında durumunu değerlendirmek açısından faydalı olur. evde bakım aylıgı değerlendirmesinde pek önemli değildir. heyet bakıma muhtaç olup olmadığınla ilgilenir. bu konuda tereddüt yaşarlarsa tekrar rapor almanı da isteyebilirler.
yani olacakları buradan kestirmek zor. eger bakıma muhtaç durumdaysan ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa sorun çıkmaz. ama aksi durumda sorun çıkar.
heyet bakıma muhtaçlığını değerlendirirken şu linkteki genelge hukumlerini esas alır:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bakıma muhtaç durumda olman gerekir. bu değerlendirme yapılırken sadece engelinden dolayı yapamadıkların dikkate alınır.

Abla ben evde bakım maaşı alıyorum ama gelirim değişti bunu bildirmeli miyim?

utepa evet ablam, bildirmelisin. hanedeki gelir değişiklikleri en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirilmek zorunda. sınırı geçseniz de geçmeseniz de bu bildirimi yapmak zorundasın. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa sorun çıkmaz.
gelir değişikliği oldu derken biri çalışmaya mı başladı?

Evet abla ve bir kişi eksildi geç bildirilirse cezası var mı

utepa evden bir kişi de eksilmiş. hanedeki kişi sayısı değişikliğinin de en geç 1 ay içinde bildirilmesi gerekiyor ablam. bu konuda taahhütname imzalatıldı size. bakıcı imzaladıgı kağıdı okumamış galiba.

hanede şu an kaç kişisiniz ve hanedeki toplam aylık gelir ne kadar şu an? sınırı geçiyor musunuz?
hanede çalışmaya başlayan kişi ne zaman çalışmaya başladı ve ayrılan kişi ne zaman haneden ayrıldı? haneden ayrılan kişi bakıcı değil di mi?

Bakıcı değildi 2500 3 kişiyiz

2300 müş abla

utepa ablacım siz sınırı geçiyorsunuz. hanede 3 kişisiniz ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL üstünde. bu durumda evde bakım aylıgı kesilecektir. ayrıca gelir değişikliğinin oldugu tarihten itibaren size geriye dönük borç çıkartılacak ve yersiz ödeme iddiasıyla ödenen aylıklar geri istenecektir faiziyle.

şimdi bu 2500 TL gelir hangi gelirler bir söyle bana. hesabı doğru mu yaptın bakayım.
gelir değişikliği ne zaman oldu? yani çalışmaya başlayan kişi hangi tarihte çalışmaya başladı? haneden ayrılan kişi ne zaman haneden ayrıldı?

emekliyim,bakıcı maaşı eşim alıyor her 6 ayda bir yapılan zammı da bildirmelimiyiz? (gelir kriteri sınırını geçmiyoruz)

ahmet_p emekli maaş bildiriminiz var zaten. emekli maaşı aldıgınızı beyan etmişsiniz zaten. sınırı geçmediği sürece zamları bildirmenize lüzum yoktur.

abla 2300 müş ya kıl payı geciyoruz yada kıl payı gecmiyoruz gectik diyelim maas bağlandığı aydan itibaren mi faiziyle geri alınacak

utepa eger hanenin aylık gelir toplamı 2300 TL ise sınırı geçmiyorsunuz. bana şu hanedeki gelirleri soylesene bi. ne gelirleri bunlar? ve sordugum soruları bana tekrarlatma lütfen. çalışan kişi ne zaman çalışmaya başladı ve haneden ayrılan kişi ne zaman haneden ayrıldı diye soru sormuştum sana. sordugum sorulara cevap ver. senin için önemli olmayabilir ama benim için her detay önemli. burada hakların söz konusu. seni doğru yönlendirebilmem için net verilere ihtiyacım var. aksi takdirde sana zarar veririm ki bu senin verdiğin kısıtlı bilgiler yuzunden olur. çünkü ben sizin verdiğiniz bilgilere göre cevap yazıyorum. eksik bilgiler yanlış değerlendirmeme yol açabilir. aman ha!

abla ben milli sporcuyum bana yatan maaş o milli sporcu maaşı

utepa 2300 TL senin mi maaşın? sonradan çalışmaya sen mi başladın?bakıcı değlsin di mi?
valla detaylı yazmamaya kararlısın anlaşılan.
o halde ben de son sözlerimi yazayım.
hanenizde gelir değişikliği olmuş. aynı zamanda da haneden bir kişi ayrılmış.
hanedeki gelir değişikliğini ve kişi değişikliğini en geç 1 ay içinde bildirmekle yükümlüsünüz. aksi halde tespitinde hakkınızda hukuki işlem yapılır.
siz hanedeki gelir değişikliğini ve kişi değişikliğini bildirdikten sonra geliriniz yeniden incelenir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmişse evde bakım aylıgı kesilir ve gelir değişikliğinin oldugu tarihten itibaren borç çıkartılır.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa aylıgınız devam eder.
gelir değişikliği bakıcıdan kaynaklıysa yani bakıcı çalışmaya başladıysa bu durumda aylık durdurulur ve bakıcının yeni durumu incelendikten sonra karara baglanır. eger heyet olumlu kanaat bildirse aylık devam eder vs vs

Abla 1700 tl babamın aylık emekli maası 1000 tl de bana verilen milli sporculara verilen millilik bursu özel bir sigorta da yok sadece burs maaşı

Bu arada babam 1500 alıyomuş düzeltiyorum

Ve ayrıyetten ailediki eksilen kişi bildirilmiş

utepa hanede 3 kişisiniz. toplam geliriniz 2500 TL. hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL üstünde.
bu durumda evde bakım aylıgınız kesilir ablası. gelir değişikliğini bildirin hemen. eger bu şekilde almaya devam ederseniz ve bu tespit edilir edilmez faiziyle geri alırlar sizden.
haneye akrabanız varsa bir kişinin ikametini aldırın. geliri olmasın ve sizle yaşasın. 4 kişi olunca gelir uygun çıkar.
lakin gelir değişikliğini de vaktinde bildirmek zorundasınız unutma. bu arada dört kişi de olursanız belki sorun çözülür.

Abla aldığım burs ama maaş sayılır mı ki sıkıntı olur mu

utepa burs bile olsa evde bakımda gelir hesabına katılır. sınırı geçiyorsunuz şu an. hanede 3 kişisiniz ve toplam geliirniz 2500 tl. kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL üstünde. bu durumda evde bakım aylıgı kesilir. ve siz bu gelir değişikliğini bildirmeden almaya devam ederseniz tespit edildiği zaman haksız yere aldıgınız her aylıgı faiziyle geri alırlar sizden.
evde bakım aylıgı aldıktan sonra gelir değişikliği oldugunda bu durumu en geç 1 ay içinde il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. kaç kere aynı şeyleri yazıyorum sana. senin mi gelirin değişti sonradan? biri çalışmaya başladı demiştin o sen misn? ne zamandır bu gelir değişikliği oldu? 3 kişiyken ne zamandır bu gelirle evde bakım aylıgı alıyorsunuz?
ta başından beri sana iki soru sordum. birini cevapladın. evden ayrılanı bildirdik dedin. 3 kişi kaldıktan sonra mı sizde gelir değişkliği oldu? sen mi burs almaya başladın?

Biri çalışmaya başlamadı hanedw 3 kişiyiz babam 1500 emeklilik maası alıyor banada mart ayında 1000 tl lik milli sporcuların aldığı millilik bursu baglandı bu burs bir sigortası yok maas da degil burs

her ay milli sporcu oldugun için burs adı altında 1000 tl alıyorsun. u anladıklarım doğruysa devam edeyim. ben de diyorum ki burs da olsa evde bakım aylıgı gelir hesabına katılır diyorum. ve bursu evde bakım aylıgı aldıgın aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildirmen gerekir diyorum. ha sen ben bunu bildirmem sorun yok diyorsan ve rahatsan, keyfin bilir. bu durumu tespit ettiklerinde isterse bir sene sonra tespit etsinler, aylık gelir sınırını aştıgın aydan itibaren aldıgın evde bakım aylıklarını senden faiziyle geri isterler hukuki işleme başlarlar.
ha benim yanıldıgımı ve işi bilmediğimi düşünüyorsan git il müdürlüğüne "ben burs alıyorum her ay 1000 lira" de. ha onlar sorun çıkmaz derse, bırak yanılan ben olayım. bundan gocunmam da. ben burada senin zarar gormeni istemiyorum. telaşım bundandır.

Tamam abla tesekkürler en yakın zamanda gidip bildireceğim sana da haber veririm gidince inşallah sıkıntı olmaz dediğin gibi gec olmadan bildireyim bir ay gecikmiş olsun gecikecekse bile yardımların için sagol

ha bu arada yazdıgım bir detayı unuttun. ya da okumadın. akrabalarından geliri olmayan biri varsa onun ikametini size aldırmaya çalış. sizle kalsın ve yaşasın. bu şekilde sınırı geçmesin de. boyle bir imkanın varsa bir hafta içinde bunu hallet ve o şekilde bildirim yap. eger aylık kesilirse bunda da 4 kişi olarak başvuru yaparsın.

Üst Alt