Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı alıyorum. Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden gelmişler..?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Ben bakıcım olan eşim ile hastaneye gittiğim gün Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden eve denetlemeye gelmişler. Anneme benim ile ilgili saçma sapan sorular sormuşlar. Yemeğini kendi yiyebiliyor mu, tek başına yürüyebiliyor mu?

Hâlbuki ben günde 16 saat solunum cihazı ve uyku apnesi için CİBAP ST cihazı kullandığım için, ağır KOAH hastası olduğum için, ileri derecede skolyoz ve kifeskolyoz hastası olduğum için ve ağır engelli olduğum için bakım parası alıyorum. Ne yani benim yürüdüğümü görse maaşımı mı kesecekler. Zaten kesmek için bahane arıyorlar

ackurt19
gelmeleri normal.sonra yıne gelırler .heyetın sızı görmeyıp annenıze sormasıda normal ama görüpte sorduysa o başka.

ackurt19
Evde bakım aylığı kriterleri arasında gelir, ağır özürlü ibareli raporun yanında başkasının bakımına muhtaçlık değerlendirmesi de yer almaktadır. Soruları gayet normal.
Ağır özürlü raporu olan herkes kesin olarak evde bakım aylığı hak eder diye bir şart yok malesef.

Ufukalp

Benim zaten yürüme problemim yok. Ben bakım maaşını günde 16 saat solunum cihazı ve uyku apnesi cihazı kullandığım için alıyorum. Bu yüzden bana ağır engelli raporu verildi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü elemanın "aaa bu yürüyormuş" diyerek maaşı kesmek gibi bir yetkisi varmı.

Kriter sadece yürüme üzerine değil, farklı içeriklere sahip bir değerlendirme formu kullanılıyor diye biliyorum.
Zaten ben sizin şahsınız için söylemedim, o şekilde sorularla değerlendirme yapıldığını belirtmek istedim.

Gercekden kesmek icin bahane ariyorlar neden gesildigini bile bilgilendirmiyorlar malesef benim başima geldi engelli vasisiyim engellimi haber vermeden köye ködürdüm diye iki ayligimi kesdiler gitip araştirmasam hic haberim olmayacak di

Bakım aylığında, rutin olarak denetleme yapabiliyorlar. Bunun da sebebi birçok insan hak etmediği halde rapor alıp bu maaşı alıyor böyle olunca o insanların yüzünden gerçekten hak sahibi insanlara da aynısını uyguluyorlar. Bu husus özellikle bakım aylığında oluyor diğer aylıklarda böyle bir şey yoktur.

Üst Alt