Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı alıyoruz. Araba alım ve satım bildirimini yapmadık. Sonucu ne olur?

faruq

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yaklaşık 5-6 yıldır babaannem ve amcam üzerinden evde bakım ücreti almaktayız. 4 yıl önce de elimizdeki A isimli arabayı satıp, B diye bir araba aldık. O aldığımız arabayı da bir kaç ay önce satıp C isimli bir araba aldık. Yani bir kaç yılda bir arabamızı yeniliyoruz. B isimli arabanın satışını ve C'nin alışını bildirdik. Bu bildirimi yaparken kimse bize, "sizde daha önce A isimli bir araba varmış. Ne zaman sattınız da B yi aldınız ve şimdi B yi sattığınızı bildiriyorsunuz" demedi. (yani sistemde A nın satışı ve B nin alışı yok)

6 aylık yenilenen evrakları okurken farkettim, 30 gün içinde bu tarz alış satışları bildirmemiz gerekiyormuş. Aksi takdirde o zamandan beri aldığımız paraları faiziyle geri ödememiz gerekiyormuş. Ben evde olmadığım için; annem, babam da bilmedikleri için böyle bir sıkıntı oluşmuş durumda.

Sonuç olarak, 4 yıl önce satıp,başka bir araba aldığımızı söylesek ceza öder miyiz? Ki ödeyemeyeceğimiz bu paranın yaptırımı ne olur? Sonuçta öyle bir miktarı ödeyebilecek durumda olsak böyle bir maaşa başvuru yapmazdık.

Ben 2015 de kendi aracımı satıp oğlumun raporu ile araç aldım. Gidip sosyal hizmetlere sordum ne yapmam lazım diye . Raporunu götürüp araç bayisine vereceksin dediler. Sizlik bir şey varmı dedim. Yok dediler güle güle kullanın dedi bayan memur. Sadece o araçdan gelir elde ediyorsan sıkıntı olur dediler. Sosyal hizmetlerin tek sıkıntısı bir gelir varsa ve bunu beyan etmiyorsan sıkıntılı.

Üst Alt