Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı almak 2022 aylığı almaya mani mi?

adem_reis

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar herkeze selamunaleykum

Bir sorum olacakti sizlere benim 38 yasinda bir abim var %84 agir engelli (surekli ) raporu var 6 ay öncesine kadar maas alıyordu kesildi adresimiz degistigi icin abime ben bakıyorum yani benim yanimda kaliyor annemin vefatından sonra ben aldim yanima esim bakim aylığı alıyor ben serbest cslisiyorum sigortam yok hanede 5 kisiyiz ben abim esim 8 yasinda oglum 3 yasinda kizim kiraciyim ayni mahallede bir arsada 10/1 hissem var buna ragmen 2022 aylığına basvursam abim aylik alabilirmi tekrardan ..

Saygilarimla

adem_reis
özet:
abiniz daha önce 2022 aylığı alıyordu. ama adres değişikliği sebebiyle aylığı durdurulmuş. adres değişikliği sebebiyle aylığı durdurulduğuna göre abiniz ilçe dışı adres değişikliği yapmış (vakıf sınırları dışına çıkmış yani).

abiniz şu an sizinle kalıyor. abinize bakım hizmeti karşılığında eşiniz bakım aylığı alıyor. siz sigortasız (sigortanız da olsa fark etmez) serbest çalışıyorsunuz. kiracısınız. ayrıca 10/1 arsa hisseniz var. bu anlattıklarınızdan başka bir gelir,mal mülk yoksa devam edeyim.
................................
öncelikle abinizin aldığı 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı (%70 ve üstü engelli aylığı) adres vakıf sınırları dışına çıkma sebebiyle geçici olarak durduruldu.
abinizin şu anki ikametinin baglı olduğu vakfa (SYDV) gidip bizzat başvurması gerekmektedir. sizin başvurunuz olmaz.

ama abiniz gidemiyorsa;
vekaletname çıkartarak vekaletname örneği ile birlikte ya da vasilik kararı varsa mahkeme kararı ile birlikte, abiniz adına başvuru yapabilirsiniz.

başvurunuzdan sonra hanenize sosyal inceleme için heyet gelecek. daha sonra da vakıf mütevelli heyeti muhtaç olup olmadığına karar verecek.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,64 TL altındaysa vakıf mütevelli heyeti muhtaç olduğu yönünde karar verecek,
abinizin durdurulan aylığı, durdurulduğu tarih itibariyle geri açılacak,ve alamadığı aylıkların hepsini toplu alacaktır.
ama hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL üstünde çıkarsa aylık başvurusu reddedilecek olup aylığı kesilecektir.

[SIZE=1]NOT: yönetmelik gereği adres değişikliği sebebiyle aylık durdurulduktan sonra yeni ikametinin baglı olduğu vakfa 1 sene içinde başvurdugu takdirde, vakıf müteveli heyeti de muhtaç olduğu yönünde karar verirse, durdurulan aylığı, durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığı aylıklar toplu ödenir.[/SIZE]

sizin öğrenmek istediğiniz konu ise hane gelirnizin uygun olup olmadığı...

hanenizin gelir hesabı şu şekilde yapılacak:
evde bakım aylığının aylık ortalaması (1132,45 TL'dir),
sizin 1 yıllık kazancınızın aylık ortalaması,
arsanın rayiç degerinin 240'da birinin, sizin hissenize düşen oranı,
toplanır ve hanenin ortalama aylık geliri bulunur.

vakıf mütevelli heyeti emsal kira bedelini belirler ve hanenin ortalama aylık gelirinden "emsal kira bedelini" düşer.
kalan miktarı, hanedeki kişi sayısına böler.
böylece hanede kişi başına düşen aylık gelir tespit edilmiş olur.

eger hanede kişi başına düşen aylık gelir, 483,64 TL altında çıkarsa da vakıf mütevelli heyeti, abinizin muhtaçlığının devam ettiği yönünde karar verir. bu karardan sonra da abinizin durdurulan aylığı, durdurulduğu tarih itibariyle açılır.
:)

ortalama aylık kazancınızı bilmediğimden size hesabı anlattım gördüğünüz gibi:)

ortalama aylık kazancınız yüksek değilse "emsal kira bedelinin " hanenin toplam aylık gelirinden düşülmesi sebebiyle hane geliriniz uygun çıkacaktır.
İstanbul'da oturuyorsunuz. emsal kira bedeli çok düşük çıkmaz.

siz başvurunuzu yapın, en kısa sürede:)

Cok tesekkur ederim abla cevabiniz icin pazartesi gunu basvuru yapicam

Üst Alt