Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı almak için eşim annemin adresinde görünse sorun olur mu?

Token

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Foruma yeni üye oldum. Gayet güzel ve faydalı

Soruma gelecek olursa Adana'da Yaşayan 87 Yaşında bir annem var. Kendisi yüzde 80 oranında özürlü. Ben evliyim ve ayrı evde yaşıyorum. Annem babamdan dul maaşı almakta 1050TL. Annem yalnız yaşıyor. Ancak artık kendine yeterince bakamaz durumda ne ben yanıma alabiliyorum nede biz onun yanında kalabiliyoruz. (Evlerimiz birbirimize çok yakın ama ne yazık ki oldukça küçük 5 nüfus zor yaşar.) Gündüz mümkün olduğunca eşim olsun ben olayım yardımcı oluyoruz.

Sorum ise

Eşimi annemin ikametgahında göstersek onunla oturuyor desek Sorun olurmu. Kısaca biz karı koca kendi evimizde olacağız annem yine kendi evinde. Acaba bunlar bakım parası almak için bu yola başvuruyor derlermi. Komple kendimizi bir ikametgahta gösteremiyorum o zaman gelir benim maaş+annemim emekli maaşı / 5 kişi 900 TL civarı ediyor ki alt sınırı geçiyor

Annem ve eşim bir evde olunca 1050/2 = 525 TL yapar o azaman oluyor.

Bu bakım parası ile üstüne para katarak anneme yatılı bakıcı tutmak istiyorum. Tek başına maddi gücüm yetmiyor.

Yukarıda bahsettiklerim başıma iş açarmı neler yapmam lazım

Yada nasıl bir yol izlemeliyim. başka öneriniz varmı

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için

Token

bence bu yola hiç başvurmayınız çünki kurum yetkililere konu komşuya soruyorlar eşinizin devamlı hastanın yanında olmadığı belli olursa maaş bağlandığı tarihten itibaren faizi ile aldığınız maaşları geri alırlar kaldıkı adres değişimi olanaksız çünki evlisiniz kurum yetkilileri zaten onay vermeyecektir

Tesekkurler bilgi icin

Baska nasil bir yol izlemeliyim bakim icin baska birini vasi atayabilirmisiz akraba olmayan biri vasi olabilirmi bakim parasi alabilirmi sakincasi varmidir gerekli bilgi verebilcek bir arkadas cevap bekliyorum

Token

Akraba ya da eğitimli bakıcı olmak zorunda maalesef:

Akraba: Bu Yönetmeliğin uygulanmasında, üveyler dahil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinden her birini,

Bakıcı Personel: Bakıma muhtaç özürlülere bakım hizmeti sunabileceğine ilişkin Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikası veya başarı belgesi olan kişiyi,

Teşekkürler

Peki genel bir soru sorayım yatılı bakıcı ücreti ne kadar civarındadır. Hastamız genel ihtiyacını karşılayabiliyor. haftada 3 gün diyaliz gidiyor + yemek yapacak + genel temizlik tarzında

kanunen askeri ücret +sigorta bunun altında zor

Üst Alt