Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı almak için gelirimiz uygun mu?

DEMİROKSİT

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
babam refat edeli 2 yıldı oldu suanda masını annem alıyor 1200tl bende aylık 2022 den 425 lira maas alıyorum attaki konuyu gördüm ama suanda 2ci cıkan torba yasından dolayı askeri aylık miktarı degismis baktıgım kadarıyla sizce bende bakım parası ala bilir miyim yeni kanundan bilgisi olan varmı tesekkur ederim

aynı ikamet adresinde 2 kişi mi yaşıyorsunuz.o halde mümkün değil. 1200+425=1625

benim annem meme kanseri ameliyat oldu..evinde tek yaşıyor.babamdan kalan 830 tl emekli maaşı var.evde bakım parası alabilirmi.ne yapmamız gerekiyor nereye başvurmamız gerekiyor..benim eşim bakım parası alabilirmi.

toprak 24;
Tek başına yaşıyor görünürse zaten geliri aşar, sizin yanınıza alma durumunuz olamaz mı acaba? Bu aşamada sizin gelirinizle birlikte aşmaması da önemli. Hem bakıcı ile ayrı evde yaşaması muhtaçlık bakımından göze batabilir. 'Tek yaşıyorsa ihtiyaçlarını giderebiliyor demek ki!' gibi algılayabilirler... Bakıcı ile aynı evde yaşarsa muhtaçlığının göstergesi sayılabilir. Bunun kararını tabii ki heyet verecektir.

torba yasasına göre biraz arastırma yaptım askari gecinme ücreti yükseltilmiş durumda bunun bu konuda hic bir etkisi yokmu?

Şuan 540 TL gelir seviyesi. Hanede kişi başına düşen gelir bu miktarı aşıyorsa bağlanmaz.

yeni çıkan torba yasa'da engellilerin geriye dönük ödemeleri ile ilgili düzenlemeler vardı .fakat son anda çıkardılar.. :( yani bir tek düşünülen buydu onuda yapmadılar başkada bir şey yoktu ..

Üst Alt