Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım maaşı almak için reddi miras yapmak..?

Acetes

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Selam bir arkadaşım adına yazıyorum.Babasının geliri nedeniyle bakım maaşı alamayan biri ne yaparsa alabilir.Parapleji hastalığı var ve ağır özürlü.Reddi miras yapıp alacam diyor ama oda riskli sanırım.Fikri olan arkadaşım yazabilirmi ne yapılabilir?

:)

babası hayattayken reddi miras yapamaz.
Mirastan feragat edebilir babası hayattayken, bu da evde bakıma yaramaz. Yani mirastan feragat etti diye babası gelir kriterlerinden yine çıkartılmaz, babası yine gelire dahil edilir. Bunlar reddi miras ve mirastan feragat, mirasla ilgilidir evde bakımı baglamaz.:)

bahsettiğiniz arkadaşınız hanede kimlerle kalıyor ve hepsinin ayrı ayrı gelirlerini yazınız. Bu bilgileri verin başka seçenek var mı değerlendirelim:)

işi zor desenize :) 9 kişiler 1100 donum arsa var,300 ü abisinde geri kalanı babasında.Devletin bazen yardımları oluyor,30 bin 50 bin değişiyor yani.Ama ona ragmende cok borcu var bu yüzden sorn sıkıntı yaşıyor.En son care ikametgahını değiştirip kızkardeşinin yanına gitcem dedi refekatcınıda değişerek,işe yararmı bilmiyorum.sizinde fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim Kalem Hanım.

kız kardeşinin yanınada gidebilir tabi yaşıda 18den büyükse hiç bi sorun olmaz kız kardeşinin evindede gelir kişi başı 510TL yi geçmemesi lazım evde bakım maaaşını alabilmesi için

biz iki kardeşiz ve annemden bize kalan bir ev var annem o zaman babamla evli olduğu için o yararlanmasın diye evi bekar olan kardeşinin yani dayımızın adına yapmış dayım ölmeden o evi biz edevretmek istiyor çünkü çocuğu yok diğer akrabalarda faydalansın istemiyoruz bunun için evi ortak tapu olarak daha yeni engelli raporu aldığımız abimle benim adıma almak istioruz abime yuzde 50 engelli ve maas baglanmasına karar verildi de bu tapuyu yarı olarak üstüne geçirirse maas kesilirmi çünkü bend eyeni evliiyim.

Başka eviniz yoksa hiç bir sorun olmaz, gelire de dahil edilmez.

Üst Alt